רובינהוד, מניות ה"מם" ומטבעות קריפטו על הכוונת של ה-SEC
המסחר התנודתי במניות הממים והספקולציות במטבעות קריפטו נמצא על הכוונת של של הרשות לניירות ערך. גארי גנסלר, יו"ר ה-SEC, לא הצביע במפורש על חברה או אפיק השקעה מסוים. אבל בהתייחסויות שלו השבוע הוא החל להעלות סימני שאלה סביב נושאים אלה.
בכנס בתחילת השבוע אמר גנסלר כי הרשות בוחנת כיצד שיעור הולך וגדל של המסחר מתרחש מחוץ לבורסות, בפלטפורמות המנוהלות על ידי סוחרים גדולים. כמעט כל חברת ברוקרים גדולה בארה"ב מעבירה כעת הזמנות לעושי השוק הללו ומקבלת חלק מהכסף שהם מרוויחים על הפער בין מחירי הקניה למכירה.
המערכת שידועה בשם order flow (ריכוז פקודות בניירות ערך) מסייעת לברוקרים להרוויח מספיק כסף כך שהם יכולים יותר בקלות לגבות אפס עמלות עבור עסקאות בניירות ערך. אך העסקאות בין הברוקרים לעושי השוק עמומות, ויו"ר ה-SEC רוצה לחשוף את המידע לאור השמש - ואולי לשנות את הכללים. גנסלר ציין כי ביקש מאנשי הרשות לניירות ערך "לשפר ולעדכן" כללים סביב מבנה השוק שעשויים להשפיע על שחקנים גדולים כמו Citadel Securities ו- Virtu Financial (טיק: VIRT).
גנסלר מציין כי מדינות כולל קנדה ואוסטרליה אסרו על ביצוע ריכוז פקודות בניירות ערך. בנוסף, "גם באירופה הם מוצאים שזה סכסוך מובנה בין ביצועים טובים לבין התשלומים מצד עושי השוק", אמר.
חלק מהברוקרים, כמו רובינהוד, מסתמכים על תשלום מריכוז פקודות כחלק מרכזי בהכנסותיהם בהשוואה למתחרים. ובשנה שעברה, ה-SEC מצא כי רובינהוד סגרה עסקאות עם עושי שוק שהיו רעים ללקוחות. למעשה, מדובר על עסקאות גרועות שלעתים קרובות הנזק שבהן עולה על התועלת שהלקוחות קיבלו מכך שלא שילמו עמלה על עסקאות. רובינהוד לא הודתה ולא הכחישה את הטענות ואמרה כי שינתה את הנהלים בנוגע לתשלום עבור ריכוז פקודות. טענות ה-SEC התייחסו לשנים 2015 עד 2018.
כשנשאל על אפליקציות אפס עמלה, אמר גנסלר "זה לא מסחר חופשי", בהתחשב בכסף שהברוקרים מרוויחים בתשלום עבור עסקאות מצד עושי השוק. דובר רובינהוד אמר בתגובה לדבריו של גנסלר על שינויים אפשריים במבנה השוק כי החברה "מצפה לשתף פעולה עם ה-SEC במסגרת תהליך רשמי ופורמלי וכי המצב הנוכחי הינו פועל בצורה טובה עבור מגוון רחב של משקיעים".
מספר פרשנים אחרים אמרו כי איסור תשלום מצד עושי השוק עלול לסכן את המודל העסקי של אפס עמלה למסחר באפליקציות. אם עמלות או סוגים אחרים של תשלומים מקדימים יחזרו, זה עלול להשפיע על היקף עסקאות המניות כמו גיימסטופ או AMC. עסקאות אלה המריאו בין השאר משום שאנשים יכולים לקנות ולמכור מספר קטן של מניות במהירות ללא עלות מראש.
החקירה לא עשויה להשפיע על סוחרים קטנים שמשתעשעים ברשת. במקום זאת נראה כי ה-SEC מחפש אינדיקציה לכך שמשקיעים מתוחכמים יותר ניסו לתפעל את ההמונים. אפליקציית רובינהוד מעניקה למשתמשים מניות בחינם כאשר הם מפנים אנשים אחרים לאפליקציה והשתמשה בסימנים חזותיים כמו מערכת כרטיסי לוטו כדי להשיג את המניות החינמיות שלכם, שלדעת חלק מהמבקרים גורמות לה להידמות להימורים והגרלות ולא להשקעה נבונה.
גנסלר אמר כי הסימנים ההתנהגותיים "מובילים אותנו לעשות יותר פעולות", ולעתים קרובות זה פוגע בתשואות המניות, כך הוכיחו מחקרים. רובינהוד ציינו כי הם אינם מעודדים סחר או ממליצים על מניות וכי רוב המשתמשים שלהם הם משקיעים לטווח ארוך מסוג של "קנה והחזק". היא הודיעה על שינויים בכמה מהסימנים החזותיים באפליקציה, כולל הקונפטי שנופל לאחר המסחר הראשון של המשתמש. החברה לא התייחסה לדבריו האחרונים של גנסלר.
גנסלר נשאל גם ב-CNBC לגבי סיכויים לקרן המשקיעה בביטקוין. מספר בקשות ממתינות לפני ה- SEC מחברות המעוניינות להציע קרן כזו. הוא לא התייחס לשום תחזית לגבי תעודת סל, אך הצביע על הסכנות בשוק כשנשאל האם הונאה ומניפולציה יביאו את ה-SEC לשלול שוב אישור לתעודות סל של ביטקוין.
"המשקיעים צריכים להיות מודעים - אני אומר זאת בקולי - לשווקי המזומנים הבסיסיים של ביטקוין, אין פיקוח חזק שיש לך בשוק המניות או בשווקי הנגזרים", אמר. בשילוב עם הצהרת SEC חדשה נוספת לגבי מגבלות תעודת הסל, ההערות של גנסלר עשויות להציב רף גבוה לתעודת סל - זו שחברות לא יוכלו לעמוד בהן השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.stfu (ל"ת)trey trades 12/06/2021 23:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.זכרושרון 12/06/2021 11:05הגב לתגובה זו0 0HANG OVER וכאב ראש רייציני לא בא רק משתיית יתרסגור