סופרגז קונה 30% מחברת קלינטק אמריקאית ב-25.5 מ' ד'
משווקת הגז אלקטרה פאוור -0.32% אלקטרה פאוור 2,152 -0.32% בסיס:2,159 פתיחה:2,159 גבוה:2,159 נמוך:2,149 תמורה:10,028 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: חתמה על הסכמים מפורטים לרכישת 30% מחברת האנרגיה המתחדשת האמריקאית Balanced Rock Power בתמורה ל-25.5 מיליון דולר. ל-BRP 11 פרויקטים פוטו וולטאיים בשלבי פיתוח שונים בהיקף 3.5 ג'יגה וואט ופרויקטי אגירה בהיקף 10.5 ג'יגה - כל אלה יושלמו בעוד כ-3-4 שנים. מדובר בחברה שיוזמת פרויקטים גדולים מאד של שדות סולאריים ולאחר מכן מוכרת אותם, היא לא עוסקת בתפעולם", מסביר מנכ"ל סופרגז כפיר נבון בשיחה עם ביזפורטל.
לפי ההסכמים צוות ההנהלה של BRP יישאר בתפקידו עוד 5 שנים לפחות. סופרגז תעמיד ל-BRP במשך 5 שנים מימון בסך של עד 50 מיליון דולר בדמות הלוואת בעלים, שתשא ריבית שנתית של 7%. עוד תעמיד סופרגז ערבויות בנקאיות בסך 77.7 מיליון דולר בריבית שנתית של 4.25%.
סופרגז מפרטת בדיווח כי "ההסכמים כוללים זכויות וטו בדירקטוריון BRP בכל הקשור להחלטות עסקיות ותפעוליות מרכזיות, הסכמות לגבי אופן חלוקת הכספים השוטפת מ-BRP ,סעיפי מכירה כפויה,(זכות הצטרפות, קביעת זכויות מסוימות של סופרגז ביחס לפרויקטים של BRP, מצגים מקובלים בעסקאות מסוג זה וכיוצ"ב".
העסקה נעשית באמצעות המזומן שבקופת סופרגז כמו גם ניצול של מסגרות האשראי הבנקאיות לזמן ארוך. כדי לעמוד בהתחייבויות ההשקעה ב-BRP שפורטו לעיל, סופרגז תשתמש גם כן בקווי האשראי.
בסופרגז מספרים כי האסטרטגיה של BRP ממוקדת בהקמת פרויקטים בקנה מידה של של 25-650 מגה וואט לאספקה ישירה לרשת החשמל. עוד נכתב כי הנהלת BRP היא יוצאת חברות אחרות מהתחום, ואנשיה לקחו חלק בייזום פרויקטים פוטו וולטאיים בהיקף של 6.5 ג'יגה ופרוייקטי אגירה בהיקף 500 מגה וואט.
מדובר בעסקה בודדת של חברה שעוסקת בייזום בלבד, או כאסטרטגיה זה המקטע היחידי שתסתכלו עליו ואין לכם עניין בלהחזיק בפרויקטים מחוברים?
"מעניין אותנו לפעול בשני המקטעים, ולא רק אגב בפרויקטים ענקיים אלא גם בפרויקטים קטנים של גגות סולאריים וכאלה בינוניים. מבחינת היקפי הפרויקטים עולם האנרגיה המתחדשת הולך לשני הכיוונים - גם גדולים וגם קטנים יותר".
לא מדובר באופרציות מתחרות - כלומר, אם תהיה חדירה גדולה יותר של גגות סולאריים ויהיה פאנל על כל גג, זה לא ייתר את הצורך בהסבת שטחים פתוחים לשדות סולאריים?
"לא. גם אז לא יהיה מספיק, יצטרכו את שניהם - וגם את הדלקים הפוסיליים במידת מה".
תקבלו נתח של 30% ונציגות בדירקטוריון, בינתיים וכמו שאתה רואה את החברה יש הרבה עבודה לעשות שם מצדכם או ש"הכסף יעבוד בשבילכם"?
"העסק בסך הכל עובד ואנחנו צריכים רק לעשות פיקוח ובקרה. האמרקיאים יודעים להתנהל בעצמם הכי טוב באמריקה".
BRP תחפש למעשה שטחים גדולים להקים עליהם שדות סולאריים - כמה הזדמנויות כאלה יש בשוק?
"המון. יש הרבה קרקעות פרטיות כאלה שמחפשות קונה. הקאץ' הוא שצריך למצוא כאלה מתאימות מבחינת התחברות לתשתית החשמל. מכל מקום בהביט התחרות אנחנו מדברים ממש על הטיפות הראשונות בתוך הדלי, השוק האמריקאי עוד לא ממש התעורר. זה אומר שיש מספיק קרקעות כאלה לשחקנים בשוק, וב-BRP בתוכם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.כפיר נבון טועה שובאנונימי 03/08/2021 12:34הגב לתגובה זו0 0לא להאמיןסגור
-
2.טעותכלכלן 03/08/2021 10:04הגב לתגובה זו0 0הכסף ירד לטמיוןסגור
-
1.למה האמריקאים מוכרים?משקיע 03/08/2021 09:26הגב לתגובה זו1 0מה המקומיים יודעים שהישראלים החוכמולוגים לא יודעים? מה יקרה לתשואה אם הממשל האמריקאי יחליט על מיסוי הענף? בכ"ז יש גרעון גדול, לכן הגיוני שהמיסוי יעלה בשלב כזה או אחר. מאחר ואלה מיזמים לשנים רבות סביר שיתקלו במיסוי החדש.סגור