
האקזיט של הפניקס - הרוויחה 700% בתוך 4 שנים על ההשקעה בריסקיפייד
חברת ריסקיפייד הישראלית, שעוסקת במניעת הונאות מצד לקוחות כלפי בעלי עסק למכירת מוצרים באינטרנט, הונפקה לאחרונה בבורסה האמריקאית לפי שווי של כ-3.3 מיליארד דולר, כאשר מיד לאחר ההנפקה מניית החברה זינקה בעשרות אחוזים.
אין ספק שמדובר בהנפקה יפה, אפשר להתווכח רבות על השווי של החברה, על הצמיחה ועל התחרות מצד PAYPAL - אבל מהצד של בעלי החברה, מדובר בסוג של אקזיט.
אחד מגופי ההשקעות שהאמינו והשקיעו בחברה, כבר בתחילת דרכה בשנת 2016 ו-2017 - כלומר לפני בערך 4 שנים, היה הפניקס -0.68% שהשקיע בחברה, בין היתר באמצעות כספי הנוסטרו שלו (הכסף האישי שלו) כ-8 מיליון דולר בתמורה ל-3.94% מהחברה.
כעת, לאחר ההנפקה בשער 21 דולר למניה, ולאחר שמאז עלתה המניה לשער של 27.5 דולר למניה - שווה האחזקה של הפניקס כ-65 מיליון דולר, כלומר תשואה של כ-712% על ההשקעה שלהם בריסקפייד!
למרות ההשקעה שמתבררת כמוצלחת - יש להדגיש שאת הרווח האמיתי נוכל לדעת רק בעתיד, שכן כרגע ישנה חסימה על מניותיה ואין היא יכולה למכור אותן בשוק. עד אז, המניות יכולות לצלול או לחילופין גם לזנק - ועל כן את הכסף, נספור במדרגות.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
אומנם הפניקס היא חברת ענק עם שווי שוק הנושק ל-8 מיליארד שקל, אבל רווח של 57 מיליון דולר (כ-188 מיליון שקל), הוא עדיין בעל משמעות בשבילה.
הפניקס היא בפועל חברת ביטוח, ולחברות ביטוח יש יתרון גדול מאוד - התזרים. בסופו של יום, בחברות ביטוח הן קודם מקבלות את הכסף על התביעות, ורק אז משלמות אותן - כלומר נוצר להן דבר שנקרא בשפה המקצועית "מצוף", כסף אותו הם יכולים להשקיע מהרגע תחילת תשלום הפרמיות ועד לרגע של תשלום הפיצויים.
אז נכון, יש ביטוחים שהם לא טובים מבחינה תזרימית. אם מישהו למשל מבטח את רכבו ועושה חס וחלילה תאונה לאחר שבועיים - הפניקס מפסידה, הן תזרימית ויתכן (שבמידה והלקוח לא ימשיך לבטח דרכה) שגם מבחינת הרווח וההפסד. אבל בביטוח כמו בביטוח, המשחק הוא בסטטיסטיקה - ובאופן סטטיסטי נוצר לחברה תזרים חיובי טוב.
בפועל, החברה היא סוג של מלווה הפוכה - מקבלת את התשלומים על ההלוואה (עם רווח, במידה והחברה מתנהלת נכון) ורק לבסוף מקבלת את הקרן. את התשלומים, נוהגות החברות להשקיע במגוון אפיקים, בדרך כלל אך לא רק אפיקים סולידיים - ובכך להרוויח על הכסף הזה. ההשקעה בריסקיפייד שעשתה הפניקס, כמו ההשקעה גם בחברת גמא ניהול היא השקעה מכספי המצוף, כספים שיכולים להפוך חברת ביטוח למנצחת ורווחית - ויכולים גם, לעשות ההיפך.
- 2.שמואל 01/08/2021 23:46הגב לתגובה זוזה בזכות מנהל מחלקת הPE של הפניקס - אלעד גבעוני שעשה את ההשקעה לפני 4 שנים ועכשיו קוצר את הפירות.
- תמיד יש תותח אחד והרבה טרמפיסטים שרק יודעים לקשקש. (ל"ת)אלף 02/08/2021 11:01הגב לתגובה זו
- 1.הרוב המוחלט של האחזקה היא בפנסיה וביטוחי המנהלים, 01/08/2021 22:50הגב לתגובה זוהרוב המוחלט של האחזקה היא בפנסיה וביטוחי המנהלים, מה שאומר שהפנקיס כחברה לא ״תהנה״ מהרווח אלא עמיתיה (ואולי היא בעקיפין במשתתף ברווחים).