"פוטנציאל המכירות שלנו הוא מאות מיליוני דולרים"; בפועל - המכירות ברצפה וההפסדים גדלים

אור יוגב, מנכ"ל אוגווינד לא יודע להגיד מתי החברה תצליח לסגור חוזים בהיקפים משמעותיים ותגיע להכנסות ורווחים; חושב שהחברה שלו היחידה בעולם שיודעת לדחוס אוויר; וגם – מה אמרו לו אלטשולר שחם בפגישה משותפת שקיימו לאחרונה

 | 

אגירת אנרגיה זה תחום חשוב, וגם חם. עד לפני מספר חודשים כל חברה שקשורה לאנרגיה מתחדשת – זינקה בבורסה. אחרי שמפיקים אנרגיה השאלה הגדולה מה עושים בה - האם היא משמשת לשימוש מידי? ואם לא - צריך לאגור אותה. ובכלל - צוואר הבקבוק של האנרגיות המתחדשות הוא באגירה. אם יש פתרון אגירה טוב, אפשר לייצר ולהפיק חשמל ולאגור אותו, וכאן בדיוק נכנסת אוגווינד -3.97% אוגווינד 522.2 -3.97% אוגווינד בסיס:543.8 פתיחה:543.8 גבוה:543.8 נמוך:505 תמורה:482,672 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לתמונה.
 
החברה מפתחת ייצור ואגירת אנרגיה במפעלי תעשייה באמצעות אוויר דחוס ביעילות דחיסת אוויר שעל פי החברה גבוהה ב-30% מהקיים בשוק. המפעלים יביאו מכולה שבתוכה בנויה תחנת כוח קטנה עבור המפעל. זה משתלם למפעלים כי כך הם יכולים לייצר בעצמם חשמל בלי להיות תלויים בחברת החשמל, תוך שהם מחוברים לצינור הגז למאגרי תמר ולוויתן.

מעבר לכך, אגירת האנרגיה תאפשר למפעל לשלוט בכמות החשמל שהוא צריך – כשהוא פועל בתפוקה חלקית הוא יוכל לאגור את החשמל ולהשתמש בו כאשר המפעל נמצא בתפוקה מלאה וצורך יותר חשמל ממה שתחנת הכוח הקטנה מסוגלת לספק. אוגווינד תיכנס כאוגרת אוויר דחוס.
 
הבסיס של אוגווינד הוא לא גימיק, זה מוצר אמיתי. אבל השאלה היא האם יש לחברה יתרון יחסי בדמות טכנולוגיה מהפכנית? על פי המידע שהחברה עצמה סיפקה, יש לה רק בארץ לפחות 7 מתחרות, אך במקביל היא גם טוענת שבכל העולם אחרים ניסו לפתח טכנולוגיה לדחיסת אוויר כמוה, אך כולם נכשלו.
 
השוק בישראל מוערך על-ידה ב-100 מיליון שקל בשנה, והמשקיעים מפנטזים על פוטנציאל שוק מקומי שיגיע להערכת החברה ל-400 מיליון שקל בעוד כמה שנים. ברור שהפוטנציאל הגדול נמצא בחו"ל. אוגווינד מעריכה כי אם היא תצליח להיכנס לשוק האמריקאי ותחזיק 10% ממנו, יסתכמו הכנסותיה במאות מיליוני דולרים – אבל הדרך לשם עוד ארוכה מאוד. חוץ מזה, יש הרבה שיטות אגירה ובשלבים מתקדמים ואצל חברות חזקות (אפילו טסלה בתחום).
 
האם החברה היא חלום שיכול להפוך למציאות – או שהאוויר (הדחוס) ייצא מהבלון?
למעשה, אוגווינד היא חברת חלום. כמה חלום? היא הוקמה ב-2012 ע"י דר' אור יוגב, ובשלהי 2018 היא הוערכה ב-45 מיליון שקל. אך מאז שנכנסה לבורסה היא זינקה ב-1,250%  לשווי שוק של יותר מ-2.5 מיליארד שקל (ומחיר למניה של 132 שקל), וזאת למרות שהחברה כמובן שורפת כסף ורושמת הפסדים, ובזמן שהיקף ההכנסות שלה זניח לחלוטין במונחי שוק ההון. על הדרך אוגווינד גייסה הרבה כסף ממוסדיים - בעיקר פסגות במהלך תמוהה (השקעה ענקית וחסרת פרופורציה בחברת חלום מסוכנת). ביינתים המניה נחלשה ב-50% ונסחרת ב-1 מיליארד. בפסגות אין כבר מי שישלם על המחדל.
 
