
צילום: Istock
ביו דבש מתחזקת ב-4%: התקדמות טכנולוגית בדרך לייצור בהיקף מסחרי
החברה המפתחת דבש מתורבת ללא שימוש בדבורים הצליחה לבטא את האנזימים המרכזיים בקיבת הדבש של דבורים, ולדבריה מדובר בתנאי הכרחי עבור פיתוח בקנה מידה תעשייתי
חברת הפודטק ביו דבש -8.64% העוסקת בייצור דבש מתורבת, כלומר הפקתו במעבדה ללא שימוש בדבורים, עולה בבורסה בכ-4% לאחר שדיווחה על התקדמות בדרך לייצור מסחרי. קודם לכן הייתה העלייה בשיעור 6%. החברה הצליחה להגיע לביטוי של האנזימים המרכזיים בקיבת הדבש המלאכותית שפיתחה, ולפיה זהו תנאי הכרחי לפיתוח דבש מתורבת בהיקפים תעשייתיים.
בשלב הנוכחי של עסקיה, ביו דבש מנסה להביא לביטוי של אותם אנזימים במיקרואורגניזמים, זאת כדי מנת לייצר את מרכיבי הדבש החשובים באמצעות צוף, ללא תלות בדבורים, ותוך השגת היכולת לשלוט בכמות ובהרכב רכיבי הדבש והיחסים ביניהם, עד לקבלת דבש מתורבת אשר דומה בהרכבו לדבש טהור ברמה המיקרוסקופית. המיקרואורגניזמים שאותרו על ידה עד כה עשויים לדבריה להוזיל את עלויות הייצור של האנזימים הדרושים.
- 1.בלדד בן בדד 29/06/2021 00:20הגב לתגובה זוהכוורות של הדבורים תומכות בחקלאות ובכלל בצמחייה על ידי האבקה.. יצור דבש זול ללא דבורים יהרוג את החקלאות ואת הטבע.. נצטרך לייצר גם רכיבי פרי וירק במעבדה.. מישהו אמר מטריקס?