אלעד תעבור שוב פעם ידיים? דוניץ קיבלה הצעה לרכישתה

דוניץ, לאחרונה חיזקה את ההון החוזר שלה באמצעות מכירה של קרקע שביצעה - לחברת אלעד מנגד אין הון חוזר מאוד גדול ולכן הרכישה ככל הנראה טומנת בחובה סינרגיה
 | 
telegram

חברת דוניץ -2.28% דוניץ 26,190 -2.28% דוניץ בסיס:26,800 פתיחה:26,800 גבוה:26,800 נמוך:25,990 תמורה:602,034 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת על כך שקיבלה הצעה מקרן JTLV2 המחזיקה בכ-67% מאלעד מגורים, לרכישתה של הקרן (שכל עסקיה הינם ההשקעה באלעד מגורים) בתמורה למניות של חברת דוניץ. חברת דוניץ כתבה בדיווח כי המחיר הסופי שתשלם במניותיה לא נכתב בהצעה שקיבלה והוא יתברר במהלך משא ומתן בין הצדדים, ככל והוא יבשיל לכדי עסקה.

חברת אלעד מגורים הוקמה על ידי משפחת דנקנר וכאשר נכנסה המשפחה לקשיים ב-2004 היא מכרה אותה ליצחק תשובה, שלאחר שנכנס גם הוא לקשיים מכר את השליטה בה (75%) לאחרונה לקרן  JTLV2 לפי שווי חברה של 275 מיליון שקל. כעת – נראה שגם הקרן מנסה למכור. בדצמבר 2020 גייסה אלעד מגורים 100 מיליון שקל באג"ח עם מח"מ של 2.9 שנים ובריבית של 3.47% - ריבית יחסית גבוה לחברות הבניה למגורים.

חברת דוניץ עוסקת בהקמת פרויקטי נדל"ן למגורים – בדוחות הרבעון הראשון לשנת 2021 החברה הציגה רווח נקי גבוה באופן חריג של 79.3 מיליון שקל, זאת בהשוואה לרווח של 5 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. הסיבה לרווח הגבוהה היא מכירת קרקע באשדוד שהייתה של החברה לחברת פרקשובסקי בעסקה כוללת של 238 מיליון שקל, ממנה החברה רשמה רווח של 140.7 מיליון שקל לפני מס.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בניטרול הרווח החד פעמי ולפי שיעור מס מייצג של 23% יוצא שהחברה רשמה ברבעון רווח נקי של 3.5 מיליון שקל; אך חברות בנייה של נדל"ן נכון לשפוט לפי הפרויקטים העתידיים ולפי הטווח הארוך ולא לפי ההכנסות בכל רבעון. הסיבה לכך היא שלבנות פרויקט יכול לקחת כמה שנים, ורק לקראת סופו החברה מתחילה להציג מכירות – עד אז, היא מחד לא מציגה הפסד בגין הבנייה (כי ההוצאות נרשמות כנכס במאזן) אך גם מאידך לא רושמת הכנסות. רק בסיום הפרויקט החברה מתחילה לרשום הכנסות בגינו ולכן נכון להסתכל על כל חברה לפי צבר וצפי הפרויקטים שלה.

המכירה והרווח שנבע בגינה, אף על פי שהם חד פעמיים – בכל זאת תרמו לחברה בכך שחיזקו את המאזן שלה ואת ההון החוזר שלה, שעומד על פי הדוח הכספי של הרבעון הראשון על כ-178.2 מיליון שקל, גידול בהשוואה להון חוזר של 17 מיליון שקל ברבעון הקודם אשתקד. סביר להניח, שבזכות המאזן האיתן של דוניץ הקצאת מניות של דוניץ בתמורה לשליטה באלעד מגורים יכולה להיות עסקה משתלמת שכן היא טומנת בחובה סינרגיה לפעילות. הסיבה לכך היא שלאלעד מגורים יש נכון לסוף הרבעון הראשון של 2021 הון חוזר שלילי של 2.3 מיליון שקל. מדובר על הון חוזר שחברת אלעד יכולה "לחיות איתו" שכן היא חברה רווחית אזי גירעון בהון החוזר לא מסכן אותה – אך הוא מקשה עליה לצמוח, בטח ובטח כאשר הריבית היחסית גבוה על האג"ח שלה מסמנת שהיא הגיעה "לקיבולת" כמעט מקסימלית מבחינת יכולת גיוס החוב שלה בריביות משתלמות.

שילוב של ההון החוזר האיתן של דוניץ עם אלעד מגורים יכול לאפשר צמיחה לאלעד מגורים ועל כן המיזוג הזה, ככל ויצא לפעול – ככל הנראה טומן בחובו סינרגיה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות