"מחירי המכירה של המוצרים שלנו עלו משמעותית יותר מהעלייה בתשומות; זה יתרום עוד יותר עד חורף 2022"
קובי אלטמן מ-ICL אומר שלמרות ההתייקרות המכירות הכמותיות עלו בכל החטיבות. להודו וסין מוציאים מעט משלוחים כי סגרו חוזה זול מהרמה הנוכחית. בספרד הפקת האשלג תעלה מעתה, וכבר בתחילת 22' יחלו במכירה מסחרית של תחליפי חלבון
"אם מסתכלים על עליית מחירי המכירה של המוצרים של איי.סי.אל +2.94% איי.סי.אל 1,682 +2.94% בסיס:1,634 פתיחה:1,630 גבוה:1,688 נמוך:1,627 תמורה:22,482,536 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אפשר לראות שהיא מעל לפי שניים מעליית המחירים שספגנו בהוצאות שלנו, כלומר בתשומות הייצור שהן חומרי גלם, הובלה, אנרגיה והפרשי שער. עליית מחירי המכירה תרמה 286 מיליון דולר, וההוצאות על התשומות קיזזו 50% מהסכום". סמנכ"ל הכספים של החברה, קובי אלטמן, יסיים בקרוב את תפקידו ורגע לפני כן איי.סי.אל מדווחת למשקיעים על רבעון טוב שעלה את התחזיות בשוק. בראיון בלעדי לביזפורטל הוא מסביר על התרומה של עליית המחירים בתחום הפעילות של החברה לתוצאות, אך מבהיר כי גם מבחינה כמותית המכירות עלו גם כן בשל הביקושים החזקים - בכל המגזרים.
המשקיעים אם כן יכולים לראות שבאיי.סי.אל גלגלו הלאה את העלויות המאמירות ללקוחות וגם הצליחו לייקר עוד מעבר לכך את המוצרים, בלי שהלקוחות יסוגו אחורה. "אנחנו מתמודדים כמו כל העולם עם נושא זמינות ההובלה ועליית המחירים – ועושים זאת יפה מאד", אומר אלטמן. "במגזר הפוספט, ראינו עוד 128 מיליון דולר מהעלאת מחירי המכירה על ידינו, בעוד שעלויות הגופרית המשמשת לייצור עלו ב-55 מיליון דולר, ועלויות ההובלה של הסחורה שסופקה בתקופת הדוח התייקרו ב-11 מיליון לעומת לפני שנה".
המשקיעים ישמחו גם לשמוע את איי.סי.אל מספרת על כך שההשפעה הגדולה יותר של ייקור מחירי המכירה תבוא לידי ביטוי ברבעון הנוכחי ואף מעבר לכך. "יש נראות של המגמה הזו עד לתוך חורף 2022, כלומר תחילת הרבעון השני. זה נובע לא רק מעליות מחירים שהיו בשבועות האחרונים, אלא מעצם זה שאנחנו סוגרים היום עסקאות לחורף", אלטמן מסביר. "למרות תוצאות מעולות של החברה, במגזר האשלג המחיר הממוצע ב-9 החודשים הראשונים של השנה היה טיפה נמוך ממוצע 2019, שאותה הגדרנו אותה כשנה סבירה מבחינת המחיר. ברבעון הנוכחי, הרביעי, נראה את עליית המחירים תורמת עוד יותר".
בהקשר לתוצאות מגזר האשלג, שצמח ב-39% למכירות של 436 מיליון דולר, ציינתם את העלייה במדד מחירי הדגנים השנה בחולפת – שכולל את ההתייקרות של התירס, הסויה, החיטה והאורז. אבל מה אפשר ללמוד מכך על ההשפעה על המכירה ללקוחות שלכם?
"המטרה בכך הייתה לשקף את מידת היכולת של הלקוחות החקלאים להשקיע ברכש של דשנים. התשומות שלו עלו: זרעים, חומרי הדברה וגם דשנים, שהוא קונה מאיתנו. אבל עליות המחירים שרואים במדד מחירים הדגנים מפצות על עליית מחירי הדשנים, וכך היכולת שלו לקנות מאיי.סי.אל לא נפגעה".
