איציק בנבנישתי פרטנר
צילום: יח"צ
דוחות

פרטנר: הרווח התפעולי עלה ב-75% ל-28 מ' ש'; ההכנסות ברמה דומה

החברה הכניסה 833 מ' ש'. פעילות הסלולר דשדשה אך מכירות שירותי האינטרנט ופרטנר TV (לה נוספו רק אלפיים איש, נטו) עלו ב-6%. הדור החמישי עוד לא כאן אך מכירת סמארטפונים שתומכים בו העלו את ההכנסות מציוד ב-9%
איתי פת-יה | (1)
נושאים בכתבה אינטר פרטנר

פרטנר -0.55%  מדווחת על רווח תפעולי של 28 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2021 על הכנסות של 833 מיליון שקל, שיפור של 75% מרווח תפעולי של 18 מיליון בנטרול אירועים חד פעמיים ברבעון המקביל, וצמיחה של כ-3% ברמת ההכנסות.

הכנסות משירותים עלו ב-2% ל-639 מיליון שקל. כחלק מסעיף זה, שירותי הסלולר דווקא ירדו ב-2% ל-413 מיליון שקל עקב הכנסות פחותות משירותי נדידה בשל סגירת השמים בצל הקורונה (עלייה במספר המנויים קיזז את הירידה). השירותי במגזר הקווי מנגד עלו ב-6% לכ-260 מיליון שקל הודות לפעילות פרטנרTV ושירותי האינטרנט, אך אלה קוזזו חלקית עקב קיטון בהכנסות משיחות בינלאומיות.

ההכנסות מציוד עלו ב-9% ל-194 מיליון שקל בעקבות מכירות של ציוד קצה במגזר הקווי וכן של סמארטפונים חדשים תומכי דור 5, זאת ברקע הקמפיינים שהעלו פרטנר והמתחרות (ועל אף שלמשתמשי הקצה עוד אין שימוש פרקטי בתשתית זו בישראל). תמהיל מכירות הציוד אף נטה לטובת מוצרים יקרים יותר, שהגדילו את הרווח הממוצע למכירה (הרווח הגולמי במגזר עלה ב-14% ל-42 מיליון שקל).

בנטרול החזר מבזק ברבעון המקביל בעקבות החלטה רגולטורית, ה-EBITDA המתואם עלה ב-7% ברבעון הראשון של 2021 ל-209 מיליון שקל. הרווח בתקופה הסתכם ב-5 מיליון שקל, נמוך בחצי מ-10 מיליון שנה קודם לכן, כשהרווח בזמנו כלל את ההשפעה נטו של ההחזר החד פעמי בעקבות החלטה רגולטורית מבזק, מסבירים בפרטנר.

הורדה בתחילת השנה של תעריפי השוק הסיטונאי, במסגרתו משתמשת פרטנר בתשתיות האינטרנט של בזק, סייעה לפרטנר להותיר ברמה דומה את ההוצאות התפעוליות שהסתכמו ב-481 מיליון שקל. עוד סייעה לכך הירידה בהוצאות הפסדי אשראי.

בסוף התקופה, בסיס מנויי הסלולר של החברה (כולל מנויי מודם סלולרי ו-012 מובייל ומנויי M2M) הסתכם בכ-2.9 מיליון איש לאחר עלייה של 67 אלף מנויים שגויסו ברבעון. ואולם, יצוין כי 21 אלף מנויים התקשרו עם פרטנר לתקופה של 12 חודשים בלבד באמצעות משרד החינוך כחלק מתכנית לטיפול במשבר הקורונה. שיעור הנטישה הרבעוני של מנויי סלולר ברבעון ירד ל-6.8% (הנמוך בעשור האחרון) בהשוואה ל-7.2% ברבעון הרביעי של 2020 ול-7.5% ברבעון המקביל.

מעניין יהיה לגלות איך תראה מצבת המנויים של פרטנר בסוף הרבעון הנוכחי, השני של השנה, בזמן שהמתחרה סלקום מתמודדת עם נטישת לקוחות יותר מבשגרה (כך מהתמונה העולה בשיח ברשת - החברה לא דיווחה על נתונים), וזאת לאחר שהתירה לעובדים הערבים והיהודים לשבות במקביל לשביתה שיזמה ועדת המעקב של ערביי ישראל למען מסגד אל אקצה ותושביה הערבים של שכונת שיח' ג'ראח במזרח ירושלים. בסלקום מצדם מסרו כי שגו מבחינת העיתוי וכי לא הזדהו בשביתתם עם מסרי השביתה של ועדת המעקב.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

בעוד שיש עוד זמן שתשתיות הדור החמישי יהפכו שמישות ובפטרנר יוכלו לגבות בגינן תעריפים גבוהים יותר מאלה הירודים המאפיינים את התחרות הקשה בשוק הסלולר כיום, פעילות הסיבים האופטיים מרכזת עניין רב ויש בה פוטנציאל לשמש מנוע צמיחה של החברה. פרטנר נותרה בודדה במערכה מול הענקית בזק שהודיעה על כוונתה להגיע לפרישה בהיקף 80% משטחה של ישראל, וכן מול מיזם הסיבים IBC בו שותפה סלקום ואליו הצטרפה באחרונה גם HOT.

כך או כך, בסוף הרבעון בסיס מנויי הסיבים האופטיים של פרטנר הסתכם ב-155 אלף מנויים, עלייה של 16 אלף מנויים, נטו. בסיס מנויי אינטרנט מבוסס תשתית הסתכם ב-339 אלף מנויים, עלייה של 10 אלף מנויים, נטו. משקי בית בבניינים מחוברים לתשתית הסיבים האופטיים הסתכמו ב-514 אלף, עלייה של 49 אלף. לפרטנר TV היו 234 אלף מנויים בסוף התקופה, עלייה של אלפיים מנויים נטו.

הנהלת פרטנר חווה בימים אלה שינויים מהותיים כשזה עתה סיים את תפקידו כמנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי. דירקטוריון החברה מינה את אבי צבי, בין היתר מנכ"ל רשת בעברו, למנכ"ל החדש. בהמשך למינוי, יובל קינן, ששימש משנה למנכ"ל, הודיע  על פרישתו וכן סמנכ"לית חטיבת שיווק ושירות וסמנכ"לית משאבי אנוש ומנהל הודיעו גם הן כוונתן לפרוש, זאת לאחר 4 שנים ו- 11 שנים בחברה, בהתאמה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    Urra 26/05/2021 12:39
    הגב לתגובה זו
    כל חברות הסלולר קימות רק למען ההנהלה לבעלי המניות לא נישאר מהומה