פז: ההכנסות ירדו, הרווח אמנם עלה אבל עדיין קטן בגלל הקורונה

הכנסות החברה עמדו על 2.2 מיליארד שקל, ירדה של 22%. הרווח הנקי עלה ל-13 מיליון שקל
 | 
telegram

חברת פז אנרגיה 0% פז אנרגיה 44,310 0% פז אנרגיה בסיס:44,310 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של בשנה. במהלך הרבעון רשמה החברה הכנסות של כ-2.2 מיליארד שקל, קיטון של 22% בהשוואה להכנסות של 2.8 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המייצג של החברה ברבעון עמד על כ-13 מיליון שקל, גידול של כ-62.5% בהשוואה לרווח נקי מייצג של 8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; אבל הגידול במונחי אבסולוטיים הוא לא גדול והרווח ברבעון נמוך משמעותית מרווחים בשנים קודמות עקב השפעות הקורונה שהיו במהלך הרבעון.

הרווח הגולמי של החברה לעומת זאת גדל והגיע לכ-332 מיליון שקל (שיעור רווח גולמי של 15.1%), גידול של 54% בהשוואה לרווח גולמי של 209 מיליון שקל (שיעור רווחיות גולמית של 7.4%) ברבעון המקביל אשתקד. הסיבה לתנודתיות הכול כך גבוה היא שעסקי החברה הם עסקי שמאוד תלויים בחומר הגלם שלה – הנפט. לחברה לוקח זמן לעדכן מחירים והעדכון לא נעשה ביחס של אחד לאחד לעלייה או לירידה. חוץ מזה מהשינוי ברווחיות של העסק עצמו – החברה נועדת להחזיק בכמות מסוימת של מלאי "שאינו מוגן" (עד 300 מיליון דולר בכל רגע נתון) – כלומר מלאי שהחברה לא ביצעה בגינו עסקאות גידור על מחיר הנפט.

כתוצאה מכך – כאשר יש לדוגמא ירידה במחיר הנפט, החברה בדרך כלל נדרשת להוריד גם את המחיר של המלאי בהתאמה, כי על מלאי להיות רשום בדוחות לפי עלותו או לפי מחיר המימוש שלו, הנמוך מהשניים. לכן – ההשפעה על החברה היא כפליים והרווחיות נוטה להיות תנודתית מאוד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברה, שעיקר הכנסותיה נובעות מפעילות התדלוק של – נפגעה ממשבר הקורונה כמובן, שגרם לתנועה תחבורתית נמוכה יותר ובהתאמה גם למכירות דלקים נמוכות יותר – אך ההכנסות שלה צפויות מן הסתם להשתפר ברבעון השני, שהוא נטול השפעות קורונה כמעט לחלוטין. כמו כן – לאחרונה פורסם שהחברה קיבלה מספר הצעות לרכישת מניות בחברה; כאשר הנהלת החברה אישרה שקיבלה הצעות לרכישת מניות או מיזוג אך לא פירטה מעבר לזה. לאחרונה גם דיווחה החברה שקיבלה אישור עקרוני מהרשות הפלסטינאית על הארכת הסכם שכבר קיים בין החברה לרשות במסגרתו פז מספקת לרשות 80% מהגז לבישול ו-50% מהדלקים. הרשות הפלסטינאית נחשבת לקוח בעייתי מבחינת גביית החובות ולכן הבטוחה שהועמדה היא חלק מכספי המיסים שהמדינה גובה בשביל הרשות.

כמו כן, סמוך לפרסום הדוחות פרסמה החברה כי  בכוונתה להיכנס לתחום האנרגיה, בין היתר לייצור אנרגיה וכן גם לבניית עמדות טעינה חשמליות לרכבים בתחנות החברה, עמדות שצפויות להיות נפוצות יותר ויותר בארץ ככל שיתפתח בארץ שוק הרכבים החשמליים.

מנכ"ל קבוצת פז ניר שטרן מסר: "אנחנו מסיימים את הרבעון הראשון עם EBITDA של 225 מיליון שקל ותזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 194 מיליון שקל, תוך כדי תנופת עשיה בקבוצה. זאת על אף שהגבלות התנועה היו עמנו גם ברבעון הראשון של השנה. בחנויות yellow צמחנו  ב-15% מול הרבעון המקביל אשתקד וזאת בהשוואה לשוק ה FMCG(סטורנקסט) שנמצא בירידה.

 בתחילת הרבעון הראשון הושפענו מהסגר בגינו צריכת הדלקים בישראל לתחבורה ירדה בהיקף של כ- 12% לעומת הצריכה ברבעון הראשון של 2020 (על פי נתוני משרד האנרגיה). מאז תום הסגרים אנו רואים צמיחה חדה בדלקים לתחבורה ובשבועות האחרונים צריכת הדלקים מגיעה לרמות שיא. היציאה ההדרגתית ממשבר הקורונה נותנת את אותותיה גם במגזר הזיקוק. לאחר מספר רבעונים של חולשה מהותית במרווחי הזיקוק, מרווח הבנזין נמצא במגמת שיפור אך מרווחי הדס"ל והסולר עדיין נמוכים.

ברבעון הראשון ביצענו מספר מהלכים למימוש התוכנית האסטרטגית: בזרוע הקמעונאות השלמנו את רכישת פעילות הרשת הפופולרית והצומחת "סופר יודה" שהינה אחת מרשתות הסופרמרקטים השכונתיים המובילות בישראל ובכוונתנו להכפיל את מספר הסניפים בתוך שלוש שנים. הקמנו תת קטגוריה, את miniyellow, מכולת אוטונומית בבנייני מגורים ומשרדים שמבוססת על רכישה דיגיטלית ללא מגע. חתמנו על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם קמעונאית בתי המרקחת והלייף סטייל סופרפארם במסגרתו הארנק הדיגיטלי של פז יוצא לראשונה מחוץ למתחמי פז. חתמנו עם חברת הלוגיסטיקה אוריין על הסכם להשכרה ותפעול של תאי הלוקרים החכמים ה- yellow box ב 140 מתחמי התחנות שלנו.

בתחום הנדל"ן, הודענו על הקמת זרוע נדל"ן עצמאית באמצעות חברה בת ייעודית, אליה יועברו נכסי נדל"ן המיועדים להשבחה במטרה לייצר מנוע צמיחה איתן בעולם הנדל"ן ולהביא למיצוי מיטבי של הפוטנציאל הנכסי והעסקי של הנכסים בחברה, ובמקביל אנו בוחנים חבירה לגורם מתמחה ומוביל בתחום. 

בתחום האנרגיה החליט דירקטוריון החברה על כניסה לתחום האגירה והאנרגיה המתחדשת בישראל ובעולם. החברה תפעל להקמת זרוע פעילות אנרגיה שתבצע השקעות בתחום בדגש על אנרגיה מתחדשת ואגירה. בישראל תפעל החברה למתן פתרונות אנרגיה מגוונים ללקוחותיה, בין היתר באמצעות חברת פזגז המציעה כבר היום אנרגיה לכ- 600 אלף משקי בית וכ- 15 אלף עסקים.

בנוסף, החברה החלה בהקמה של פעילות עמדות טעינה לרכבים חשמליים בפריסה כלל ארצית. החברה תפעל להקמת רשת טעינה כלל ארצית המבוססת על תחנות הדלק הנוכחיות, מתחמי טעינה בבתי הלקוחות ופתרונות טעינה לעסקים."

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות