הדואלית הראשונה מסינגפור; מי את חברת שרין?
בתחילת השבוע, בשקט בשקט נרשמה לה למסחר בבורסה בת"א הדואלית הראשונה מבורסת סינגפור - חברת שרין טכנולוגיות שרין טכנו +0.61% שרין טכנו 66.2 +0.61% בסיס:65.8 פתיחה:65.8 גבוה:66.7 נמוך:65.9 תמורה:14,794 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . אז האמת שמדובר בכלל בחברה ישראלית, עם מצבת הנהלה ישראלית ברובה הגדול, ופעילות בישראל, אבל עד כה היא הייתה רשומה רק בסינגפור. כעת היא החליטה להירשם גם בבורסה המקומית שלנו, ושווי השוק שלה עומד כעת על כ-700 מיליון שקל.
כחלק מההסכמים שיש בין הבורסות - חברות מהונג קונג ומסינגפור יכולות כבר כמה שנים להירשם בבורסת תל אביב ברישום דואלי. עד כה אף חברה לא ביצעה רישום כפול, ועכשיו חברת שרין כאמור היא הראשונה. סביר להניח "שקבלת הפנים" שתקבל בבורסת תל אביב תוכל לסמן לנו האם יבואו עוד חברות בעקבותיה. ביום הראשון שלה היא קפצה ב-9% ואתמול ירדה ב-1.2%. היום היא נסחרת ביציבות.
הסיפור של החברה די מעניין, החזון שלה הוא לבצע ייעול באמצעות טכנולוגיה בענף היהלומים. החברה פיתחה ומוכרת מספר מכונות, בין היתר מכונות שבזמן כריית היהלומים בודקות את האיכות שלהם, מכונות שמתכננות כיצד לחתוך את היהלומים ומכונות שיכולות להעריך את שווי היהלומים עבור הצרכן הסופי. מרבית המכונות של החברה נמצאות בשוק כבר למעלה משנה.
למרות הפתרונות הטכנולוגיים החדישים של החברה, בשנים האחרונות היא לא רווה נחת, גם בלי קשר לתקופת הקורונה שהנחיתה מכה קשה על תעשיית היהלומים.
הנתונים הכספיים של החברה, מקור: דוחותיה הכספיים
ההכנסות של החברה בין כה וכה היו בירידה, והשורה התחתונה עוד יותר נפגעה מזה. החברה ירדה מרווח של 18 מיליון דולר בשנת 2016 עד לרווח של 2.3 מיליון דולר בשנת 2020, כאשר בתחילת שנת 2019 רשמה הפסד של 1.3 מיליון דולר.
אבל כדאי לשים לב לנקודת מפנה בחברה. ברבעון הראשון של 2021 ההכנסות הגיעו לכ-17.3 מיליון דולר, הרווח הנקי לכ-6.7 מיליון דולר. הרווח הנקי קצת משקר, כי למרות שהחברה לא סיפקה דוח כספי לרבעון בו אפשר לדעת ממה הוא נובע, בדוחות הם פירטו שהוא נובע בחלקו מביטול הפרשה למלאי איטי ושיעורי מס לא מייצגים. ככה שלא ניתן לדעת בדיוק מהו הרווח המייצג.
בכל מקרה, שורת ההכנסות היא לחלוטין מפתיעה לטובה, אבל גם אותה צריך לקחת בפרופורציות. למכונות של החברה יש בלאי, במהלך 2020 סביר להניח שחלק מהמכונות כבר הפכו ללא שמישות - אבל בגלל שהמכירות בסקטור היהלומים נפגעו מאוד בשנת 2020, הם לא רכשו מכונות חדשות. לכן, ישנו סיכוי לא מבוטל שהגידול בהכנסות ברבעון הראשון של השנה מקורו בביקושים כבושים, ויש לחכות עוד כמה רבעונים בשביל לראות את המגמה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מי מתעסק עם יהלומים זה כל כך 1999Bshd 07/07/2021 14:24הגב לתגובה זו0 0עזבו אתכם תקשיבו לי זו לא השקעה טובה אין עתיד ואין כסף של פעם היום אף אחד לא מתלהב מיהלומים חוץ מכמה ראפרים שחושבים שככה הם צעירים ומקובלים. ענף גמור אני מכיר יהלומים מקרוב וזה ענף מת כל מי שיכל לברוח ברח מזמןןןןסגור
-
1.שריןבמנגמין 07/07/2021 13:08הגב לתגובה זו0 0אין חדש תחת השמש המכונות האוטומטיות בתעשיית היהלומים ראיתי אותם כבר בשנת 1992סגור