יוניק טק דיווחה על השקעה חדשה, אבל דמי הניהול עומדים על 17%

השותפות דיווחה על השקעה חדשה של כ-550 אלף דולר בחברה חדשה בתחום הבינה המלאכותית, אבל דמי הניהול השנתיים המינימאליים (כולל הוצאות של גוף ציבורי) עומדים על כ-17.3%, זאת ללא בונוסים לשותף הכללי על הנפקות חדשות ודמי הצלחה
 | 
telegram

שותפות המחקר ופיתוח יוניק-טק יהש -3.83% יוניק-טק יהש 140.7 -3.83% יוניק-טק יהש בסיס:146.3 פתיחה:146.3 גבוה:140.8 נמוך:140.6 תמורה:6,753 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  שמתמקדת בהשקעה בסטארט-אפים הנמצאים "בשלב המשני", כלומר שעברו כבר מספר גיוסי הון גדולים והם מתכננים כעת כניסה לבורסה הן באמצעות מיזוג והן באמצעות הנפקה רגילה דיווחה על כך שחתמה על הסכם לרכישת מניות של חברה נוספת. 

השותפות דיווחה על כך שחתמה על הסכם לרכישת מניות בחברה דאטהמיינר בהיקף כולל של כ-550 אלף דולר, המניות צפויות להירכש מחלק מבעלי המניות הקיימים של דאטהמיינר, בכפוף לכך שבעלי המניות האחרים בחברה להם זכות סירוב להכנסת משקיעים נוספים, לא ישתמשו בזכות הסירוב שלהם.

דאטהמיינר עוסקת בתחום הבינה המלאכותית והשלימה לאחרונה סבב השקעה לפי שווי חברה של כ-3.63 מיליארד דולר לפני הכסף, בו השקיעו בה כ-470 מיליון דולר. יוניק טק, משום מה לא דיווחה לפי איזה שווי חברה היא רוכשת את המניות של דאטהמיינר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל מקרה, הפעילות של יוניק-טק היא די פשוטה להבנה כאמור, רוכשת מניות - מחכה שהחברה תנפיק ואז ככל הנראה מוכרת. אבל הבעיה לא נמצאת בפעילות, הבעיה נמצאת במבנה השותפות.

כפי שהרחבנו רבות בעבר בשותפויות המו"פ ישנן שלל בעיות, בעיות שלא פסחו על יוניק-טק ונמצאות גם בה. הבעיה היא בראש ובראשונה דמי הניהול האמיתיים של החברה, כולל משכורות המנהלים וכו'':

אם מחשבים את השכר הכולל, בהנחת בונוסים ותגמול מבוסס מניות של היו"ר, סגן היו"ר, המנכ"ל והסמנכ"ל כספים - שכולם אגב לא עובדים בחברה במשרה מלאה, יוצא כי עלות השכר השנתית שלהם עומדת על כ-1.6 מיליון שקל. כמו כן, יש גם דמי ניהול של השותף הכללי בהיקף מינימאלי של 1 מיליון שקל בשנה.

לזה כמובן צריך להוסיף הוצאות גוף ציבורי שכוללות: העסקת דירקטוריון, הכנת דוחות כספיים, ייעוץ משפטי, יחסי ציבור, משרד, יועצים, אגרות ועוד - סה"כ בחישוב גס כ-2 מיליון שקל בשנה. על כל פנים, גם אם נתעלם מההוצאות האלו (וזה לא נכון כלכלית) הרי שמדובר בדמי ניהול מופרזים. 

כלומר סך כל ההוצאות השנתיות של השותפות עומדות על כ-4.6 מיליון שקל, בהתחשב בכך שסך הכול גויסו כ-26.5 מיליוני שקלים בהנפקה יוצא כי דמי הניהול המינימאליים לפי גודל השותפות כיום עומדים על כ-17.3% בשנה. אה רגע, בל נשכח את עמלות ההנפקה ואת התשלום הנדיב שקיבל השותפות על עצם ההנפקה וגם עמלת יוזמה של 20% מהרווח. 

מדובר פה על שוד לאור יום! איך בדיוק יכול גוף, עם הוצאות קבועות שכאלו ועוד עמלות הצלחה - יכול בדיוק להרוויח? התשובה היא שברור שהוא יכול להרוויח כסף, פשוט למנהלים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות