פרשת אמיר ברמלי: הפרקליטות מבקשת להחמיר את עונשו - אלה הנימוקים
בהמשך לבקשתה של הפרקליטות להחמיר בעונשו של אמיר ברמלי, שהורשע בהונאת משקיעים וגניבת כספם ב-340 מיליון שקל ונידון ל-10 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי וכן קנס כספי של 400 אלף שקל, כעת מוסרת הפרקליטות את נימוקיה בערעור לבית המשפט העליון.
על פי הפרקליטות "מדובר בפרשיה מן החמורות אשר הובאו בפני בתי המשפט בישראל בתחום העבירות הכלכליות, ועל אף כי העונש שנגזר על הנאשם הוא עונש מאסר ממושך, הוא אינו הולם, לעמדת המדינה, את מסכת העבירות המופלגת בחומרתה, את מקומו המרכזי והדומיננטי של הנאשם בעשייה העבריינית ואת הנזק העצום שגרם במעשיו למאות נפגעים במשך מספר שנים".
בבקשה להחמיר בעונשו אומרים בפרקליטות כי "לאור הפסיקה הנוהגת, העונש שנגזר על הנאשם סוטה באופן ניכר מהעונש הראוי שיש להטיל על הנאשם, שכן בית המשפט המחוזי ראה תיק זה כחריג לחומרה מבחינת היקף הגניבה הכולל, אולם ייחס משקל משמעותי לקולא לפגיעה הקשה במשפחתו של הנאשם ולעובדה כי הנאשם עשה, בין היתר, שימוש "עסקי" בכספים.
"המשקיעים ניזוקו בסכום מצטבר הנאמד במאות מיליוני שקלים, ואין משמעות יתרה לעובדה שכספם נגזל מהם לצורך "שימושים עסקיים", להבדיל משימושו הפרטי. במסגרת תכניתו המרמתית גויסו כספים על מנת ליישם תכנית עסקית ספקולטיבית, אשר ברור כי המשקיעים לא היו מסכנים את חסכונותיהם על מנת לממשה, אם אופי ההשקעה היה מובא לידיעתם לאשורו. הנאשם "פיתה" את קורבנותיו באמצעות מצגי שווא, ובחר במודע לסכן את כספם, בניגוד גמור להתחייבויותיו כלפי המשקיעים שבטחו בו, והסיכון שיצר אכן התממש".
על פי הפרקליטות, בית המשפט המחוזי שגה בכך שהורה על חפיפה מלאה של עונשי המאסר שגזר על הנאשם בשלוש הפרשיות השונות בהן הורשע, וזאת מנימוקים הקשורים בנסיבותיו האישיות, ובכך לא נתן כל ביטוי עונשי לשתיים מן הפרשיות החמורות בהן הורשע.
"לעניין גובה הקנס של 400 אלף שקל שהוטל על הנאשם, לעמדת המדינה, אין כל הלימה בין שיעורו לבין היקפן העצום של העבירות הכלכליות בהן הורשע - מאות מיליוני שקלים. יוזכר כי בית המשפט קבע כי מתוך היקף העבירה הכולל, שלשל המשיב לכיסו סכום של כ-18 מיליון שקלים", צוין בנימוקי הערעור, ועל כן דורשת הפרקליטות להגדיל את גובה הקנס באופן משמעותי.
נזכיר כי ברמלי הורשע בשורה של עבירות כלכליות חמורות; עיקרן של העבירות בפרשיה של הונאת משקיעים במסגרתה גנב הנאשם סכום עתק של כ-340 מיליון שקל ממאות משקיעים שנתנו בו את אמונם. בניגוד להבטחתו להשקעה חסרת סיכון במתווה מסוים שתשואה גבוהה לצידה, העביר הנאשם את כספי המשקיעים - ללא ידיעתם ובניגוד להרשאתם - להשקעות שונות בתכלית, שמרביתן ספקולטיביות, וחלק מן הכספים לקח לשימושו האישי. המעשים, אשר בוצעו לאורך כשלוש שנים, הביאו לאובדן חלק ניכר ביותר מכספי המשקיעים - כספים שבמקרים רבים היוו את עיקר חסכונותיהם. בפרשייה זו הורשע הנאשם, בין היתר, גם בעבירות של הלבנת הון.
בנוסף, הורשע ברמלי בכך שבניגוד לדין גייס משקיעים ללא תשקיף, ובהמשך פעל במרמה כלפי המאסדר (הרגולטור) - רשות ניירות ערך, וזאת במטרה להסתיר ולהסוות את מעשי ההונאה; בפרשיה נוספת, הורשע הנאשם, בין היתר, בגניבת סכום של כ- 2.7 מיליון שקל מחברה ציבורית בה היה בעל שליטה, בכך שהעביר סכום זה מהחברה ללא האישורים הנדרשים ותוך הסתרת הדבר מן הגורמים הרלוונטיים בחברה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.לא נבין מה ההבדל בינו לבין בנטשלום 15/06/2021 09:29הגב לתגובה זו0 0בנט גנב (בידי מורשה) קולות של מצביעים (משקיעים) שאילו היו יודעים מה יעשה בקולם (בכספם) לא היו מצביעים לו (משקיעים אצלו). לאחד קושרים זר של קוצים ולאחד זר של שושנים. איזה עיוות. קנין הזכות הדמוקרטית על קול ההצבעה, אינה פחותה מהזכות הקניינית על כספו של אדם. וכנראה אף עולה עליה. הזוי.סגור
-
4.מיידוף נשפט ל 140 שנות מאסרברגר 15/06/2021 01:37הגב לתגובה זו0 0השופט קבע לו מאסר על כל קורבן שנפגע מההונאה ואת כל העונשים המצטבר. וכעת תחשבו על ההבדל הקטן בין שופט ישראלי לשופט אמריקאיסגור
-
3.מי השיכור ועל סמים ש מסתפק רק ב 10 שנים?YL 14/06/2021 21:21הגב לתגובה זו1 0נבל ש הרס משפחות שלמות מקבל נטו 7 שנים בלבד כלומר מלון על חשבון הציבור ו ברמלי מקבל 3400000 מליון לשנה נראה לכם הגיוני מי נשאר לנו חוץ מ בית המשפט ש יגן על הציבורסגור
-
2."נסיבות מקלות"ותיק 14/06/2021 19:04הגב לתגובה זו1 0מי שביצע הונאות מתוכננות שפגעו באנשים רבים, צריך להיענש בחומרה, וכל נכסיו ונכסי משפחתו הקרובה צריכים להיות מופקעים לצורך פיצוי קורבנותיו.סגור
-
1.בישראל משתלם להיות ראש ממשלה שר או נוכל (ל"ת)רוני 14/06/2021 17:47הגב לתגובה זו1 0סגור