
סאטקום: ה-EBITDA נפל ב-25%; זכתה בשלושה חוזים בחודש מאי
חברת סאטקום מערכות מדווחת על ירידה בהכנסות של 7% לסכום של 12.9 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2021, לעומת כ-13.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ה-EBIDA על בסיס Non-GAAP נפל ב-25% ועמד על כ-4 מיליון דולר, לעומת כ-5.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה החברה דיווחה על הפסד נקי Non-GAAP של 741 אלף שקל, וזאת בעקבות רישום הפרשה בגין החוב הפתוח על שירותים מקצועיים שסופקו ללקוח בקמרון (נקסטל), בסך של כ-1.2 מיליון דולר. בנטרול ההפרשה, החברה רשמה רווח נקי של 460 אלף דולר, וזאת אל מול רווח נקי של 250 אלף שקל ברבעון המקביל.
ההכנסות ממגזר שירותי תקשורת היוו כ-85% מהכנסות החברה לתקופה, בדומה להכנסות המגזר בתקופה המקבילה אשתקד, וכן לתקופה המקבילה לפני שנתיים. ההכנסות ממגזר התקשורת הלוויינית הניידת היוו כ-15% מהכנסות החברה לתקופה, בדומה להכנסות המגזר בתקופה המקבילה אשתקד.
בחודש מאי - החברה זכתה במספר חוזים בחברה מציינים כי מתחילת הרבעון השני של השנה הנוכחית מחלקת ה-HLS &Defense, זכתה בחוזים שנתיים ודו שנתיים בהיקף כולל של כ- 2.8 מיליון דולר ארה"ב, וכן מחלקת מכירות אפריקה זכתה בחוזים שנתיים ודו שנתיים בהיקף כולל של כ- 900,000 דולר ארה"ב.
בנוסף - סאטקום וחלל תקשורת -8.16% השיקו שיתוף פעולה מסחרי במסגרתו יפעילו הצדדים שירותי אינטרנט, שירותי גיבוי וקישוריות רחבי פס בטכנולוגיית Ka-Band המבוססים על לוויין עמוס-17 ותחנת הממסר הקרקעית של החברה. השירות מיועד, בין היתר, לעסקים, חברות, רשויות מקומיות, עיריות וארגונים מבוססי תקשורת.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
כמו כן, סאטקום השיקה לפני מספר ימים את ה-G-BOX, כאשר על פי החברה מדובר במוצר שמהווה את תשתית הקצה המותקנת באתר הלקוח ומכיל את כל שירותי התקשורת לעסקים, יחליף בצורה פשוטה את כל אותן קופסאות התקשורת הקיימת כיום אצל הלקוח ויציע כל שירותי התקשורת הנדרשים לעסקים וארגונים – חיבור לאינטרנט, שירותי ענן, שירות ניהול רשת, SDWAN, סייבר ועוד. להערכת החברה קיימות בישראל עשרות אלפי קופסאות רשת או תקשורת מסוגים שונים ובעלות יכולות שונות, כאשר כל עסק נאלץ לתפעל מספר רב של ממשקים ומערכות על מנת לבנות מערך תקשורת אפקטיבי ומוגן, דבר המסרבל ומייקר את עלויות התפעול והתחזוקה של הרשת.
בנוסף סאטקום זכתה לאחרונה במכרז "כאן 11" לאספקת שירותי תקשורת והפצת שידורי טלוויזיה ורדיו באמצעות לוויין. מחברת סאטקום נמסר: "תחום השידורים ותאגידי השידור מהווה מנוע צמיחה חדש ונוסף לחברה, תוך הצפת ערך משמעותית לעתיד הקרוב"
השליטה בחברה פוזרה בין מוסדיים לאחר שלא נמצא רוכש לחברה נזכיר כי ברבעון הראשון של השנה, השליטה בסאטקום פוזרה בין גופים מוסדיים לאחר שלא נמצא רוכש לחברה, וזאת לאחר שבעלת השליטה יורוקום נכנסה לפירוק ב-2018, אך למרות שהמפרקים העמידו את החברה למכירה - לא נמצא רוכש במחיר שהיה מקובל עליהם.
- גוטו: הפוטנציאל קיים אבל ההפסדים ממשיכים להצטבר
- מכסי טראמפ מדאיגים את תעשיית התרופות: החברות מחפשות אלטרנטיבות, וישראל על המפה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עוד לפני כן, החברה דיווחה על הסכם עם ממשלת ישראל בסך 40 מיליון שקל, לאספקת ציוד ושירותי תקשורת לוויינית למשך 3 שנים, וזאת לאחר תום 4 שנים לחוזה קודם של החברה מול המדינה שהסתיים לאחר ניצול של כ-80% מהיקף העסקה.
- 4.מוטי 08/06/2021 10:39הגב לתגובה זוראיתי שיש להם מוצרים חדשים עכשיו הם בכיוון טוב
- 3.שוק עם פוטנציאל אדיר (ל"ת)עידו 02/06/2021 10:37הגב לתגובה זו
- 2.כל אפריקה יחפה מאינטרנט (ל"ת)דני 01/06/2021 23:01הגב לתגובה זו
- 1.מוסדי ותיק 01/06/2021 19:50הגב לתגובה זועם ביצועים כאלה המניה חייבת לעלות, זוכים במכרזים, חוזים חדשים ועושים הרבה עבודה בשטח. חברה מצוינת.