יגאל זיתון סונוביה
צילום: יחצ

סונוביה: יעילות גבוהה לטכנולוגיה שפיתחה אל מול ווריאנט דלתא

בדיקת מעבדה שביצעה העלתה כי טכנולוגיית החברה המפתחת בדים דוחי-בקטריות, התגלתה כיעילה בנטרול וריאנט הדלתא של וירוס הקורנה; עם זאת בשלב זה החברה טרם ביצעה ניסויים קלינים; המנייה מזנקת
איתן גרסטנפלד | (5)

חברת סונוביה -1.49%  העוסקת בעיקר בייצור ציפויי אנטי-בקטריאלי לטקסטיל, מדווחת כי התקבלו תוצאות חיוביות מבדיקת המעבדה שביצעה החברה במעבדת Vismederi באיטליה, במסגרתה נבחנה בתנאי מעבדה יעילות הטכנולוגיה שפיתחה בנטרול וריאנט הדלתא של וירוס הקורנה.

> סונוביה ונור מדווחות על פיילוט מוצלח בבדים ידידותיים לסביבה > "דלתא היא מנוע להגיע למותגים; הטכנולוגיה ישימה על כל סוגי הבדים"

במסגרת בדיקת המעבדה, נספרה כמות הוירוסים מסוג הוריאנט על בד שטופל באמצעות הטכנולוגיה של החברה, והודבק בכמות וירוסים התחלתית, לאחר 30 דקות, 60 דקות ו-120 דקות. על פי הבדיקה, כמות הוירוסים מסוג הוריאנט על הבד שטופל פחתה עם הזמן עד לנטרול של 99.9% מהוירוסים לאחר 120 דקות. הבד בו נעשה שימוש במסגרת בדיקת המעבדה טופל בפורמולציה על בסיס כסף שפיתחה ומשמשים לייצור מסכות המגן אותן היא משווקת.

בשיחה עם ביזפורטל מסביר יגאל זיתון, מנכ"ל החברה את המשמעות של ההודעה, לדבריו "מדובר בהוכחה שהחומרים שלנו יעילים כנגד זנים אחרים של הקורונה. בניסוי שנעשה באחת המעבדות המובילות בעולם, הודבק הבד בוירוס הקורנה מזן דלתא והתגלה שאחרי כשעתיים כמות החיידקים ירדה ב-99.95% - יעילות מאד גבוהה. אני מקווה שלא יהיו יותר וריאנטים אבל אם יהיו אנחנו נמשיך להוכיח את היעילות".

עם זאת, בשלב זה ביצעה החברה בדיקות מעבדה לבחינת יעילות נטרול הוירוס, וטרם בוצעו על ידה ניסויים קליניים באותו עניין. כמו כן, יוהחברה טרם ביצעה בדיקות מעבדה לבדיקת יעילות הטכנולוגיה פרי פיתוחה בנטרול כל סוגי הוריאנטים הידועים של הוירוס.

זיתון מסביר מה משמעות ההבדל בין בדיקות המעבדה לבין הניסויים הקלינים שטרם בוצעו "בבדיקת המעבדה אנחנו בודקים רק את הבד, לעומת זאת בניסוי קליני נבחנת היעילות של הבד בהגנה על בני אדם ולא רק בפני עצמה. כך לדוגמא תיבחן מידת ההגנה של אדם העוטה מסכה עם הטכנולוגיה של החברה".

לפני כשלושה חודשים דיווחה החברה על שיתוף פעולה בתחום הייצור הידידותי לסביבה של פריטי לבוש עם  דלתא . הצדדים חתמו על הסכם לפיו יבוצעו פיילוטים למכירת הטגנולוגיה של סונוביה ומסחורה ללקוחות הגדולים של דלתא בעולם. כך, סוכם כי תותקן מכונה של סונוביה במרכז הפיתוח והחדשנות של דלתא בישראל באמצעותה תנוסה הטכנולוגיה על בגדים שתמכור דלתא.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

סונוביה הונפקה בסוף 2020 כשגייסה כ-35 מיליון שקל לפי שווי של כ-130 מיליון שקל אחרי הכסף. החברה עלתה לכותרות שכן הטנולוגיה שלה משמשת גם לייצור מסיכות רב פעמיות דוחות בקטריות שזכו לביקושים בצל מגיפת הקורונה, חלק גדול מכך מצד צוותים רפואיים. בחברה אף פתחו בפיילוט לריפוד אנטי-בקטריאלי ברכבים מול מול ספק Tier-1. יוזכר כי הרשויות בצרפת ביקשו הבהרות מסונוביה באשר להרכב החומר הפעיל בבדים שלה כדי לקבוע אם אכן כפי שטוענת החברה הוא קוטל בקטריות.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    מפריח השערוריות 12/09/2021 17:14
    הגב לתגובה זו
    מה קורה לנגיף הדלתא שמושפרץ על בד רגיל? כמה אחוז ממנו נשאר אחרי שעתיים?
  • 3.
    אנונימי 12/09/2021 16:44
    הגב לתגובה זו
    אם הוירוס לא מבודד מאיפה מידע שזה עמיד. סתם עבודה בעניים
  • 2.
    מה יהיה 12/09/2021 14:18
    הגב לתגובה זו
    מיום המסחר הראשון ,כפי שמופיע בתשקיף בהצלחה
  • לא מאמין לשוקי (ל"ת)
    שועלי 12/09/2021 15:44
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    תולתול החתולתול 12/09/2021 13:53
    הגב לתגובה זו
    ארנבונים קטנים שמחים