עוזבים את תל אביב - גם פריגו מבקשת למחוק את מניותיה מהבורסה
חברת {פריגו}, אחת מהחברות הגדולות בבורסה בת"א עומדת לעזוב את הבורסה המקומית. פריגו המפתחת תרופות ותוספי המזון נרשמה ברישום כפול בבורסה המקומית ב-2006 בהמשך לרכישת חברת התרופות אגיס של מורי ארקין לפי שווי של למעלה מ-800 מיליון דולר.
החברה נסחרת לפי שווי שוק של כ-17 מיליארד שקלים. מהווה כ-4.5% ממדד תל אביב 35 ונמצאת בטופ 15 החברות הגדולות בבורסה מבחינת ממוצע נפח מסחר יומי, עם מסחר ממוצע של 16.5 מיליון שקל.
מניית החברה היא מניה דואלית, אשר נסחרת גם בבורסת תל אביב וגם בוול סטריט. יש לציין כי רשימת החברות הזרות אשר בוחרות להיסחר גם בארץ מצומצת ביותר כשהנהלת הבורסה נכשלת בינתיים להביא חברות לרישום כפול. בעוד עשרות חברות ישראליות מנפיקות בוול סטריט בשנה האחרונה לפי שווים של מיליארדי דולרים, הן פשוט מתעלמות מהבורסה בת"א. זה אולי כישלון של הבורסה להביא אותן, אבל זה גם כישלון ישראלי - איך חברות שחייבות את ההצלחה שלהן גם למדינה - לצבא (שמהווה מקור לרעיונות ולטכנולוגיות שממשיכות והופכות לחברות מוצלחות), לאקדמיה ולעובדים המקומיים, לא נרתמות להשביח את החברות בבורסה לטובת שוק ההון המקומי. אם לא נותנים להם מתנות והטבות הן לא באות?
למעשה, חוץ מנייס, החברה הגדולה בבורסה, שהנהלתה מתגאה ומחצינה את היותה חברה ישראלית שנסחרת גם בארץ, נראה שהאחרות מתביישות בהקשר הישראלי. אז כל הכובד לנייס, רק צריך עוד חברות גדולות.
ונחזור לפריגו. פריגו עוזבת אחרי שבשנים האחרונות עזבה מלאנוקס הגדולה (שמאז נרכשה על ידי אינבידה*, מיילן ונוספות. פריגו הודיעה כי ברצונה למחוק את מניותיה הנסחרות בארץ ולהיסחר בוול סטריט בלבד. מניות החברה יימחקו מרישום הבורסה ב-23/02/2022 ויום המסחר האחרון בה יהיה ה-21/02/2022. הסיבה למחיקת הרישום היא הפסקת פעילותם השוטפת בתחומי ישראל מוקדם יותר השנה.
מנכ"ל החברה מורי קסלר הגיב כי "פריגו עברה שינויים משמעותיים בשלוש השנים האחרונות, חלק מהם היה נישול נכסינו שמקורם בישראל מוקדם יותר השנה ואנו מאמינים שעכשיו זה הזמן הנאות למחוק את רישום החברה".
מחזיקי המניות כמובן לא יאבדו את המניות שכן על כל מניית פריגו שמחזיקים בבורסה בארץ, הם יקבלו מניה בניו יורק. שיעור האחזקות שלהם בחברה יוותר ללא שינוי. יחד עם זאת, יש להבין כי למעשה נכפה על מחזיקי המניות להיחשף לאחזקה דולרית שנסחרת בניו יורק. הדבר לא בהכרח ימצא חן בעיניי המשקיעים הישראליים במיוחד עקב היחלשות הדולר אל מול השקל בתקופה האחרונה.
השאלה אם מדובר למכירת המניות מצד משקיעים ישראלים שאינם מעוניינים להגדיל חשיפתם לשער הדולר ועד כמה, אם בכלל, זה ישפיע על מחיר המניה בתקופה שעד מחיקתה. נראה שההשפעה תהיה מעטה מאוד שכן רוב המחזור במניה מתרכז בוול סטריט ולא בבורסה בת"א.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.למה לשלם עמלות כפולות ולהיסחר בישראל ?0 (ל"ת)נכה צהל 26/11/2021 09:27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.חשיפה ל-$ ? אין שום הבדל אם החברה נסחרת פה או שם. המחירמשקיע 24/11/2021 20:53הגב לתגובה זו3 1נקבע בחול, והמחיר ארביטראג בארץ מגלם גם את השינוי בדולר, אז זה לא משנה אם אני מחזיק אותו פה או שם. ההשפעה השלילית בארץ זה מכיוון היציאה מהמדדים ולא בגלל חשיפה ל-$. בכל מקרה , סחטיין על המקצועיות וההבנה.סגור
-
3.בשביל מה צריך את הבורסה בארץ?חסוס 24/11/2021 19:02הגב לתגובה זו3 0אם כל המסחר הוא במחשב, למה חשוב איפה הבורסה נמצאת? חברות רוצות להיסחר איפה שהשוק שלהן ורוב חברות הטכנולוגיה פועלות באמריקה.סגור
-
2.זאת לא המדינה עזרה זה חבר שהוא עובד מדינה עסרמקומבן 24/11/2021 16:44הגב לתגובה זו1 1ככה זה במדינת האחי אחי מעבירים סיוע לחברות מכסםי משלם המיסים ובסוף הפקיד מקבל בונוס והחברה עוברת לחול נהדר ורובם אשכנזים מענין תרבות השטטל ממשיכהסגור
-
1.הן עוזבות בעזרת כתבים כמוךהגנן הירוק 24/11/2021 14:52הגב לתגובה זו4 1שלא יודעים לפרגן ומוצאים את הרע בכל דבר. גם בגלל המוסדיים הישראלים שמנהלים מונופול על כספי החסכון של כולנו ועושים בו כרצונם.סגור