מה חושבים בעלי השליטה בפרשמרקט על מניית פרשמרקט?
יוסי ושלומי אמיר, בעלי השליטה ב{פרשמרקט}, רוצים מיזוג עם פז אנרגיה +1.63% פז אנרגיה 44,310 +1.63% בסיס:43,600 פתיחה:43,600 גבוה:44,310 נמוך:43,000 תמורה:1,618,597 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הגדולה ובעצם אומרים במילים אחרות – "עשינו כבר מספיק בקמעונאות, הגיע הזמן לפזר סיכונים". האחים אמיר הנפיקו את פרשמרקט לפני שנתיים בשווי של כ-800 מיליון שקל ונהנו מגאות בעסקים בעיקר בשל הקורונה ורכישת סניפים שהשביחו את שווי הרשת ל-1.9 מיליארד שקל.
הם מחזיקים כ-65% מהחברה – שווי של כ-1.2 מיליארד שקל - ובנקודת הזמן הזו הם מחליטים לנסות לגוון את תיק ההשקעות שלהם. במקום 100% פעילות של קמעונאות, הם רוצים להתמזג עם פז, שיש לה אומנם פעילות משמעותית של קמעונאות – Yellow, אבל מעבר לכך יש לה בעיקר את רשת תחנות הדלק, בית זיקוק ונדל"ן – הרבה נדל"ן.
הסינרגיה עם Yellow היא משמעותית ומיידית – כוח הקנייה של פרשמרקט יתחזק מול הספקים ובכלל – מספר נקודות המכירה שלה יזנק. לרשת יש כיום 42 סניפים, ל-Yellow יש 240 סניפים (קטנים יותר כמובן), ומעבר לכך – פז מגיעה מיד אחרי רכישת סופר יודה עם 17 סניפים נוספים. בכסף זה נשמע כך – ממכירות של 1.6 מיליארד שקל, תגדל פרשמרקט בתחום הקמעונאות מזון ל-2.6-2.7 מיליארד שקל – מה שיציב אותה במקום הרביעי בענף.
הפעילות הזו תמשיך להיות חשובה וחזקה בחברה המאוחדת - אם בכלל המיזוג יצלח. צריך לזכור שעל פז מתמודדות כמה קבוצות, לרבות לאומי פרטנרס ושיכון ובינוי. אלא שהפעילות הזו תהיה לכל היותר (והגזמנו) כמחצית מהפעילות הכוללת – פז נסחרת בכ-3.8 מיליארד שקל, פרשמרקט ב-1.9 מיליארד שקל. המיזוג יצור חברה בשווי של 5.7 מיליארד שקל, כחצי (בגדול) נובע מתחום הקמעונאות, היתר כאמור – בית זיקוק, פעילות הדלקים, פעילות אנרגיה, לרבות אנרגיה מתחדשת ופעילות תעשייתית – פז שמנים, פז גז ועוד.
הרציונל של האחים אמיר לממש בעצם חלק מהחשיפה שלהם לתחום הקמעונאות ולהיכנס לתחומים נוספים הוא ברור – פיזור סיכונים. לכן הם גם מוכנים לוותר על שליטה במובן המקובל. הם מחזיקים בפרשמרקט ב-65% והם צפויים לרדת, באם המיזוג יאושר, לאזור ה-22% (על פי מחירי השוק הקיימים). על פי ההצעה שהם הגישו, הם מעוניינים לקבל אופציה לרכוש 9% נוספים, ועדיין – גם אם יממשו אותה הם יגיעו ל-31%.
אבל זה יותר מכך: זה שיעור שייתן להם שליטה כי בפז אין בעלי בית. בפז שולטים בעצם הגופים המוסדיים (מנורה עם 9.8%, כלל 9.9%, מגדל 9.7%, הראל 9.05%, הפניקס 9.2%, אלטשולר 5.7%, מיטב דש 6.5%), ולכן אם האחים יחזיקו ב-31%, ואפילו ב-22%, למעשה תהיה להם שליטה. אלא שזו לא שליטה מבוצרת. יכול בהחלט להיות תרחיש שבו גוף מסוים רוכש בבת אחת מגופים מוסדיים אחרים ורוכש בעצמו בשוק ומגיע להחזקה משמעותית. האחים מוכנים לקחת את הסיכון הזה כדי לרדת בחשיפה לשוק הקמעונאות, ועל הדרך – לרכוש במחיר הזדמנותי יחסית את פז. למה מחיר הזדמנותי? כי אנחנו בסייקל מאוד חיובי בתחום הקמעונאות – גם בשטח וגם בבורסה, בעוד שבפז, יש ערך רב – בעיקר נדל"ני שעדיין לא נחשף-צף.
מה אומרים הדוחות הכספיים של פרשמרקט?
כך נראה גרף המניה של פרשמרקט מאז ההנפקה לפני שנתיים:
ומה אומרים הדוחות הכספיים של פז?
ברבעון הראשון של 2021 רשמה פז הכנסות של כ-2.2 מיליארד שקל, קיטון של 22% בהשוואה להכנסות של 2.8 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המייצג של החברה ברבעון עמד על כ-13 מיליון שקל, גידול של כ-62.5% בהשוואה לרווח נקי מייצג של 8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול במונחי אבסולוטיים הוא לא גדול והרווח ברבעון נמוך משמעותית מרווחים בשנים קודמות עקב השפעות הקורונה שהיו במהלך הרבעון. הצפי הוא להתאוששות לאחר הקורונה, כאשר במקביל בחנויות Yellow החברה צמחה ב-15%. כניסת החברה לתחום האנרגיה המתחדשת תתרום מן הסתם גם היא להתפתחות החברה.
וכך נראה גרף המניה של פז:
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.זו הסיבה שהמניה יורדת (ל"ת)איבגי 14/07/2021 22:24הגב לתגובה זו5 0סגור
-
1.המומחהתיקון 14/07/2021 22:02הגב לתגובה זו5 0פרשמרקט עלתה בדיוק 107 אחוזים מאז ההנפקה, ממש לא 150 וזאת עם התייחסות לכלל הפרמטרים בעדכון השער, לאור ההטבות הרלוונטיות. אגב, היא לא ראויה לשווי בו היא נסחרת. ביזפורטל, לשמחתי, יודעים להיכנס בשחיתויות, אך גם יודעים ללקק. ראו כתבה על רשת ויקטורי לפני מספר חודשים וירידות שערים חדות במניה מאז.סגור
הנקראות ביותר
העמוד