בין אפריל 2019 למרץ 2020 החברה צפתה הכנסות של 11.3 מיליון שקל אך בפועל הכניסה רק 7 מיליון שקל. ב-2020 צפתה החברה להכניס 13.6 מיליון שקל אך בפועל הכניסה רק 10 מיליון שקל בכל השנה, כך על פי דוחותיה הכספיים לשנת 2020. ההפסד בשורה התחתונה העמיק ל-23 מיליון שקל (לעומת כ-2 מיליון שקל בסוף 2019, בנטרול הוצאות רישום למסחר). אין היגיון לחשב כאן מכפיל הכנסות כי מדובר על מכפיל אסטרונומי של כמה מאות טובות. כאמור – חלום. הסיבה לזינוק היא כמובן התקווה שהחלום יהפוך למציאות. או אם תרצו: שהאוויר הדחוס יתנפח.
 
אז אוגווינד ביקרה בשווי של 2.5 מיליארד, כעת היא ב-1.2 מיליארד שקל, אבל היא לא עומדת ביעדי ההכנסות, היא בשוק תחרותי ועתידה לא ברור. אז כן, מדובר בחברה עם מוצר מעניין שהוא חלק מהטרנד העולמי של אגירה ומיחזור אנרגיה, אך בהתחשב בהיקפי הפעילות של החברה עד כה – גם השווי הנוכחי עשוי להיות מנופח.

כשתכבנו זאת לפני שנה, ביקרו אותנו. מעניין מה יגידו כעת. 
 
אוגווינד דיווחה השבוע כי תספק לרפק אנרגיה ואיי תיאו את מערכת אגירת האנרגיה ההיברידית שלה, ה-AirBattery. על פי החברה, המוצר מאפשר ללקוח יכולות אגירת אנרגיה ושימוש אופטימלי במערכות קו-גנרציה תוך אגירת עודפי ייצור החשמל במערכת האגירה בשעת צריכה נמוכה – לשימוש עתידי, ובנוסף להשתמש באוויר הדחוס הנוצר במסגרת תהליך האגירה כמקור אנרגיה.
 
רפק אנרגיה שבשליטת ג'נריישן קפיטל +1.09% ג'נריישן קפ 74.5 +1.09% ג'נריישן קפיטל בסיס:73.7 פתיחה:73.7 גבוה:75.2 נמוך:72 תמורה:1,112,363 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו רפק +0.12% רפק 2,508 +0.12% רפק בסיס:2,505 פתיחה:2,505 גבוה:2,529 נמוך:2,500 תמורה:83,778 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תקשורת, מחזיקה ב-5 תחנות כוח בישראל בהספק של כ-960 מגה-וואט, ולחברת איי תיאו יש זיכיון לאספקה והקמת  תחנות קו-גנרציה בארץ של חברת AB Energy  האיטלקית.
 
בהודעת החברה עם פרסום ההסכם נמסר בשמו של המייסד ומנכ"ל אוגווינד, דר' אור יוגב, כי הוא "מאמין כי להסכם זה תהיה השפעה משמעותית על הכנסותיה של החברה בישראל בשנים הקרובות אולם חשוב יותר מכך – הצלחה שלנו והוכחת היכולת בשוק המקומי תשרת את החברה בצורה משמעותית בהפצתן של מערכות דומות בחו"ל".
 
באוגווינד לא היו מוכנים לספר מה היקף ההסכם וכמה כסף הוא צפוי להכניס לחברה, ואפילו לא מתי, כך שסביר להניח כי מדובר בהיקף כספי קטן למדי – אך בחברה תולים בו תקוות גדולות ומקווים כי אם הוא יצליח הם יוכלו להתבסס עליו כהוכחת ייתכנות למקומות נוספים בעולם. מה זה אומר? שנכון לעכשיו עדיין מדובר בחלום וטרם ברור מתי החברה תחל לרשום הכנסות משמעותיות, שלא לדבר על רווחים. זה כנראה לא יקרה ברבעונים הקרובים, אלא אם תהיה תפנית משמעותית בעלילה וחוזים רבים יחלו לצוץ.
 
