נופר הכפילה את ההכנסות ל-78 מ' ועברה לרווח; הושלמה העסקה בארה"ב
חברת האנרגיה המתחדשת נופר אנרג'י +3.07% נופר אנרג'י 8,838 +3.07% בסיס:8,575 פתיחה:8,575 גבוה:8,933 נמוך:8,575 תמורה:6,003,480 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת על רווח תפעולי של כ-3.6 מיליון שקל ברבעון הראשון (לפני הקצאת מניות ובונוס חד פעמי לנושאי משרה) מול 670 אלף ברבעון מקביל. ההכנסות עלו בכ-150% לסך של כ-78.6 מיליון שקל לעומת כ-31.7 מיליון וזאת עקב גידול בהיקף הפרויקטים של החברה. נופר עברה לרווח של 1.34 מיליון שקל לעומת הפסד של 220 אלף שקל ברבעון המקביל.
הרווח הגולמי בתקופה עמד על כ-9.5 מיליון שקל ושיעורו עלה ל-12.15%, זאת מול נתון של כ-3 מיליון שקל (9.6%) שנה קודם לכן, כשהשיפור מיוחס לקיטון בעלויות חומרי הגלם כתוצאה מרכישות משמעותיות בגינן קיבלה הנחת כמות. עם זאת שיעור הרווחיות הגולמית בסוף 2020 עמד על כ-15.6% כך שמבחינה זו מדובר בהרעה. בנופר מסבירים שהדבר נבע משיעורי רווח נמוכים יחסית בפרויקטי המאגרים שהיוו חלק מהותי מהכנסות הרבעון.
בסוף הרבעון לנופר היה נתח של 38.15% במערכות מחוברות או כאלה שהקמתן הסתיימה אשר היקפן 140.4 מגה-וואט. ה-FFO החזוי מאלה בשנה מייצגת (כזו בה לא תוגבל המערכת בהזרמת חשמל לרשת בזמן אמת ותישא בתשלומי החוב הבכיר) עומד על 84 מיליון שקל. מעבר לכך לחברה מערכות בהקמה, לקראת הקמה ובשלבי רישוי בהיקף של כג'יגה וואט, בישראל וספרד (שם חלק החברה בסביבות ה-40%) ובאיטליה (4%).
נופר אנרג'י יצרה ברבעון תזרים שלילי מפעילות שוטפת בסך 81 מיליון שקל מול תזרים חיובי של 1.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. בחברה מסבירים כי "תזרים המזומנים ששימש לפעילות שוטפת בתקופת הדוח נובע בעיקרו ממימון פרוייקטים בהון עצמי חלף מימון חוב בכיר. החברה משתמשת ביתרת המזומנים כמימון ביניים לפרויקטים ושימוש בחוב הבכיר הבנקאי בשלב מאוחר יותר על מנת למקסם את רווחיה". בצד זאת צוין כי "בשים לב ליתרות המזומנים של החברה (333.5 מיליון שקל בסוף הרבעון) להערכת דירקטוריון החברה אין בתזרים המזומנים השלילי מפעילות שוטפת, כדי להצביע על בעיית נזילות בחברה".
הוצאות ההנהלה וכלליות עלו ל-1.9 מיליון שקל ברבעון לעומת 1.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה, כשבחברה מסבירים כי הגידול נובע מעלייה בהוצאות על ייעוץ וכח אדם. בכירי החברה, נדב טנא, נועם פישר ושחר גרשון שמכהנים כמנכ"ל, סמנכ"ל כספים וסמנכ"ל פיתוח עסקי, התברגו כזכור בצמרת שיאני השכר במדד ת"א 125 בשנת 2020 עם תגמול מצטבר של כ-286 מיליון שקל, רובו במניות - השלושה זכו במקביל להנפקה לחבילה גדולה של מניות – 125.8, 104.3, 56.2 מיליון שקל בהתאמה.
בצד הדוחות החברה מעדכנת על חתימה מול בלו סקיי האמריקאית על הסכם לרכישת 67% ממנה ע"י נופר בסך כולל של 91 מיליון דולר. 26 מיליון ישולמו במזומן והיתרה (עד 65 מיליון) בדמות מסגרת אשראי בריבית של 9% שתעמיד לה נופר. זו תשמש למימון הוצאות שוטפות, עלויות פיתוח, והקמה של פרויקטים בשיעור תשואה פנימית שלא יפחת מ-13.5%. כספי ההלוואה שיימשכו ייפרעו על בסיס Cash sweep מתוך התזרים הפנוי נטו של החברה הנרכשת ויובטחו בשעבוד על נכסיה ועל זכויות המייסדים.
בלו סקיי מתמקדת בשיתופי פעולה עם גופים עתירי נדל"ן מסחרי, בהקמת מערכות סולאריות על גגות נכסיהן ובמכירת החשמל המיוצר בהן לשוכרי חברות הנדל"ן. בנופר מסבירים כי זהו סגמנט המאופיין ברווחיות ובתשואות גבוהות משמעותית מהמקובל בשוק, כאשר תעריף מכירת החשמל במערכות אלו מבוסס על תעריף ה-Retail, הגבוה משמעותית מתעריפי ה-Wholesale (התעריף הסיטונאי המקובל בהסכמי PPA). התעריף הממוצע אצל בלו סקיי עמד ב-2020 על כ-19 סנט לקוט"ש, והיא מתמקדת בעיקר באזורים בהם התעריפים גבוהים מהממוצע.
לנרכשת פרויקטים סולאריים ומערכות אגירה בהפעלה מסחרית, הקמה, לקראת הקמה ורישוי בהספק כולל של כ-82 מגה-ואט. אחרי הרכישה היקף הפרויקטים המחוברים של נופר עומד כעת על 154 מגה-ואט וסך הההספק של הפרויקטים ה"בשלים" (הגדרת החברה) עומד על 1.16 ג'יגה. בנופר מעריכים כי העסקה תביא "להרחבה משמעותית של פורטפוליו הפרויקטים של החברה הנרכשת ולהקמה של מאות מגה-וואטים נוספים בתשואות גבוהות במהלך השנים הקרובות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה