קוויק רושמת רווח גולמי אפסי
חברת ריטייל-מיינדס-ס 0% ריטייל-מיינ 54 0% בסיס:54 פתיחה:54 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המבצעת משלוחים עד הבית מקמעונאיות מזון וכן מסניפים שלה עצמה מדווחת על צמיחה של 96% לרמת הכנסות של 44.7 מיליון שקל, מול 22.8 מיליון ברבעון הראשון של 2020, אבל העליה היא של 4.5 מיליון שקל בלבד ביחס לרבעון הקודם, אז ההכנסות עמדו על 40.2 מיליון שקל. ובכל מקרה - השיפור לא גולגל במידה זהה לשורת ההפסד התפעולי, כשזה צומצם ברמה של 14.8% לכ-8.6 מיליון שקל לעומת 10.1 מיליון ברבעון המקביל (ההפסד בתקופה ברמה זהה). הסיבה שההכנסות לא הגיעו לשורה התפעולית היא שעלות המכר של קוויק כמעט זהה למכירות - כך שהתוצאה היא שגם אם יש רווח גולמי - הוא אפסי.
כך, עלות המכירות, הכוללת הן את הסכומים שמשלמת קוויק לספקים/רשתות המזון בגין המוצרים והן את הליקוט והשילוח, עלו בכ-81% ל-44.5 מיליון שקל לעומת 24.6 מיליון שקל שנה קודם לכן. עם זאת, ניתן לראות כי בעוד בתקופה המקבילה עלות המכר הייתה גבוה מהמכירות עצמן, ברבעון הראשון של 2021 התמונה התהפכה וקוויק הצליחה לייצר שולי רווח גולמי, על אף שאלה צרים (בדומה למצב ברבעון הקודם). הרווח הגולמי עמד אם כן על 132 אלף שקל, לעומת הפסד של כ-1.9 מיליון שקל.
מנגד בחברה צמצמו הוצאות כש"הורידו הילוך" בגזרת הפרסום וקידום המכירות, חסכון של 0.8 מיליון שקל. צריך לומר שברקע משבר הקורונה ההחלטה להשקיע בפרסום בהחלט נראית הגיונית, אך כעת עם סיום המשבר השאלה היא האם החדרת המותג למעגל הלקוחות הקיימים תסייע לחברה, אולי דרך המלצות, להמשיך לצמוח מבלי להשען על עלויות פרסום באותם ההיקפים, או שמא הדבר יפגע בה.
בינתיים, ביחס לרבעון הקודם, האחרון של 2020, החברה הציגה גידול של 11% במכירות (כאמור - 40.2 מיליון שקל ברבעון הקודם) וזה לא גידול מספיק לחברת צמיחה. בקוויק מפרטים כי בתקופת הדוח "נוצר קושי בשימור עובדים לאור תנאי העסקה מורכבים, דבר אשר הקשה על כושר הייצור של החברה". כלומר, הקושי בגיוס כח אדם מהווה משקולת על הצמיחה של קוויק, כך משתמע. ייתכן והדבר קשור למדיניות החל"ת (שנכון לעתה נראה כי לא תפסק לחלוטין, רק יקוצצו ימי הזכאות).
בקוויק התרחבו ב-2020 באמצעות פתיחה של סניפים חדשים שבעזרתם בסיס הלקוחות יכול להתרחב (30 סניפים סך הכל נכון לסוף הרבעון) וכמו כן בחברה מדווחים על עלייה ברבעון במכירות החנויות הזהות (לא דווח באיזו רמה). דבר נוסף שהכביד בתקופת הדוח על הרווח הוא הוצאות ההנהלה וכלליות שעלו בכ-1.2 מיליון שקל - כמחצית הסכום בגין תשלומים מבוססי מניות והוצאות מענקים וכמחצית הסכום עבור "שירותי ביקורת ומשפטיות".
באשר לאחרונות, בקוויק מסבירים כי חלק מהן הוא הוצאה חד פעמית הקשורה בהנפקה, וחלק אחר מיוחס להוצאות שוטפות כחלק מהפיכת החברה לחברה ציבורית. יצוין כי בכוונת קוויק למנות דירקטורים חיצוניים שיכהנו בוועדות ביקול, תגמול ובחינת דוחות כספיים שיוקמו בהמשך. כמו כן בכוונת קוויק למנות מבקר פנימי.
בקוויק מקווים אם כן שברבעונים הקרובים תבוא לידי ביטוי הפנייה למגזר החרדי דרך שיתוף הפעולה עם משווקת הסמארטפונים הכשרים הדרן, וכן על ההתקשרות החדשה מול סופר פארם (בעלת מניות בולטת שלה) בעסקת Cashback שתקנה הנחה של 5 שקל על כל רכישה בכרטיס lifestyle של 100 שקל.
קוויק הונפקה במרץ כשגייסה 100 מיליון שקל לפי שווי של 400 מיליון שקל אחרי הכסף, זאת לאחר הביקורת בביזפורטל על השווי שהחברה רצתה להשיג קודם לכן - 520-570 מיליון שקל. מתחילת החודש המניה עלתה בכ-5% ואולם ביחס למחיר בהנפקה, השווי ירד בכ-18.5% כך שלעת עתה המשקיעים מופסדים.
לקריאה נוספת:
> למה זאפ לא הצליחה להנפיק וקוויק כן?
> להנפיק במהירות: חברת המשלוחים שמפסידה כסף רוצה שהציבור יממן אותה - למה בעצם?
> הבלגן בתשקיף של קוויק - כמה לקוחות חוזרים ופעילים יש לחברה ומהיכן הביטחון שקצב הצמיחה לא "יירד מהותית"?
> למה למוסדיים אסור לגעת בהנפקה של קוויק?
> קוויק משלמת לאנטרופי כדי להציל את ההנפקה; מקבלת בתמורה - שווי גבוה
אבירם גנות, מנכ"ל קוויק: "אנחנו ממשיכים לפעול באינטנסיביות להרחבה נוספת והעמקה של הפעילות, הן ברמה הגיאוגרפית והן מבחינת מגוון השירותים אותם אנחנו מספקים ללקוחות. פעילות האיסוף העצמי ללא צורך לצאת מהרכב ממשיכה להוכיח עצמה כמנוע צמיחה משמעותי, לצד פעילות המשלוחים המהירים ובהתאם מספר הלקוחות ממשיך לטפס. אנו ממוקדים כיום בהגדלת ההכנסות לצד שיפור הרווחיות ומאמינים שהפעולות בהן אנו נוקטים לחיזוק הצמיחה, יחד עם הפחתת עלויות שאנו מבצעים ובמקביל ההקלה הצפויה בהוצאות הקשורות במשבר הקורונה, כל אלו ישאו פרי בהמשך השנה ויחזקו את מעמדה של קוויק בביסוס כמותג מוביל בתחומו בישראל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בלוףבלוף 30/05/2021 16:27הגב לתגובה זו1 0החברה הזאת לא שווה 50 מיליון שקלסגור