בראיון לביזפורטל יוגב מתייחס לכך ואומר: "יש התעניינות בעולם במערכות אגירת אנרגיה. אנחנו מחפשים יישומים רלוונטיים עבורנו – כלומר, כאלה שיש לנו בהם יתרון תחרותי וכלכלי מובהקים על פני המצב הקיים. מדובר בפוטנציאל מבחינתנו של מאות מיליוני דולרים על כלל העסקאות".
 
מתי נראה אצלכם הכנסות משמעותיות?
יוגב מתחמק: "כשיהיו אתם תראו. נפרסם תוכנית עסקית בקרוב ונחלוק עם השוק. לפני חודש וחצי נתנו את הכיוון במצגת למשקיעים. בתקופה הקרובה נפרסם תוכנית עסקית ברורה וציפיות של השוק. המספרים יהיו ברורים מאוד. כאמור, מדובר בפוטנציאל של מאות מיליוני דולרים".
 
נציין כי קראנו את המצגת עצמה, אבל אנחנו חייבים לומר שמעבר להרבה הבטחות על פוטנציאל השוק - לא היה שם מידע קונקרטי בנוגע לעתיד החברה.

כלומר, בעוד כמה רבעונים נראה את השינוי?
יוגב: "ייקח כמה שייקח עד שזה יתחיל לצבור תאוצה. אבל כשזה יקרה - זה יהיה במכפלות. צריך להבין את הפוטנציאל ואת החדשנות של המוצר, שהיא מהפכנית בכל קנה מידה".
 
מתי תעברו לרווח?
"זה יופיע בעדכון הזה. נחלוק את זה בצורה מסודרת עם שוק ההון".
 
מתי העדכון יתפרסם?
"יהיה עד סוף השנה".
 
המערכות האחרות אינן מתחרות שלכם?
"אנחנו אוגרים אנרגיה באמצעות מדחס אוויר. המצאנו שיטה של תהליך דחיסת אוויר שמתבסס על משאבות מים ומיכלים תת קרקעיים כך שבאמצעות המערכת הזו דוחסים אוויר ביעילות שגבוהה ב-30%-40% ממדחסי אוויר סטנדרטיים. כלומר, אני יודע לייצר אוויר דחוס ב-30% עד 40% פחות אנרגיה ממה שמדחס אנרגיה היה מייצר. המוצר שלנו רלוונטי לעשרות מגה וואטים של מדחסי אוויר שעובדים. למשל – במפעלי פלסטיק, כל הבוכנות, לייזרים, תוויות, אבקות, קמח, מלט ועוד".
 
והסוללות?
"יש כאלה שאומרים שסוללות זה תחרות לאוגווינד, אבל יש כ"כ הרבה בעיות איתן, כך שזה פשוט לא מקביל. אנחנו ירוקים וחסרי סיכון ולא תלויים בליתיום, ניקל ושאר מתכות נדירות מאוד שמייצרות נזק סביבתי.
 
"אני רוצה להזכיר שלפני מספר ימים תחנת אגירה של טסלה, שעוד הייתה בזמן ההרצה, עלתה בלהבות. הכל בער ולא היה להם מה לעשות. למעשה הם אפילו לא כיבו את האש אלא נתנו לה לדעוך. וזו טסלה, לכאורה בטופ שבטופ מבחינת בטיחות. בקליפורניה נמדדו לאחרונה 50 מעלות וזה הוביל לשריפות ענק. אנחנו מביאים פתרון אחר, שהוא ירוק, חסין לפגעי מזג אוויר ושלא יכול להישרף".
 
איך עושים מהמערכת שלכם כסף?
"המפעל חייב לצרוך את אותו אוויר כחלק מהפעילות השוטפת שלו. אם הוא יכול לצרוך את זה ב-30%-40% פחות אז המערכת הזו היא סופר כלכלית".
 
מה הייחודיות שלכם לעומת סוללות?
"סוללות לא יודעות לייצר אוויר דחוס אלא רק לאגור אנרגיה ופה היתרון של המערכת של אוגווינד בשוק התעשייה והמסחר. מדובר על פוטנציאל של מאות לקוחות בארץ ואלפי לקוחות בעולם. אנחנו היחידים בעולם שיודעים לייצר מערכת שהיא גם אגירת אנרגיה וגם יודעת לדחוס אוויר".
 
אם כך למה אתם מדברים רק על כמה מאות לקוחות?
"אנחנו מדברים כרגע רק על הנישה הספציפית של שילוב מערכות היברידיות עם תחנות קו-גנרציה. כמובן שמכירות עתידיות למפעלים זה ביזנס נוסף שאנחנו לא מדברים עליו כאן אבל זה יפותח בעתיד. למעשה יש לנו שלושה קווי מוצרים: אגירה, ייעול אוויר למדחסים, ושילוב של השניים".
 
ברור שאתם חברת חלום
יוגב: "אני לא יודע אם זה לחיוב או לשלילה. כולם מבינים שמה שאוגווינד עושה זה חלום אבל זה חלום שמגשים את עצמו. אנחנו מוכיחים פעם אחר פעם שעמידה ביעדים שהצבנו לעצמנו עם טכנולוגיה מהפכנית. והראייה היא שבעולם אף אחד אחר לא עושה את זה. אבל זה לא שאחרים לא ניסו. נכון, אנחנו עדיין חלום מבחינת ההגשמה, אבל האמת היא שזה חלום קטן ביחס לפוטנציאל. יש פה שוק שמשווע לפתרון שאנחנו מביאים.
 
"כשמדברים על חלום צריך להבין שיש כאן באמת משהו מהפכני. זה לא רעיון תלוש מהמציאות, אלא אלטרנטיבה לפתרון אחר מהליתיום האלקטרו כימי, על כל הסכנות שטמונות בו. אצלנו זה אוויר ומים. כשהייתי מספר למישהו לפני 5-6 שנים הוא היה אומר שזה חלום. היום כשזה עובד אנשים שואלים אותי איך זה עובד. אבל זה באמת אוויר ומים, וזה היופי בפתרון הזה - שהוא טבעי וקלאסי".
 
אז אתם תחליפו את כל הליתיום בעולם? לא קצת יומרני?
"הליתיום יישאר והרכבים החשמליים לא ייעלמו. אבל נתח השוק שניקח לעצמנו הוא גדול ואין סופי. אין מגבלה לצמיחה שלנו. גם אם ניקח רק 10% מהשוק זה נתח אין סופי".

אוגווינד, אלקטריאון ואקסילון הן שלוש חברות מבית היוצר של זאב ברונפלד מני מור וירון יעקבי. השלושה משדכים בין שלדים לבין פעילויות-חברות ריאליות, מרוויחים על התיווך, מקבלים מניות בחברה החדשה שנכנסת לבורסה בדלת האחורית ומתעשרים (מאות מיליונים) בזכות זינוק של מאות אחוזים בחברות החלום האלו. בינתיים כולם חולמים חוץ מהם שמממשים את המניות ברווחים פנומנליים. הם היחידים המציאותיים בסיפור עד כה.    
 
מניית חלום אחרת בקבוצה היא חברת אקסיליון, שהצטרפה לבורסה בשנה שעברה. בדומה לאוגווינד, גם היא זינקה במהירות ושתיהן נכנסו למדד ת"א 90 בעדכון המדדים הקודם, בחודש פברואר. אלא שמאז, אקסיליון התרסקה ב-90% אחרי ששני פיילוטים שלה קיבלו אור אדום בצרפת ובארה"ב. בסופו של דבר גם המנכ"ל פוטר ונאלץ לעזוב והחברה שמחפשת את דרכה תיזרק היום (חמישי) בסוף המסחר מהמדד.
 
איבדתם 55% השנה. האם אין חשש שהסוף שלכם יהיה דומה למניית אקסיליון?
יוגב: "ברור שמשקיעים חוששים. וזה אולי לא נעים לראות שזה קורה. מבחינתנו המניה עושה מה שהיא עושה. אנחנו מתקדמים טכנולוגית ועסקית במבנה שלנו ולא בוחנים את עצמנו על פי ביצועי המניה. אי אפשר להשוות את אוגווינד של לפני שנה לאוגווינד של היום. הראינו הדגמה של נצילות, עסקאות כמו אלה שדיווחנו כעת עם רפק ובשנה שעברה עם סולגרין ועוד. המניה עושה מה שהיא עושה, זה לא תלוי בנו אלא בשוק, ונפילות יכולות להגיע כמו בזמן הקורונה, כאשר כל השוק נפל, ללא קשר לחברה עצמה. אלה דברים שיש לנו פחות שליטה עליהם ולכן אנחנו פחות מתמקדים בזה. אבל אני בהחלט מאמין שאם החברה תעמוד בתחזיות שלה ותגשים אפילו חלק ממה שאנחנו מתכננים - השווי ישקף בדיוק את מה שהחברה מייצרת".
 
רציתם להנפיק בוול סטריט באמצעות מיזוג עם חברת SPAC. מה קרה?
"נכון. הצהרנו שזו כוונתנו ואנחנו לגמרי בתהליך. אבל זה לוקח זמן. גייסנו גם גורמים שייסעו לנו בתהליך. אנחנו לוקחים את זה ברצינות. כי החברה צריכה להיות גלובלית. זו לא 'הנפקה לצורך הנפקה'. להפוך חברה מישראלית לגלובלית זה תהליכים שלוקחים זמן. זו הייתה המטרה שלנו והיא לא השתנתה. לא עצרנו את ההנפקה.
 
למה מראש לא פשוט הלכתם להנפיק בוול סטריט?
"הנפקנו בסוף 2019, והתחלנו את ההנפקה בארץ ב-2018 כשהחברה הייתה במקום אחר לחלוטין. בזמנו זה היה נכון להנפיק בת"א. אבל כשאתה רוצה להיות גלובלי אז צריך ללכת לשלב הבא. בזמנו לא היינו באותו מקום שאנחנו נמצאים בו היום כדי להנפיק בוול סטריט".
 
אתם מדברים על פוטנציאל שוק שנתי של 40 מיליארד דולר ב-2030. איפה זה?
"נכון. זה השוק. כאמור, המטרה שלנו אינה להגיד שניקח את כל השוק הזה. אלא רק להמחיש את הפוטנציאל שיש בו. אם ניקח פרומיל מהשוק הזה - כבר נהיה חברה ששווה מיליארדים. צריך פשוט לעשות אחת ועוד אחת ולהבין שיש פתרון קיים שהוא יקר, נפיץ, ובעייתי – הסוללות – ויש חברה שיודעת לספק פתרון מקביל שהוא ירוק. ברור שלא יהיה פתרון אחד בכל השוק. אבל הפתרון שלנו עובד ועם הוכחת היתכנות וזה פוטנציאל גדול.
 
"כדאי גם לזכור שמאוד קשה להכניס אנרגיות מתחדשות בלי לתמוך אותן עם אנרגיות אגירה. לכן תחום האגירה זה שוק מאוד גדול. שמתכתב עם חדירת כל הנושא של אנרגיות מתחדשות ולכן בסוף גודל השוק נקבע על פי זה".
 
איך תשפיע המכירה של פסגות לאלשטולר שחם, הרי ברור שאלטשולר לא מאמין בכם בהינתן ההחזקות בתיקי הגמל שלו - אין שם אוגווינד
"אני לא יודע מאיפה נפוצו בשוק השמועות הללו. אלטשולר עוד לא מכרו מניה אחת של אוגווינד ואני לא שמעתי שהם לא מאמינם באוגווינד - להיפך. שמעתי שהם מבינים שהם צריכים לזרום עם השוק של ה-ESG. הסיפור של חוסר האמון של אלטשולר בנו הייתה שמועה לדעתי ותו לא. לא שמעתי שום הצהרה פומבית כזו.
 
"בנוסף, אלטשולר היו אצלנו בחברה ודווקא התרשמו לטובה. הם אמרו לנו שהם עוקבים אחרי החברה ושהיא מעניינת אותם. גילעד אלטשולר עצמו אמר שהוא מוכוון לתחום של אנרגיה מתחדשת".
 
אלטשולר עדיין לא מכר מניות של אוגווינד. אבל אלטשולר מראש לא קנה מניות של אוגווינד כי כנראה הוא לא האמין ומאמין  בחברה. בפועל, בית ההשקעות פסגות הוא זה שרכש בצורה מאסיבית מניות של אוגווינד בהיקף של 120 מיליון שקל ואלה הגיעו לאלטשולר רק בעקבות רכישת פסגות. כלומר, אם אלטשולר אכן לא מאמין באוגווינד - ועל פי ההשקעות שלו הוא לא - בינתיים הוא 'תקוע' עם המניות הללו ויצטרך למצוא דרך יצירתית להיפטר מהמניות הללו בחוכמה ולא פשוט למכור אותן בשוק – כיוון שזה יפיל את מחיר המניה.
 
בראיון לביזפורטל אמר יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם גמל "אנחנו עכשיו לומדים את התיק ואין לנו דעה על השקעה ספציפית. יש דברים שיש בתיק של פסגות שנבחר להגדיל. לא נעשתה עבודה לא טובה אצלם".

מילה לסיום?
יוגב: "אנחנו כאן להישאר. נהיה החברה המובילה שתספק פתרון אלטרנטיבי לסוללות".

ביזפורטל ביקר בעבר באוגווינד. את התוצאות ניתן לראות כאן: 

 


תגובות לכתבה(20):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 19.
    מספר שאלות פשוטות למר יוגב
    בלון 11/08/2021 15:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1. מה העלות שלכם לקילווואט שעה אגירה? מה הרווח (אם בכלל) במחיר זה? 2. האם המחיר שאתם הולכים לקבל כשותפים במכרז האחרון (17.5 אגורות לקילוואט ייצור + 4 קילוואט שעה אגירה) ריווחי עבורכם? אם לא, מהיכן תממנו את הפסדי הפרוייקט ואיך זה ישפיע על השורה התחתונה שלכם? 3. האם גוף מקצועי וניטראלי בחן את נתוני היעילות (75+%) שאתם מצהירים עליהם? אם כן, מדוע לא מפורסם באופן רשמי? 4. אתה טוען שהמערכת שלכם מחזיקה 30 שנים (בניגוד ל 10 שנים של סוללות ליתיום). מאיפה המספר הזה? איך אתה מוכיח את זה? האם החברה מוכנה לתת ביטוח ללקוחות שלה ל 30 שנה? אם אתה טוען שזה אורך החיים לא תתנגד לספק ביטוח שכזה נכון? זו ההשוואה שנכונה שאתה צריך לעשות בתור חברה עיסקית ולא כל הקשקושים על חומרים מזיקים בסוללות (על מיחזור שמעת?) וכל הציונות של ייצור בישראל וכו' שבאמת לא רלוונטיים לחברה שרוצה להנפיק בארה"ב. יש לי הרגשה שלא נקבל תשובות לאף אחת מהשאלות הללו...
    סגור
  • 18.
    קישקוש
    רונן 07/08/2021 08:32
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ביזבוז של אנרגיה..
    סגור
  • 17.
    יוגב
    יוסף 06/08/2021 18:57
    הגב לתגובה זו
    0 1
    האיש מצליח להשמיד ערך ולריה עם כל אחד אם יש אופציית put אני קונה
    סגור
  • 16.
    חלומות באוויר , אל תוותרו על החלומום שלכם תמשיכו לישון (ל"ת)
    פיראט 06/08/2021 08:05
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 15.
    ביזפורטל עוד יאכלו את הכובע
    משקיע ואנליסט אנרגיה 05/08/2021 22:56
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מכיר את החברה בניגוד לביזפורטל - מנקודת מבטי אני טכנולוגיה פורצת דרך בשילוב עם תזמון מושלם, אנשים מוכשרים ועם רעב להצליח. הכיוון הוא למעלה, גם אם המניה איבדה גובה בגלל ביז(יונ)פורטל
    סגור
  • טען עוד
  • 14.
    כתבה אנטי תזה לכל רעיון חדשני ומהפכני
    ובמיוחד שיכול להיות מוביל בעולם בחדשנות של כחול לב 05/08/2021 21:14
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ובמיוחד שיכול להיות מוביל בעולם בחדשנות של כחול לבן , ביז ביז ביזזזז
    סגור
  • 13.
    מהנדסים שמבינים חושבים שזה חסר סיכוי
    חברה פח 05/08/2021 17:32
    הגב לתגובה זו
    0 4
    כמו אקסליון אלקטראון קודם כל לוקחים כסף מהמוסדיים על איזה התחלה של משהו ואז מנסים לספר סיפר ומי עומד מאחרי כולם?
    סגור
  • 12.
    רק דוראל אנרגיה עוד שווה משהו לדעתי (ל"ת)
    Bxhxb 05/08/2021 13:49
    הגב לתגובה זו
    1 3
    סגור
  • 11.
    חברות עם פוטנציאל
    ותיק 05/08/2021 13:47
    הגב לתגובה זו
    5 0
    התופעה קיימת בכל התחומים, במיוחד ביוטק. לחברה יש רעיון נפלא ופוטנציאל גדול. בינתיים עובר זמן רב, והחברה מגייסת במחירים הולכים ויורדים על מנת לקיים את המשכורות הגבוהות של הבכירים ואת שאר שריפת המזומנים. המשקיעים הראשונים, שהאמינו בחברה, רואים את השקעתם הולכת ונשחקת עם כל דילול ודילול - והאופק שבו יראו משהו מהשקעת עובר מדור הבנים והנכדים, לדור הנינים.
    סגור
  • 10.
    טסלה התקינה הרבעון יותר מ 2 GIGA סוללות אגירה
    בן כנען 05/08/2021 13:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמה GIGA אתה התקנתה? אז סוללה של 30MEGA התלקחה בתקנה אז מה? העולם משתמש בדלק שהוא נפיץ ודליק הרבה יותר מליטיום יותר מ 100 שנה ולא קרא כלום. שיגיע להתקנות מסחריות ולא כמה תכניות הדגמה ישווה את עצמו לטסלה עד אז....
    סגור
  • 9.
    מאמין מאוד בהם
    יגאל 05/08/2021 12:52
    הגב לתגובה זו
    5 0
    לפי דעתי החברה רק בתחילת הדרך ותגיע רחוק מאוד,הטכנולוגיה שלהם כבר מוכחת והם מוכרים (אמנם לא בקצב מהיר) אבל זאת רק ההתחלה...
    סגור
  • 8.
    ככל הנראה אוגווינד תהיה הכובע הכי גדול שביזפורטל תאכל
    הכובען המשוגע 05/08/2021 12:40
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אי פעם... בתיאבון.
    סגור
  • 7.
    בולשיט אחד גדול (ל"ת)
    ניר 05/08/2021 12:27
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 6.
    זורק כפפה - לפתוח קרן נאמנות שורט
    dw 05/08/2021 12:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על סקטור האנרגיות המתחדשות. בימים אלה פותחים קרן שורט על קתי ווד. מזמין בתי השקעות להציע ללקוחות פוזיציית חסר על סקטור האנרגיות המתחדשות. הגיוני שיהיו לקוחות שפחות יתרשמו מהסיפורים של אוגווינד ושות וישמחו למכור את המניות הללו בחסר.
    סגור
  • 5.
    אוסף של פחי אשפה (ל"ת)
    אלי 05/08/2021 12:02
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 4.
    צריך להוציא את ההשקעות שלנו מאלטשולר שחם. די לחנך אותנו (ל"ת)
    מיכה 05/08/2021 11:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    הפסימיות מובנת ,והגיונית .אבל מי שביקר בחברה מבין. (ל"ת)
    זהבי 05/08/2021 11:54
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 2.
    לא נשמע טוב לא הייתי משקיע שם
    Bsb 05/08/2021 11:48
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אני מחזיק דוראל אנרגיה וחברת המימן גנסל הם לטווח ארוך בארץ בחול יש רשימה גדולה יותר
    סגור
  • 1.
    כל הבורסה בתל אביב זה זבל של עופות אורגני-
    יצחק טיומקין 05/08/2021 11:34
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מוכן לעשות שורט על חברת החלום הזאת שברוב החלום ייהפך לסיוט שנה מהיום המניה למטה90 אחוז
    סגור
  • אז תעשה זאת, אם לא תשלח איך תקח? (ל"ת)
    הכובען 06/08/2021 11:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות