חנן פרידמן - דב קוטלר 0:1

האם התוצאה תשתנה אחרי הדוחות הקרובים? השניים מונו לפני כשנתיים להיות המנכ"לים של בנק לאומי ובנק הפועלים. בינתיים השוק סבור שחנן פרידמן עושה עבודה טובה יותר  

 | 
telegram
(5)

בחודש אוקטובר 2019 מונה דב קוטלר לתפקיד מנכ"ל בנק הפועלים במקום קודמו בתפקיד, אריק פינטו. חודש לאחר מכן מונה חנן פרידמן למנכ"ל בנק לאומי כאשר החליף בתפקיד את רקפת רוסק עמינח. אלו היו זעזועים בצמרת, כאשר התגובה הרשמית של הפורשים היתה די באנלית - "מיצוי", "תחומים חדשים" וכו'. כן, פעם להיות מנכ"ל בנק היה פסגת החלומות, וכעת - אולי בגלל הגבלת שכר הבכירים בבנקים עד לתקרה של 3.5 מיליון שקל בשנה - יש חלומות חדשים. 

גם בבנק מזרחי טפחות ובבנק דיסקונט התחלפה ההנהלה, כשלמעשה רק בבנק הבינלאומי הסולידי נותרה ההנהלה הקודמת ובראשה סמדר ברבר צדיק. שנתיים אחרי השינויים בצמרת, מעניין לבדוק מי הצליח יותר - חנן פרידמן או דב קוטלר. אז נתחיל בכך, שאם בעבר שני הבנקים הגדולים היו הרבה מעל המקום השלישי, הרי שהיום השלישי - מזרחי טפחות, סגר פער משמעותי בזכות רכישת בנק אגוד ובזכות רווחים עודפים, אם כי, עדיין קיים פער לא קטן בין שני המובילים לבאים אחרים, פער שמתבטא גם בשווי השוק - לאומי עם שווי של 45 מיליארד שקל, פועלים 41.2 מיליארד שקל, מזרחי טפחות עם 29.1 מיליארד שקל, דיסקונט 22.2 מיליארד שקל והבינלאומי עם 12.6 מיליארד שקל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לאומי מוביל בשווי שוק, מוביל בביצועים העסקיים, מוביל בעיקר בתוכנית הרה ארגון ופיטורי-התפטרות עובדים ששיפרה את השורה התחתונה. עד לפני כשנה לאומי ופועלים היו צמודים כמעט מכל הבחינות, אבל בשנה האחרונה, לאומי מעל כולם.

בתקופה הנ"ל עשתה מניית בנק לאומי כ-25% כשעלתה ממחיר של כ-24 שקלים למניה למחיר של ככמעט 31 שקלים. מנית בנק הפועלים לעומת זו עשתה בתקופה עליה של כ-14% כאשר עלתה ממחיר של כמעט 27 שקלים למניה למחיר של כ-30.8 שקלים למניה. אבל, עד מאי השנה פועלים דווקא סיפק תשואה טובה יותר. ממאי נפתח פער גדול כשמניית לאומי מספקת תשואה עודפת של 10% על פני מניית פועלים. 
 
חנן פרידמן שהיה עקבי עם המעבר לדיגיטל ועם צמצומי העובדים, נהנה מההשפעה החיובית על השורה התחתונה ומאמון השוק. דב קוטלר שגם פועל בשני הכיוונים האלו - דיגיטל וצמצומים, מצליח מעט פחות. אולי זה גם בזכות ההייטק - לאומי מאז ומתמיד היה יותר מוטה לחברות ההייטק כשעל הדרך הוא גם רושם רווחים פנומנליים בזכות השקעות בהייטק. 

לקראת דוחות רבעון שלישי
בקרוב יתפרסמו דוחות הבנקים (ממש בקרוב), בואו נזכר במה שהיה, וקצת תחזית מאלון גלזר, שבין היתר הוא האנליסט המוביל בתחום הבנקים, על מה שיהיה ברבעון השלישי. 

בדוחות החצי שנתיים דיווח בנק לאומי על תשואה להון בשיעור של כ-16.1% (קצב שנתי), בהשוואה ל-2.6% בתקופה המקבילה, כאשר על פי הבנק הגידול המשמעותי בתשואה להון מקורו בגידול מהותי בהכנסות לצד גידול מתון בהוצאות ובהקטנת ההפרשה להפסדי אשראי לעומת גידול משמעותי של האחרון בתקופה המקבילה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם לסך של כ-3 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-462 מיליון שקל בתקופה המקבילה. אחרי ההפרשות להפסדים לפני שנה, הכיר הבנק חזרה בהכנסות של 158 מ'. ההכנסות מריבית נטו צמחו ב-31% והאשראי לציבור עלה ב-20 מיליארד ש' במחצית השנה. היקף האשראי לציבור הסתכם ב-315 מיליארד שקל לעומת 286 מיליארד בתקופה המקבילה. 

"אני מודה לציבור העובדים והמנהלים בלאומי עבור התוצאות המרשימות. התוצאות משקפות את פירות האסטרטגיה, אשר יושמה באמצעות שינויים מבניים, שינוי בתרבות הארגונית ושינוי בתפיסת השירות, לצד מעבר למודל תגמול שמעודד מצוינות. אנו נמשיך לממש אסטרטגיה זו, במטרה להמשיך ולהוביל את המערכת הבנקאית." - כך אמר אז מנכ"ל בנק לאומי, חנן פרידמן.

בנק הפועלים דיווח בדוחות המחצית על תשואה להון של כ-14% (קצב שנתי), בהשוואה ל-1.7% ברבעון המקביל כאשר הרווח הנקי הסתכם ב-2.7 מיליארד שקל לעומת 325 מיליון שקל בתקופה המקבילה. תיק האשראי גדל בשיעור של 5.8% עם צמיחה בכל המגזרים. יחס היעילות (הוצאות תפעוליות מסך ההכנסות) עמד ברבעון השני של 2021 על 56.0%, בהשוואה ל-57.9% ברבעון המקביל אשתקד. סך האשראי לציבור, נטו, הסתכם ב-323.8 מיליארד שקל, בהשוואה ל-306.1 מיליארד שקל בסוף מרץ 2021 - גידול של 5.8% במהלך הרבעון, והשלים גידול בשיעור של 7.3% במחצית הראשונה של השנה

דוחות טובים לבנקים, לאומי מעט יותר. הצפי שהרבעונים הקרובים יהיו גם טובים

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    מרבית רווחי הבנקים נובע מפערי הריבית
    שולמן 15/11/2021 09:57
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ריבית הזכות אפס וריבית החובה אוחזים רבים. הבנקים הם הקרטל הגדול ששודד את הלקוחות הגופים שצריכים למנוע זאת לא עושים דבר.(בהם בנק ישראל האוצר והגוף שאמור למנוע קרטלים ומונופולים לא עושים דבר.) רווחי הנקים תשואה נטו של כ 19% -14% על ההון העצמי. בסביבת ריבית אפסית. כל זה על חשבון הלקוחות שמקבים ריבית אפסית על הפקדונות בבנק.
    סגור
  • 4.
    הגיע הזמן לבנקים בינלאומיים בישראל
    איתי 15/11/2021 08:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בכל מדינה רצינית ישנה פעילות בנקאות בינלאומית. בישראל הבנקים האלה מנועים להכנס ועל כן רק לקוחות מיליונרים יכולים לפתוח חשבון (סיטיבנק למשל). הגיע הזמן לאפשר לכמה בנקים גדולים כאלה להכנס ולהראות ללאומי והפועלים מה זאת תחרות אמיתית. רק ככה ישתפרו כאן התנאים
    סגור
  • 3.
    לקוח של 2 הבנקים
    רוני 15/11/2021 06:04
    הגב לתגובה זו
    4 1
    בפועלים השרות גרועעעעעעעע........
    סגור
  • 2.
    דמותו של בנק הפועלים
    גק 14/11/2021 17:28
    הגב לתגובה זו
    3 2
    לא יודע איך מנכל טוב יכול לשנות את הדמוי הגרוע שיש על בנק מועלי הפועלים ,בנק שבמשך עשרות בשנים עשק את הפועלים מעוטי היכולת בעזרת ההסתדרות שהכווינה את פועליה לבנק שגבה רביות ועמלות חסרות תקדים הוא היה כמו מסור עולה מנסר יורד מנסר
    סגור
  • 1.
    הבנקים בישראל קרטל
    אין בכלל חשיבות למנכ״ל כל הגדולים אותו דבר מסורבלי 14/11/2021 17:24
    הגב לתגובה זו
    6 2
    אין בכלל חשיבות למנכ״ל כל הגדולים אותו דבר מסורבלים לא יעילים ומונופליסטים יש להקים שני בנקים דיגתטלים שינגסו בבנקים פועלים לאומי ומזרחי בעיקר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות