
הכוח הבלתי נתפס של בנק ישראל והנזק הבלתי נתפס שהוא גורם לנו
בנקים מרכזיים בעולם הפכו בעשור האחרון לגורמים המשפיעים ביותר על השווקים. הכוח הבלתי נתפס שלהם והאחריות הכמעט בלעדית על הזרמת כספים לשווקים, רכישות של מט"ח ושינוי ריבית, הופכים אותם לשחקנים החזקים ביותר בשווקים הפיננסים. זה לא רק הפד' של ארה"ב, זה בכל מקום, גם אצלנו – בבנק ישראל שלנו.
בראש כל אחד מהבנקים המרכזיים נמצא הנגיד. בארה"ב זה ג'רום פאוול, אצלנו זה אמיר ירון. פרופ' לכלכלה שמכהן מעל שנתיים בתפקיד. הנגידים עומדים בראש הפירמידה ולרוב יש להם כוח כפול (ו-או זכות וטו) בעת הצבעה על קבלת החלטות. בפועל, זה מתורגם לכוח כמעט מוחלט. מי ירצה להתנגד לנגיד ואולי להתגלגל מחוץ למערך קבלת ההחלטות. מדובר על קבוצה סגורה של אנשי מקצוע שמקבלת החלטות. לא קרה בארץ שהתקבלה החלטה שאינה תואמת את גישתו של פרופ' אמיר ירון. כך גם בעבר. אפשר לקרוא לזה משחק מכור.
בטוח שיש לצוות מקבלי ההחלטות דעה, בטוח שיש להם לפעמים גם דעה אחרת. לפעמים היא גם נשמעת כלפי חוץ – כמיעוט. איכשהו בסופו של דבר, כל ההחלטות מתקבלות ברוב קולות בהתאם ל"רוח המפקד" – הנגיד.
וזו הבעיה הראשונה של הבנקים המרכזיים – הם שיכורים מכוח. הם נוצרו כדי להסיט את הפוליטיקאים מהחלטות כלכליות מרכזיות, לנטרל שיקולים זרים ופוליטיים בעת התערבות בשווקים פיננסים. זה הצליח, אבל כמו במקרים רבים, זה החליש את הפוליטיקאים וזה חיזק גוף אחר – הבנק עצמו והנגיד שבראשו.
- חסמי הכניסה להיי-טק והפריון הנמוך: מה האתגרים המרכזיים של המשק?
- בנק ישראל דורש מהבנקים להקל על הלקוחות: מתווה חדש לשנים 2025-2026
ככה מגדלים "מפלצת". בנק ישראל גדל לממדים שגדולים על המדינה. ההוצאות של הגוף הזה מעל 850 מיליון שקל בשנה, הרוב שכר. אין לזה הצדקה, במיוחד לא לאור ה"ביצועים" של הגוף הזה. אז כששואלים איפה הכסף? התשובה היא – בהוצאות של בנק ישראל. הכסף שלנו נמצא שם, ורק כתרגיל מחשבתי – הוצאות של 850 מיליון שקל הן קרוב ל-100 שקל לכל תושב. משפחה ממוצעת של 5 נפשות משלמת לבנק ישראל מדי שנה קרוב ל-500 שקל.
קחו את ה-500 שקלים האלו ותעברו בעוד 20 מקומות ציבוריים מנופחים ותחתכו בחצי (אפשר!) ותקבלו אלפי שקלים שכל משפחה חוסכת בשנה – הנה הכסף. בזמנו יאיר לפיד שנכנס לפוליטיקה שאל את השאלה וקיבל "ים" של מנדטים. אני בטוח שעכשיו הוא יודע את התשובה. אלא שהשאלה החשובה היא – מי יילחם להחזיר את הכסף של האזרחים?
הדוחות הכספיים של בנק ישראל הדוחות הכספיים של בנק ישראל מפורסמים אחת לשנה וכמו בכל דוח יש לגוף הזה מאזן ודוח רווח והפסד. במאזן יש נכסים והתחייבויות והון עצמי – במקרה של בנק ישראל גירעון בהון. גירעון כזה מבטא התחייבויות שעולות על הנכסים. מצב כזה הוא נורת אזהרה מהבהבת כשהשאלה העיקרית היא – האם לגוף הזה יש זכות קיום.
- גוטו: הפוטנציאל קיים אבל ההפסדים ממשיכים להצטבר
- מכסי טראמפ מדאיגים את תעשיית התרופות: החברות מחפשות אלטרנטיבות, וישראל על המפה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בחברות עסקיות אם לגוף יש גירעון לאורך זמן, אז הוא לא שורד. בחברות עסקיות אם לגוף יש גירעון, רואה החשבון שלו מזדעק ומזהיר – קוראים לזה הערת עסק חי. רואה החשבון בחוות הדעת שלו מסביר שהעסק מתנדנד. הוא כותב את זה בשפה יותר יפה, אבל המשמעות ברורה – יהיה קשה לשרוד את השנה הקרובה.
בנק ישראל הוא לא גוף עסקי והוא לא מחויב לסטנדרטים כאלו. בנק ישראל חי בעולם משלו – יש לו גירעון של 70 מיליארד שקל בהון, אבל זה לא ממש מעניין את רואה החשבון שלו – משרד קוסט פורר גבאי (E&Y) שלא מתרגש ולא כותב אזהרה, אך בכל זאת מדגיש -
ומה זה הפעילות המיוחדת של בנק ישראל? כנראה שרואי החשבון התכוונו לביאור 1 א' (ולא 2 א') והנה הפרוט:
טוב, זה לא אומר הרבה חוץ מזה שלבנק יש חוק משל עצמו והוא לא כפוף לאף אחד. אבל זה אומר שמותר לו להיות בגירעון מוטרף של 70 מיליארד שקל? כשחוזרים לאחור, מקבלים תמונה הפוכה. בנק ישראל הרוויח. את הרווחים הוא חילק כמו שמחלקים דיבידנד למדינה. כלומר, המדינה היא זו שאחראית על ההון לטוב ולרע. זה מאוד חשוב - הגירעון של בנק ישראל מתגלגל אלינו – אנחנו המדינה. 70 מיליארד שקל של גירעון זה גירעון של 7,000 שקל לכל אחד מכם. למשפחה ממוצעת זה 35 אלף שקל.
אז בנק ישראל עולה לנו בשוטף ויש לנו גם גירעון שנסחב על פני שנים ורק הולך וגדל. מה זה הגירעון הזה? כאן שורש הבעיה. בנק ישראל ממשיך להשתולל על חשבוננו. כשנכנס פרופ' אמיר ירון לתפקיד לפני שנתיים הוא רמז שמה שהיה הוא לא מה שיהיה ושבשוק המט"ח יש לו מהלכים חדשים. לא עוד כניעה לספקולנטים, לא עוד רכישות דולרים שעוזרות יום-יומיים. זה נראה שלפרופ' אמיר יש סט סודי של כלים וכולם חיכו לראות איך הוא הולך לחזק את הדולר החלש. האמת – בולשיט. לא דובים ולא יער. אותה שיטה, אותם כללים, אותן רכישות רק מוגברות!
בנק ישראל מאבד את עצמו לדעת בשוק המט"ח, הוא מגדיל את רכישות הדולרים כדי לתמוך במטבע. רוכש ורוכש וכבר הגיע לרכישות של 200 מיליארד דולר. בתוך שנתיים הקפיץ פרופ' ירון את סך הרכישות מכ-120 מיליארד דולר לכ-200 מיליארד דולר. האם זה עזר? לא.
הרכישות האלו מייצרות הפסדים כי הדולר יורד. ההפסדים האלו מייצרים את הגירעון. וככה מדי שנה בשנה (למעט שנים חריגות) בנק ישראל רוכש ומפסיד ומגדיל גירעון. יש בעיה גדולה עם השיטה הזו. ראשית, היא לא עובדת. שנית – היא גם לא אמורה לעבוד. אחד מהשיעורים הראשונים במבואות בשיעורי כלכלה, מדבר על שיווי משקל. זה פרק חשוב שנמתח בהמשך על פני שיעורים וחוזר בהרבה קורסים. כל כלכלן יודע מה זה שיווי משקל והאמת שכמעט כל אחד יודע מה הכוונה, רק לא במילים היפות של הכלכלנים. שיווי משקל זו הנקודה שבה המוצר נמכר בהתאם למוכרים ולקונים בשוק. אם יש עודף ביקוש המחיר יעלה; אם יש עודף היצע המחיר יירד.
שוק המט"ח הוא השוק הגדול בעולם. התזוזות בדולר-שקל וצמדי מטבעות אחרים מושפעים מהמהלכים של המדינות הגדולות. הדולר נחלש בעולם מסיבות עמוקות שקשורות לכלכלה האמריקאית ולריביות שם ביחס לעולם. המגמה הזו נמשכת כבר שנים והיא היתה צפויה. כל התערבות במגמה הזו נדונה לכישלון. גם אם בנק ישראל יזרים מיליארדים לשוק ויקנה דולרים הוא ישפיע בנקודת זמן מסוימת ואז המגמה העמוקה-הבסיסית תימשך. נכון, זה לא מדע מדויק, הדולר יכול לקבל מחר בבוקר תפנית ולזנק. אבל נכון לעכשיו ונכון לשנים האחרונות, היה ברור שהדולר במגמת חולשה.
כאשר מתערבים בדולר במצב כזה, לא באמת משפיעים על שערו. פשוט נותנים מתנות לספקולנטים שחוגגים על הקופה הציבורית. ההפסד של בנק ישראל הוא הרווח שלהם. הדולר עולה כי בנק ישראל רכש וחוזר לרדת כי בנק ישראל הפסיק. בינתיים במשחק הילדותי הזה , בנק ישראל הפסיד מעל 100 מיליארד שקל, אבל הפתעה – ההפסד בדוחות נמוך יותר בזכות רווחים מניירות ערך. מה בנק ישראל עושה בדולרים שהוא קונה? בנק ישראל רוכש דולרים ומסתבר שהוא משקיע אותם בשוקי ההון. למה בנק ישראל אמור להשקיע במניות, למה בנק ישראל אמור להשקיע במניות בוולסטריט? אהה כי יש לו דולרים. "אם כבר יש לנו דולרים בואו נשקיע בבורסה הגדולה בעולם, תראו היא עולה". זה מצליח לבנק. השווקים בשיא, המניות שהוא משקיע בהן – אפל גוגל, פייסבוק לצד השקעה במדדי מניות, יצרו לו רווח של 9 מיליארד שקל אשתקד ויש לו עדיין רווחים שלא מומשו (ולכן לא נרשמים עדיין בדוח רווח והפסד) כך שבפועל הגירעון הכלכלי האמיתי הוא 43 מיליארד שקל, בעיקר בזכות המניות האמריקאיות. מאז הדולר המשיך לרדת וייתכן שהגירעון גדל, ועדיין – המניות הצילו אותנו מהפסד גדול יותר.
במבחן התוצאה זה נהדר. אבל האם זה הגיוני שבנק ישראל יהפוך להיות מנהל תיק ההשקעות של המדינה וזה עוד באשראי. אתם יכולים לדמיין אתכם לוקחים הלוואה מהבנק כדי לרכוש מניות? מישהו בכלל יתייחס אליכם? זה המצב של בנק ישראל - הוא בגירעון, ממומן ומשקיע במניות - למה? כי הוא יכול.
זה לא נכון להשקיע בשוקי המניות. זה גם לא התפקיד של בנק ישראל. זו חריגה גדולה מתפקידו. הוא לא אמור לנהל את כספי המדינה בסיכון. אבל, אם כבר הוא לוקח סיכון שיעשה את זה בארץ. למה בנק ישראל צריך לתמוך באפל? למה הוא צריך לתמוך בכלכלה האמריקאית? אם כבר בכלכלה הישראלית - זה כן התפקיד שלו. זה צף כי עם משבר הקורונה במארס 2020 בבנק ישראל לא פעלו כדי לעצור את הירידה בשוק המניות המקומי. זה כנראה בצדק, אם כי הדעות חלוקות. אבל בנק ישראל לא יכול בשעה שהוא נותן "לשוק המקומי להסתדר מעצמו" להזרים מיליארדים כדי לתמוך במניות אמריקאיות.
- 61.חגי 27/01/2022 15:55הגב לתגובה זובנק ישראל גרם לניפוח מחירי הדירות וימשיך עם הדבר הזה. רק מליונרים יקנו דירות
- 60.איצקו 22/08/2021 09:21הגב לתגובה זוהיום כל ענף ההייטק בנוי על השקעות אמריקאיות, אם בנק ישראל לא היה "משחק בשער" העובד הישראלי שכבר עכשיו נחשב יקר ייחשב יקר עוד יותר וכל התעשייה הזאת תתרסק, מעוניינים?
- מתבונן מהצד 24/08/2021 20:29הגב לתגובה זוארצות הברית של אמריקה שומרת כבר 15 שנים על רמת חיים לא דרך יצירת ערך שוטף אלא על ידי אכילת נכסי ההון שצברה. לפני 15 שנה זה היה באמצעות לקיחת הלוואות כנגד נכסים (משבר הסאב פרים) , הלוואות שלא יכלו להחזיר, אחר כך הדפסת דולרים לאין קץ. עד מתי אפשר להדפיס דולרים? עד שאי אפשר. והאי אפשר הזה לא מתקשר ולא מתריע - פשוט ביום בהיר הערך של הדולר ישאף לאפס. למה? כי ככה זה.
- 59.דן 19/08/2021 12:24הגב לתגובה זופשוט לא מקצועי לכתוב כתבה כל כך מגמתית מבלי להבין את תפקידו של בנק ישראל ותפקידן של ייתרות המטח שמחזיק בנק ישראל. מי שמבין יודע שבזמן המשבר, באזור מרץ אפריל, ללא בנק ישראל היינו יכולים להכנס למערבולת פיננסית מסוכנת ביותר (בגלל המוסדיים אבל זה סיפור אחר). ללא הייתרות של בנק ישראל והתנהגותו כמבוגר היחידי בסביבה, המשק הישראלי כולו היה בבעייה גדולה. מטרת הייתרות היא לא תשואה, והייתרות לא עולות כסף כי בנק ישראל יכול להדפיס כמה שהוא רוצה. כל עוד ההדפסות לא גורמות להתדרדרות מאקרו כלכלית, אני טוען שבטווח הארוך הן העוגן הכלכלי של כל המשק (בדומה לחיסכון פנסיוני של משק בית...). ישר כח בנק ישראל.
- 58.Sassi6 19/08/2021 05:06הגב לתגובה זולהלן אחד שלא מדבר מתחת לאף, אז ככה, השכר העולה באמריקה מחזק את לחצי האינפלציה, זה מקרב את יום הדין של העלאת רבית הפד, מוטציית דלתא מדביקה גם מחוסנים, צפויה פגיעה בהתאוששות ענף התיירות והתעופה, המכפילים של מדדי וול סטריט גבוהים מהממוצע הרב שנתי, כך שנשאר מעט בשר לעליות נוספות, את זה רואים בדשדוש המדדים, ללא פריצה משמעותית לפלטפורמת מחירים גבוהה יותר, אממה ואיך זה קשור לשער הדולר? אז ככה, מניסיון העבר של תיקוני וול סטריט, המשקיעים מחפשים בזמן התיקון חוף מבטחים בזהב ובדולר, את זה ראינו במרץ 2020, בדצמבר 2018, בדצמבר 2014, במרץ 2015, ביולי 2012, וכמובן במרץ 2008, שם מכר בנק ישראל מיליארדים של דולרים במחירים גבוהים מאד, תודה
- 57.אלי קמחי 17/08/2021 18:17הגב לתגובה זוסירחון מתמשך מבית מדרשו של נתניהו
- ביביסט בבון 10/09/2021 14:05הגב לתגובה זופשוט אידיוט
- 56.חוכמה גדולה לבקר - לך ותלמד קצת יותר על פיזור סיכונים, המניות גם יודעות לצלול מטה (ל"ת)007 16/08/2021 08:21הגב לתגובה זו
- זה מה שהוא כתב, הסיכון שבמניות... (ל"ת)זאב 16/08/2021 19:17הגב לתגובה זו
- 55.שולתתתת1 16/08/2021 07:57הגב לתגובה זוהוא יכול להעלות את השקל לכל מחיר שירצה.רזרבות מט"ח או זהב זה דבר נצרך. שקל חזק זה בעיה ליצוא. יכול להיות שאתה טועה? אולי מושקע בפוט שקל דולר? טוב שיש את בנק ישראל. יכול להיות שצריך לראות איך מצמצמים את העלויות של הבנק אבל ברור שאסור לפגוע בעצמאותו.
- 54.הדולר בישראל כבר היה צריך להיות 4.3 לפחות. (ל"ת)צריך דולר חזק 16/08/2021 02:52הגב לתגובה זו
- אדי 16/08/2021 09:35הגב לתגובה זוכי ארה"ב מדפיסה מיליוני דולרים חדשים כל יום?
- 53.בנק ישראל גורם לאסון במחירי הדירות והשכירות ההזויים בעולם לבדוק מי מקבל שם החלטות והאם יש אינטרסנטים בנדל"ן שמשפיעים על המחירים ההזויים שחייבים לרדת ב 50% לפחות. (ל"ת)הבנק של הבנקים 16/08/2021 02:49הגב לתגובה זו
- 52.אבי 16/08/2021 00:29הגב לתגובה זובנק ישראל הוא עוד לקוח קטן אמרקאי שעושה קניות בכל העולם ובדולרים
- 51.עצוב שזו הרמה 16/08/2021 00:03הגב לתגובה זוטור מביך מאוד עבור האתר הזה. תוכן ברמה של המדור הסאטירי Wako
- 50.אלון 15/08/2021 23:02הגב לתגובה זוהכתבה כתבה ( ורוב המגיבים) מבינים בהתנהלות של בנקים מרכזיים, כמו שמתנגדי חיסונים מבינים בחיסונים
- 49.נגידי השקר 15/08/2021 21:28הגב לתגובה זוריבית 0מאינטרס'אישי
- 48.רועי טוב 15/08/2021 18:49הגב לתגובה זושהוא מפסיק לקנות דולרים ואז כל העם ירוץ לקנות והדולר יעלה.
- ציקי 16/08/2021 06:23הגב לתגובה זומי יקנה דולרים כאשר מגמת הדולר היא החלשות עולמית..?
- 47.משקיע 15/08/2021 18:11הגב לתגובה זובנק ישראל קונה מניות בחול כדי להקטין חשיפה של ההלוואה שיצטרך להחזיר זה הכל.
- 46.Paz 15/08/2021 17:41הגב לתגובה זומה עדיף הנייר שנקרא שקל שאפשר להדפיסו בכמויות או הנייר שנקרא דולר המטבע הכי סחיר בעולם?
- אדי 16/08/2021 09:38הגב לתגובה זואין לך מושג על מה אתה מדבר
- 45.אבי 15/08/2021 17:30הגב לתגובה זואין עשן בלי אש ... בקרוב דולר מתחיל לטוס ולא יהיה מה שיפסיק אותו ...
- 44.ין 15/08/2021 17:15הגב לתגובה זוהבנק גם מגן על הבנקים ובכך דופק את האזרח הפשוט, ומעשיר את המילירדרים.
- 43.cueh 15/08/2021 16:44הגב לתגובה זובמקום זה בנק ישראל צובר ניירות חסרי ערך של מטבע שעבר זמנו
- 42.אבי 15/08/2021 15:49הגב לתגובה זואתם תיראו בקרוב מאוד הדולר יטוס למעלה ... גם מילחמה בפתח ועוד דברים שקשורים
- 41.לא מבין. כדי לרכוש מניות בישראל הוא נדרש להמיר לשקלים?! (ל"ת)משה 15/08/2021 15:36הגב לתגובה זו
- 40.אני 15/08/2021 15:16הגב לתגובה זובנק ישראל הוא לא גוף עסקי והמטרה שלו היא להשיא רווחים. המטרה של בנק ישראל (בגדול) היא לשמור על יציבות המחירים, ולכן המדידה של זה בהתאם לדוחות רווח והפסד היא מטומטמת ובכלל לא רלוונטית.
- הבנק הזה גרם לך להפסדי עתק. מה לא ברור (ל"ת)לא הבנת 15/08/2021 18:43הגב לתגובה זו
- 39.כלכלן 15/08/2021 15:05הגב לתגובה זוזו העברת הון ענקית מעניי ישראל שבהגדרה הם מייבאים ולא מייצאים, אלא יצואנים, שהם בהגדרה בעלי הון. וגם אל.. רשות המסים, שמקבלת יותר שקלים מע"מ, על כל דבר מיובא או על כל דבר יקר בארץ.
- איזה קשקשן.שקל חזק אומר שלא יהיה יצוא (ל"ת)פז 15/08/2021 17:43הגב לתגובה זו
- 38.כלכלן 15/08/2021 15:02הגב לתגובה זובדוח כספי שנתי, יש גם תוספת של מיליארדים לשקלים שבמחזוק, שפשוט מוכנסת לתוך מאזן בנק ישראל...
- 37.עמך 15/08/2021 14:58הגב לתגובה זוהוא בנק של בנקאים. מאפשר להם לגבות ריביות נשך ולחוסכים נדה. אין לו מנדט לקנות מניות ולא לתמוך בדולר.
- 36.איתן 15/08/2021 14:28הגב לתגובה זוקטסטרופה כלכלית מתישהו וכולם ירוצו לקנות דולרים כהגנה ואז ההפסד שלו ייקטן. בנק ישראל יכול לתמרן באלף אפשרויות כדי להעלות את הדולר, אם הוא מוריד ריבית הדולר יעלה, אם הוא מדווח על תוכנית רכישות הדולר יעלה. זה מחדל גדול, רק שלא כדאי עכשיו להמר נגד בנק ישראל
- 35.כתבה טובה - רק חבל שלא נאמר מהן יתרות הזהב שמחזיק הבנק (ל"ת)אמיר 15/08/2021 14:13הגב לתגובה זו
- 34.דרור 15/08/2021 13:46הגב לתגובה זואבישי עובדיה. חשבתי שאתה יותר רציני. מאז המשבר של 2008 רוב הבנקים המרכזיים במדינות קטנות קנו דולרים כדי להחליש את המטבע המקומי. מה כולם מטומטמים רק אבישי עובדיה חכם? אפשר לדון בשאלה האם מתאים לבנק ישראל לרכוש דולרים. יש נימוקים בעד. יש אולי נימוקים נגד. תעלה את הנימוקים. ותדון. אבל במקום זה אתה עוסק בהשמצה ודמגוגיה. בנק ישראל כמו כל בנק מרכזי הוא לא פירמה שפועלת למקסזם רווחים. הוא פועל לעודד את הכלכלה ולייצב את האינפלציה.
- 33.דני 15/08/2021 13:36הגב לתגובה זולא נתת אבל תשובה מה הם צריכים לעשות חוץ מלהשקיע בשוק הישראלי. מכירת דולרים תגמור את היצואנים וזה לא נשמע שזה הפתרון שאתה מייחל לו. אז מה כן?
- 32.רן 15/08/2021 13:26הגב לתגובה זואותם כדי לקנות שקלים כדי לרכוש מניות בשוק ההון. פששש, מחשבה גאונית! מה עשינו פה? כלום. בעצם, עשינו מחזור...
- 31.נמאסתם 15/08/2021 12:50הגב לתגובה זונמאס מהמניפולציות והסיפורי סבתא שלכם. הכלכלה לא נשענת אך ורק על בנק ישראל, די לבכיינות של הייצואנים. אם אני יכול להשקיע בשוק ההון האמריקאי וגם הכתב יכול, אז גם בנק ישראל יכול, די לבכיינות ולהתמרמרות על בנק ישראל.
- 30.גידי 15/08/2021 12:25הגב לתגובה זוולספור כסף כמו הרפגון (מולייר)
- אוגר סוגר ודוגר. ובסוף יגנבו לו את הארגז (ל"ת)הנגיד הקמצן 15/08/2021 13:00הגב לתגובה זו
- 29.במלחמה עם איראן 15/08/2021 12:14הגב לתגובה זומה לא מובן פה?
- 28.משקיע 15/08/2021 11:53הגב לתגובה זוהדולר בקרוב מאוד יהיה שווה קרוב לאפס אם כל ההדפסות המטורפות של הפד. הנגיד שם אותנו בני ערובה של הפד
- 27.כל הכבוד לביב שהביא לנו את הצילייגר הזה (ל"ת)איציק 15/08/2021 11:38הגב לתגובה זו
- 26.שי 15/08/2021 10:58הגב לתגובה זוהבנק. ובראשם ניפוח בועת הנדל"ן בכל הכלים האפשריים והבלתי אפשריים של הבנק, הפסדי המט"ח ועוד
- 25.ליאורה 15/08/2021 10:47הגב לתגובה זועזוב את העצים הגבוהים ותתחיל לעזור לאנשים. מספיק עם החלומות לשנות את העולם
- 24.יורי 15/08/2021 10:47הגב לתגובה זוכמה טיפשות בתגובות כאן!
- 23.שי 15/08/2021 10:46הגב לתגובה זוכאילו שלכלכלה האמריקאית אין חוב או גרעון. ובכלל, מה אתה משווה בנק מרכזי של מדינה לאזרח הקטן. הצרכים אינם אותם צרכים, החשבון אינו אותו חשבון. אז איך אתה היית מגן על היצואנים מהתחזקות השקל?
- 22.אבי 15/08/2021 10:41הגב לתגובה זובנק ישראל זה גוף מיותר
- 21.טימור 15/08/2021 10:40הגב לתגובה זומטרתו למנוע מהמשקיעים הזרים להוציא את כספם מכאן על כן הוא מייסף את השקל.
- 20.עדי 15/08/2021 10:38הגב לתגובה זולא רק בתחום הנדל"ן גם בתחום הבנקאות. בנק לאומי ע"פ הדוח הכספי עשה תשואה של 17.8% מרבית הרווח של לאומי ובנקים אחרים נובע מפערי הריבית ריבית אפס למפקידים בבנקים וריבית חובה של עד 8%. פשוט שוד הלקוחות .הין הנגיד והיכן המפקח על הבנקים?
- 19.יופי 15/08/2021 10:30הגב לתגובה זוולהעיף לכל הרוחות את המועסקים שם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 18.ותיק 15/08/2021 10:23הגב לתגובה זונגיד הבנק אמור להיות גם היועץ הכלכלי של הממשלה, ולצורך כך פועלת בבנק מחלקת מחקר בגודל מפלצתי. אבל לממשלה יש גם גורמי מחקר אחרים במשגרת משרד האוצר, המשרדים הכלכליים, המועצה הכלכלית, וגם מכונים מהארץ ומחו"ל, מהאקדמיה וכו' וכו'. מה קורה כאשר ההמלצות סותרות זו את זו ? מי משלם על הטעויות ?
- 17.אנונימי 15/08/2021 10:12הגב לתגובה זואיפה הם היו בשנים האחרונות...נזכרו עם חילופי השלטון. משחקים בכסף של כולנו בצורה ישירה ועקיפה
- 16.חזי 15/08/2021 09:43הגב לתגובה זושם לחוכמולוגים מהבנק ישראל מראה מול הפנים. הפוליטיקאים והציבור דבילים לעולם לא יבינו מה הבנק הזה גורם
- 15.זה סך הכל הטמטום של אזרחי ישראל ו120 חכמי חלם (ל"ת)זה לא הכוח של הבנק 15/08/2021 09:32הגב לתגובה זו
- 14.בוקי 15/08/2021 09:29הגב לתגובה זושילמד מהסינים, שמתחילים לצבור זהב, וזורקים אגח ארהב ודולרים חסרי ערך. האינפלציה שמתחילה להתגבר בארהב תהפוך את הדולר לנייר טואלט
- ב 15/08/2021 10:25הגב לתגובה זוהיא לפני קריסה, הדולר דווקא עדיין לא מת.
- 13.דלק קידוחים בדוח מדהים....... ?????? (ל"ת)ניר 15/08/2021 09:20הגב לתגובה זו
- 12.SHIKA 15/08/2021 09:18הגב לתגובה זוזה יותר גרוע ממה שאתה כותב. זו דרכו של הסקטור הציבורי. הסיכון של הציבור והשכר והפנסיה שלהם מובטחים. הם לא שוכחים כשהולך להם לתת ראיונות ולהצטלם בפוזות של אנשים חשובים. בנק ישראל הוא בדיחה רעה, בערך כמו כל גוף ציבורי ששוכח את תפקידו. מערכת המשפט, נת"ע, ממי ועוד. מה שמצחיק הוא שיש להם את הזכות גם לטעון שאני עבריין כי אני מעליב אותם.
- מה זה חשוב העקר שי להם פנסיה תקציבית (ל"ת)חזי 15/08/2021 09:45הגב לתגובה זו
- 11.זה נכון ומדויק, השאלה אם יש פתרון (ל"ת)עדי 15/08/2021 09:16הגב לתגובה זו
- יופי 15/08/2021 10:32הגב לתגובה זוולתת לגופים פיננסיים בינלאומיים לנהל את מה שהיום בנק ישראל "מנהל"
- וזה יהיה יותר זול ? (ל"ת)דוד 15/08/2021 22:30
- 10.צריך את הדולרים לזמני קיצון. כמה שיותר יותר טוב (ל"ת)ריאליסט 15/08/2021 09:09הגב לתגובה זו
- 9.שיעשו פיחות 15/08/2021 09:02הגב לתגובה זווהכי טוב לחסל את מדינת ישראל ולבקש שטח חלופי בארהב. בלאו הכי קליפורניה עם מיעוט לבן . הרוב הם אסייתים ומקסיקנים מה אכפת להם לקבל עוד כמה זרים וככה ינצלו משריפות הענק שלהם הרי הישראלים לא ישאירו שם שטח פנוי בלי לבנות שם מגדל בבל
- 8.עצוב יותר 15/08/2021 09:00הגב לתגובה זווזה מראה לכולם מה הם חושבים על הכלכלה הישראלית ועל זה שהם העבירו את כולם לבורסה אחרי ועדת בכר וגם אם יש תשואה כלשהי היא נמחקת במפולת כל כמה שנים . כך שהכל בולשיט . מרמים את העם ובונים פירמידה של פנסיה שיום אחד תתנפץ להם. הם עצמם לא יפגעו להם יש פנסיה מובטחת ומשכורת ענק . בושה של מדינה ובושה של אזרחים טיפשים עדר מפגר
- יש לו דולרים אז איפה הוא ישקיע אותם?? (ל"ת)חנן 15/08/2021 13:34הגב לתגובה זו
- זה כדי לא להמיר $ (ל"ת)דן 15/08/2021 12:26הגב לתגובה זו
- 7.שלומי 15/08/2021 08:57הגב לתגובה זוחלם זה כאן..
- 6.מזל ששומרים עלינו (ל"ת)ניצן 15/08/2021 08:50הגב לתגובה זו
- 5.רואה חשבון 15/08/2021 08:45הגב לתגובה זותודה על כתבה מושקעת
- 4.רועי 15/08/2021 08:40הגב לתגובה זולהכנס בגנבים האלה
- 3.(ל"ת)15/08/2021 08:36הגב לתגובה זו
- 2.אכן קניות שנמשכות על פני עשורים ולא רואים סוף לכך 15/08/2021 08:36הגב לתגובה זואכן קניות שנמשכות על פני עשורים ולא רואים סוף לכך פרט לגירעון
- 1.רפי 15/08/2021 08:36הגב לתגובה זובכתבה התעלמתם מהיעדרותו של הנגיד בזמן משבר הקורונה. בכל העולם החופשי נגידים התייצבו בכל אמצעי התקשורת על מנת למנוע נפילה בכלכלה, לתמוך במגזרים חלשים ולבלום את הנפילות. נגידנו החלש נעלם כמעט לחלוטין ולמעט רכישות בודדות בשוק האג"ח (וגם זאת לאחר לחץ ציבורי) לא פעל, לא יזם ולא ביצע. הנגיד החלש ביותר בתולדות המדינה.