עוד במגזר האשלג, זה הרבעון המלא הראשון מאז שבספרד חיברתם רמפה בין מכרה Cabanasses למפעל הייצור. האם כל ההשפעה של המהלך כבר באה לידי ביטוי?
"עוד לא. הצעד הזה למעשה יסייע לנו להרחיב את היקפי הייצור בספרד. מבחינת קיבולת הייצור, ברבעון השלישי היינו בקצב שנתי של 800 אלף טון אשלג, ועכשיו ברבעון הרביעי נרצה כבר לשפר את הקצב למיליון טון בשנה".
כבר באפריל חתמתם על חוזה אשלג ללקוחות בהודות במחירים גבוהים מההתקשרות הקודמת. מה הייתה ההשפעה של החוזה ברבעון השלישי?
"בהודו וגם בסין, באופן יחסי המחירים נמוכים כי כמו שציינת אלה חוזים שנחתמו בתחילת השנה, וזה בזמן ששוק חוזי הספוט לאספקה מיידית עלו בצורה הרבה יותר משמעותית. לכן כמויות הסחורה שאנחנו שולחים לשתי המדינות לא גבוהה, אם כי כמובן שאנחנו שומרים על יחסים ארוכי טווח עם הלקוחות ומוציאים אליהם משלוחים".
בחטיבת הפתרונות החדשניים לחקלאות הרחבתם משמעותית את הפעילות בברזיל עם הרכישות של פרטילאקווה וקומפאס מינרלז. הרכישות בברזיל – בנטרולן כמה צמחה החטיבה באופן אורגני?
"ב-2020 ברבעון השלישי היא הכניסה 173 מיליון דולר והפעם עלינו ל-387 מיליון דולר. מתוך הסכום, 177 מיליון הגיעו מברזיל, עוד 40 מיליון מגידול במכירות הכמותיות של החטיבה, העלאת מחירים ותרומה של הפרשי שער".
ברזיל עזרה לכם לקזז את השפעות העונתיות בתקופה הזו של הרבעון השלישי. תפרט – באילו תקופות מדובר שם ברבעון חזק ולהיפך, ומה קורה במקביל בשאר אזורי הפעילות.
"עד הכניסה שלנו לברזיל בצורה משמעותית, רוב העסקים שלנו בדשנים המיוחדים היו בחלק הצפוני של כדור הארץ, שבו העונה החקלאית בה מוכרים דשנים היא החצי הראשון של השנה. החקלאים מדשנים בסוף החורף – באפריל-מאי, וכבר מתחילת השנה אנחנו ממלאים מחסנים. לעומת זאת, בחציון השני זו עונה חלשה יחסית בצפון הכדור. באותו זמן – זו העונה החקלאית בדרום הכדור ובתוך כך בברזיל. כבר עכשיו העסקים בחלק הצפוני שווים בהיקף התרומה לרווח לאלה בחלק הדרומי. פחות או יותר אנחנו עוברים למצב של חטיבה שהולכת להיות מאוזנת בין העונות החקלאיות".
איזה עוד אזורים מעניינים בחצי הדרומי של הכדור ויסייעו להפחית עוד יותר חשיפה לעונתיות?
"את התשתית המשמעותית שלנו בברזיל נרצה לנצל לטובת כניסה לדרום אמריקה, שם השווקים החקלאיים גדולים. באוסטרליה נרצה גם כן לפתח את הביזנס וכך בחלקים הדרומיים באסיה כמו הודו. עדיין, נמשיך להתפתח בחלק הצפוני, כמו ארצות הברית ואירופה".
מכירות מסחריות של תחליפי חלבון – כבר בתחילת 2022
בסך הכל איי.סי.אל הכניסה 1.79 מיליארד דולר ברבעון השלישי, צמיחה של 49%. הרווח המתואם עמד על 215 מיליון דולר, גידול של 271%, ובחישוב לפי מניה מדובר ב-0.17 דולר בדילול מלא. האנליסטים העריכו שהרווח המתואם יעמוד על 0.15 דולר למניה ותכניס 1.743 מיליארד דולר. הרווח התפעולי המתואם שולש לסך 315 מיליון דולר. ה-EBITDA המתואם הסתכם בסך 421 מיליון דולר, עלייה של כ-86% בהשוואה ל-226 מיליון דולר שנה קודם לכן.
במגזר המוצרים התעשייתיים הצגתם צמיחה של 43% להכנסות של 387 מיליון דולר. בחוזי מוצרי הברום שהחטיבה מוכרת, כמה מהם ארוכי טווח וכמה לטווח קצר?
"70% מהחוזים הם לטווח שנה ומעלה. אנחנו עוברים יותר לחוזים ארוכי טווח. הלקוחות שלנו חווים ביקושים עצומים לתרכובות ברום, גם במעכבי הבעירה וגם בתמיסות הצלולות לקידוחי נפט שהואצו משמעותית בגלל עליית מחירי הגז הטבעי בחודשים האחרונים. לכן, הלקוחות שחתמו על חוזים ארוכי טווח מאד הרוויחו במצב הנוכחי".
אתם מתפרשים לתחומים משיקים נוספים והקמתם את חממת הפוד-טק ICL פלנט. ספר עוד עליה – תתחרו בחממות של שטראוס ותנובה?
לא. המיקוד העסקי שונה, אצלן הוא מוצרים שהן מוכרות ואנחנו מדברים יותר על איך אפשר לעזור לחקלאי לעשות טוב יותר עבור הביזנס שלו , כלומר ייצור מזון בצורה מיטבית. רק התחלנו כך שבינתיים נעשו מספר השקעות בודדות, אנחנו לא חושפים כמה בדיוק. אבל פוגשים הרבה רעיונות מעניינים".
קבעתם קווים מנחים להשקעה בסטארט אפים מהתחום, למשל כמה זמן תרצו להצמיח חברה עד תחילת מכירות?
"זה נבחן בכל השקעה באופן ספציפי, אבל כלל האצבע שלנו הוא שלוש עד חמש שנים".
מהם מנועי הצמיחה הנוספים שלכם?
"יש את ברזיל ותחום הדשנים והחקלאות המדויקת אותם הזכרנו ומעבר להם את עסקי המזון. אנחנו נמצאים בתחום ה-Texture & Stability, כלומר מייצבים ומרקם. השקנו עכשיו את הרחבת המפעל החדש בתחום זה באזור סנט לואיס שבמיזורי. מייצרים שם תחליפי חלבון צמחיים. זו תעשייה שצומחת מאד בשנים האחרונות ומכירות מסחריות של המפעל יחלו בתחילת השנה הבאה".
אמרת שזה תחום צומח – ובאמת אפשר למצוא בו חברות בשלות יותר מאשר אלה שתשקיעו בהם בחממה שלכם. מיזוגים ורכישות על הפרק?
"כן. אמרנו שהמיקוד שלנו במהלכים לא אורגנים כמו רכישת חברות יהיה בתחומי הדשנים המיוחדים והמזון. בראשון מביניהם עשינו את העסקאות בברזיל, ובמזון בשנים הקרובות נראה מה אנחנו הולכים לעשות בתחום המזון המיוחד".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הנהלת כילמקלקל שמחות 07/11/2021 10:06הגב לתגובה זו1 0Green (brain) washingסגור
-
2.אם הכל כך כך טוב למה אתה הולך הביתה ??מחרטט בתחת 04/11/2021 13:16הגב לתגובה זו1 3קשקשן ..סגור
-
הנהלת כילמקלקל שמחות 07/11/2021 10:05הגב לתגובה זו0 0זרקו אותוסגור
-
לעבוד בטבע או שקיבל משרה במשרד החינוך (ל"ת)הוא הולך 04/11/2021 14:15הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.תחזית טובה והיא יורדת כל הכבוד למשקיעיםכיל 04/11/2021 12:35הגב לתגובה זו5 0כל הרווח מתחלק בין עידן עופר ומנהליו ובין המדינה למשקיעים נשאר לממן את הלאמת כיל בלי פיצוי . מדינה תחמנית עם אופי חרא מנהיגות חרא ושקרנים . איפה הכסף משישנסקי 2 משישנסקי 1 וממס הבורסה למה מעלים מחירים בכל דבר כאילו האנשים זכו בפיס של 60 מליוןסגור