צבי סטפק
צילום: ישראל הדרי; יח"צ

חברת רייגו של מיטב דש מגייסת לפי שווי של 60 מיליון דולר

החברה, שפועלת כחלק מזרוע האשראי החוץ בנקאי של מיטב דש - מפתחת תוכנה שמנסה להשתמש ב-AI בשביל להפוך את הליך החיתום בעת מתן האשראי ליעיל יותר
גלעד מנדל |

רבים מכירים את בית ההשקעות הישראלי מיטב דש בכובעו כגוף הפעיל בענף ניהול ההשקעות. אבל מיטב דש פועל בכובע נוסף בענף האשראי החוץ בנקאי.

מיטב היא בעלת השליטה (50.7%) בחברת האשראי החוץ בנקאי פנינסולה 2.4%  שהינה אחת החברות הגדולות ביותר בענף במונחי שווי שוק. כמו כן, לחברה יש עוד מספר החזקות, בעיקר החזקות מיעוט בגופים אחרים  בתחום - כמו למשל החזקה בקרן העוסקת במתן הלוואות לעוסקים בענף הנדל"ן באירלנד וכן החזקה של 27.7% בחברת רייגו העוסקת בפיתוח של פלטפורמה למתן הלוואות באמצעות בינה מלאכותית.

כעת, מדווחת מיטב דש על כך שחתמה על הסכם עם משקיע שישקיע  כ-12.3 מיליון דולר ברייגו לפי שווי חברה של 60 מיליון דולר אחרי הכסף, כך שלאחר עסקת ההשקעה צפויה מיטב דש להחזיק בכ-21% מרייגו. הכסף ככל הנראה ישמש בעיקר למימון המשך הפיתוח של הפלטפורמה. 

המטרה של רייגו היא בעצם "למחשב" את הליך החיתום. אם היום באה חברה X למנהל מסוים בענף האשראי החוץ בנקאי, הוא מסתמך על הניסיון והזיכרון שלו על מקרים דומים ובאמצעות כך מנסה לתת הצעה, שבשקלול עלות החוב הוא יודע שהיא אופטימלית בשבילו. כעת המטרה היא שאת ההצעה וחישוב הסיכון יעשה המחשב. השאלה הגדולה היא האם המחשב יכול להחליף שיקול דעת עסקי בריא?

מבחינת המודל העסקי - בבעלות של רייגו הקניין הרוחני וכל היוצא בכך, כאשר היא ומיטב דש הקימו קרן בה רייגו מחזיקה 32.5% ומיטב דש מחזיקה 67.5% שמנהלת על פי הדיווח כ-55 מיליון דולר ועוסקת באספקת אשראי באמצעות המערכת של רייגו.

במסגרת העסקה צפויה מיטב דש לרשום רווח של כ-1.8 מיליון דולר על ההשקעה ברייגו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה