לאחר שורה של חודשי שיא: מגמה מעורבת בגיוסי קרנות הנאמנות
לצד המשך מגמת הגיוסים בקרנות האקטיביות המסורתיות והפסיביות המחקות, נרשמה מגמה של יציאת כספים מהקרנות הכספיות ומקרנות הסל (הפסיביות) כשבפעם הראשונה מאז ראשית השנה תעשיית הקרנות מסכמת חודש עם יציאת כספים
לאחר שורה של חודשים חזקים, בהם נרשמו גיוסי שיא, על רקע המכה הקשה שספגה תעשיית קרנות הנאמנות במחצית הראשונה של שנת 2020, חודש אוגוסט התאפיין במגמה מעורבת במקטעים השונים של תעשיית הקרנות.
לצד המשך מגמת הגיוסים בקרנות האקטיביות המסורתיות והקרנות הפסיביות המחקות, נרשמה מגמה של יציאת כספים מהקרנות הכספיות, מגמה שאיננה חדשה, ויציאת כספים חריגה מקרנות הסל (הפסיביות) שנבעה בעיקרה מאילוצים רגולטוריים. כך, בפעם הראשונה מאז ראשית השנה תעשיית הקרנות מסכמת חודש עם יציאת כספים נטו.
לתשואה הכוללת של תעשיית הקרנות שעמדה על כ-1.5%, תרמה המגמות החיוביות בשווקים הפיננסיים. במניות בארה"ב נרשמה תשואה של בין 1.2% ל-4% במדדים המובילים, תשואה של כ-2% בממוצע נרשמה במדדים המובילים באירופה, 3% ביפן, ויותר מ-3% במדדים המובילים בישראל, יחד עם עליות באג"ח הקונצרניות בישראל של 1.1%, ובאג"ח הממשלתיות 0.7%.
במיליוני שקלים
- חברת הסייבר Pillar גייסה 9 מ' דולר להגנה על מערכות AI בארגונים
- ביו ויו מגייסת 3 מיליון שקל וממשיכה לשרוף מזומנים, מה קורה בחברה?
נתונים אלו, מגיעים על רקע כניסתה הצפויה לתוקף (15 לספטמבר) של הרפורמה אותה הובילה רשות ניירות ערך והתקבלה על ידי מנהלי הקרנות. במסגרתה, 100 קרנות נאמנות יתמזגו, במהלך שיביא להפחתה של כ-10% ממספר הקרנות הקיימות. מטרת המתווה היא לא לאפשר לקרן שהשיגה ביצועים טובים בזמן קצר לזכות בגיוסי עתק, הרבה קרנות עובדות בשיטת המצליח הזו.
בראיון לביזפורטל, לפני כחודש וחצי אמר אבי לאור, מנהל יחידת קרנות הנאמנות ברשות ניירות הערך כי "אולי המתווה החדש יגרום למנהלי הקרנות לאמץ חשיבה לטווח ארוך". לדבריו, "הרפורמה בקרנות הנאמנות תיתן תרופה לתופעה של שיטת מצליח. מנהלי הקרנות היו יוצאים עם 6-7 קרנות תחת אותה קטגוריה, כדי שלפחות אחת מהן תתן תשואה גבוהה וכך לזכות בדירוג גבוה ולצרכן היה מאד קשה להתמצא ולהשוות".
- 1.מנש 05/09/2021 12:21הגב לתגובה זוככה לא עושים "רפורמה"