גיורא בר דעה מנכל שטראוס
צילום: יח"צ
דוחות

שטראוס: שמרה על המכירות ברבעון הראשון - 2 מיליארד שקל

הרווח התפעולי בתקופה עמד על 289 מ' ש', עלייה של 0.5% או כ-12% ללא נטרול הפרשי שער. המכירות בישראל ירדו בכ-1% בעיקר במגזר הממתקים ומכירות חברת המטבלים האמריקאית סברה ירדו ב-19% עקב סגירת המסעדות ושדות התעופה
איתי פת-יה |
נושאים בכתבה שטראוס

קבוצת המזון שטראוס -1.03%  מדווחת על רווח תפעולי ברבעון הראשון של 289 מיליון שקל, עלייה של 0.5% על פני רבעון מקביל (11.8% ללא נטרול הפרשי שער), השקול ל-14% מההכנסות שעמדו על כ-2.06 מיליארד שקל בתקופת הדוח, ירידה של 0.4% בנטרול הפרשי שער.

בשטראוס מציינים מצדם כי על אף שהרבעון המקביל אופיין בצריכה מוגברת על רקע פרוץ הקורונה, גם בפתיחת 2021 הצליחו לשמור על רמה יציבה של מכירות. הדבר נבע מחד מעלייה בהכנסות שטראוס מים בישראל (תמי 4) ובסין, ויציבות במכירות בארץ ואצל חברת הקפה הפועלת בעולם. אלה קוזזו חלקית בירידה במכירות חברת המטבלים סברה בארה"ב, בעיקר בשל השפעות הקורונה טוענים בשטראוס. "הרבעון הראשון של 2021 התאפיין בשונות רבה - היו מדינות בהן פועלת הקבוצה שהשפעת המגפה הייתה כבר נמוכה", הוסבר בחברה, "אך באזורים אחרים בהן היא פעילה כמו אירופה, ואמריקה אנו עדיין רואים את השפעתה של המגיפה על הפעילות הכלכלית ועל הצריכה".

הרווח המיוחס לבעלי המניות הסתכם ב-206 מיליון שקל, גבוה ב-7.8% מברבעון מקביל. ללא נטרול השפעות שערי חליפין ורווחי חברות של חממת הפוד-טק של שטראוס מדובר בעלייה של 25.6%. הודות לשלוש מחברות החממה שגייסו יחדיו 40 מיליון שקל ברבעון, שטראוס רשמה רווח ממכירת חלק מהאחזקות בהן למשקיעים החדשים בסך 30 מיליון שקל. בין היתר מדובר גם בפליינג ספארק שהונפקה בתל אביב. בסוף ברבעון ערכן הכולל של השקעות החברה בחברות החממה עמד על כ- 44 מיליון שקל (לפי שיטת שווי מאזני), כאשר השווי ההוגן של השקעות אלו מסתכם בכ- 149 מיליון שקל.  

שטראוס ישראל הגדילה בכ-0.3% את נתח השוק שלה בישראל בשנה החולפת ובסוף הרבעון זה עמד על כ-12.5%. מכירות שטראוס ישראל ירדו בכ-0.9% ל-974 מיליון שקל. מכירות הממתקים בעיקר סימנו ירידה "בשל קיטון ברכישות מוצרי דחף מחוץ לבית" לפי החברה. הרווח התפעולי צמח בכ-3.8% לכ- 129 מיליון שקל.   בישראל רשמה פעילות הקפה ירידה של כ-10.9% עקב סגירת סניפי קפה עלית בעת הסגר בינואר. פעילות הקפה בברזיל תחת חברת Três Corações צמחה בכ-10% במטבע מקומי בשל עליית מחירים תוך שמירה על נתח השוק, ואולם הושפעה שלילית מהפרשי המטבע. ברוסיה ואוקראינה נרשמה צמיחה במכירות במטבע מקומי בשל עליה במחירים, ברומניה נרשמה יציבות ואילו בפולין נרשם קיטון זמני במכירות, הנובע ממו"מ עם לקוח, שהמכירות אליו חזרו באפריל.

סברה, שהיא חברת המטבלים והממרחים הגדולה בארה"ב, החזיקה בסוף הרבעון נתח של 61.4% בשוק זה. ואולם כמו ברבעון הקודם, האחרון של 2020, המכירות לשוק המוסדי ירדו עקב כך שמסעדות רבות עדיין סגורות וכך גם שדות תעופה, שבעת שגרה מוצרים של סברה מוגשים לנוסעים. עוד ירדו מכירות המארזים משולבים המיועדים לצריכה על הדרך. כך, מכירות סברה ירדו ב-19.2% ל-287 מיליון שקל. אובלה סיכמה את הרבעון הראשון של שנת 2021 עם מכירות של כ- 44 מיליון שקל, עליה של כ- 9.8%.   שטראוס מים רשמה ברבעון הראשון של השנה הכנסות של כ-170 מיליון שקל, צמיחה של כ-18.2% שנבעה הן מגידול במספר הלקוחות והן מכמות המכשירים שמכרה. פעילות חברת HSW בסין הניבה ברבעון זה הכנסות של כ-154 מיליון שקל, עלייה של כ-44.8% המיוחסת למכירות פחותות ברבעון המקביל בשל התפרצות הקורונה.

בחברה מזכירים כי ברבעונים הראשון והשני חלה התייקרות של חומרי גלם, חלפים וחומרי אריזה המשמשים לייצור מוצרי הקבוצה. בין היתר התייקרו מחירי הקפה הירוק, הסוכר, החלב הגולמי (מחיר המטרה), מחירי האנרגיה, אריזות פלסטיק, המתכות ועוד. כמו כן, חלה עלייה חדה בתקופה זו במחירי התובלה הימית המשפיעים על כלל הסחר העולמי. על כך אומרים בשטראוס כי "החברה עוקבת אחר השפעות עליית מחירי התשומות השונות על פעילותה, ובוחנת תכניות ודרכי פעולה, לרבות פיתוח ושיפור מוצרים, ניהול ההון החוזר, התייעלות תפעולית ולוגיסטית, מדיניות גידור מחירי סחורות, הרחבה וגיוון של ספקים וחומרי גלם, מדיניות המחרה ועוד".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה