שמעון אקהויז בוחר להנפיק בתל אביב ולא בניו יורק - ציונות או ציניות?

היזם הסדרתי הנפיק לפני חצי שנה את סופווייב שפועלת בתחום הצערת העור וכעת את אפיטומי שפיתחה גלולה להרזיה. לכאורה, חברות החלום הללו היו יכולות לגייס בוול סטריט - אקהויז בחר בבייס
 | 
telegram
(6)

דוקטור שמעון אקהויז הוא יזם סדרתי, פיזיקאי ואחד המומחים הגדולים בעולם בתחום המכשור האסתטי. אקהויז בן ה-76 הקים לפני כ-30 שנה את לומניס, ובהמשך את סינרון, שתיהן חברות גדולות בתחום מוצרי האסתטיקה הרפואית, שתיהן הונפקו בניו יורק ושתיהן נמכרו במאות מיליוני דולרים - אקזיטים ענקיים נכון לאז. לומניס עברה לפני כשנה ידיים (הרבה אחרי שאקויזט מכר אותה) לפי שווי העולה על מיליארד דולר, סינרון נמכרה ב-400 מיליון דולר לפני כארבע שנים. 

כבר אז, באקזיט של סינרון, אקהויז אמר שהוא לא מפסיק את העשייה. גיל זה לא אישו והוא המשיך ליזום ולהקים חברות בתחום הרפואי. שתי יזמויות כאלו הגיעו לבורסה - סופווייב -0.33% סופווייב 1,797 -0.33% סופווייב בסיס:1,803 פתיחה:1,803 גבוה:1,803 נמוך:1,782 תמורה:52,907 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שפועלת בתחום הצערת העור זינקה מההנפקה לפני כחצי שנה בכ-50% לשווי של 950 מיליון שקל וממש כעת - אפיטומי שפיתחה גלולה להרזיה שהנפיקה לפי שווי של 630 מיליון שקל.

אלה חברות חלום שהיו יכולות לגייס בוול סטריט. למה אקהויז בחר בבייס? נתחיל מההערכה שלנו - ציונות ואנחנו לא ציניים. אז נכון שהכסף מדבר ואקהויז היה יכול ככל הנראה לקבל יותר בוול סטריט, אבל זה גם יותר מסוכן - התהליך שם ארוך יותר, יקר יותר, החברות עדיין לא בשלות. וגם - המחירים שקיבל אקהויז עבור החברות שלו בבורסה המקומית, לא כל כך נמוכים ביחס למה שהיה יכול לקבל בוול סטריט. אז בשביל כמה עשרות אחוזים - 20%-30% לא שווה לקחת את הסיכון. וכן - יש גם ציונות. אחרי שעשית הרבה כסף, זה כבר פחות משנה אם יש לך עוד מיליון דולר או פחות מיליון דולר בחשבון הבנק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ובנוסף - וול סטריט, ובורסת הנאסד"ק בפרט, לא בורחים לשום מקום. הם כאן ואם החברות תהיינה טובות הן תוכלנה להנפיק בהמשך גם שם. הבורסה המקומית היא מקפצה לקראת גיוס עתידי גם בוול סטריט - וזאת אם החברות יוכיחו את עצמן. כשהן יגיעו לשם ייתכן שהן כבר לא ימכרו רק חלומות.

שתי החברות של אקהויז ראויות לבורסה המקומית, למרות שמדובר בחברות מסוכנות - ככה זה בסטטארטאפים, ובכלל - סיכון הולך יחד עם סיכוי. אז מי הן החברות שאקהויז מציע לכם? נתחיל מהאחרונה שהונפקה - אפיטומי מפתחת גלולה לטיפול בהשמנה ולהולכת תרופות לקיבה. 

במקביל להנפקה שהושלמה בהצלחה אתמול (גיוס של כ-160 מיליון שקל - מעל המינימום) השקיעה נסטלה העולמית, 7 מיליון דולר בחברה. נסטלה היא גם שותפה אסטרטגית של אפיטומי. הרעיון של אפיטומי הוא גלולה שנבלעת ומתנפחת בקיבה באופן שיוצר תחושת מלאות. הגלולה עשויה מרכיבי מזון כך שהתנפחותה אינה מסכנת ומסוכנת. החומר הזה מתכלה תוך כמה שעות.

לפני כשנה וחצי חתמה החברה על הסכם עם נסטלה שלפיו השיווק הבלעדי למוצר המוביל יינתן לנסטלה בתמורה לעד 115 מיליון דולר ותשלומים בגין אבני דרך ותמלוגים שוטפים מהמכירות.

בעלי המניות העיקריים בחברה הם אקהויז (28%), סטאר קונספט, קרן השקעות סינית (9.2%), Oriella, של רודני הודג'ס (7.7%%), וחברות שלעידן עופר ואודי אנג'ל (16.8%).

אפיטומי מעריכה כי תחל בייצור סדרתי של הגלולה עוד כשנה - בתחילת 2023 כאשר בספטמבר 2020 קיבלה אישור CE, לשיווק המוצר באירופה. החברה ממתינה לבדיקה ולאישור ה-FDA. עלות המוצר צפויה להיות קרוב כ-150 דולר בחודש. מעבר לגלולה להרזייה, מפתחת החברה מוצרים נוספים לטיפול בסוכרת, קדם-סוכרת והתוויות נוספות.

סופווייב - החלום להיות אינמוד
במאי הנפיק אקהויז את סופווייב שמנייתה כאמור זינקה בכ-50% לשווי של כ-950 מיליון שקל. החברה עוסקת בתחום של מכשירים למיצוק העור, הסרת קמטים וטיפול בצלקות למיניהן. מדובר בתחום שנשלט בידי החברות הישראליות. החברה הגדולה ביותר היא חברת אינמוד +1.34% אינמוד 18.49 +1.34% אינמוד סגירה:0 פתיחה:18.35 גבוה:18.74 נמוך:18.28 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שנסחרת במעל 5 מיליארד דולר, על מכירות של 350 מיליון דולר וצפי צמיחה של כ-30%. סופווייב קטנה משמעותית - מוכרת בקצב של 20 מיליון דולר, אך היא בתחילת הצמיחה, כך שהפוטנציאל גבוה. דמיינו שהיא תשמור על קצב הצמיחה ותגיע תוך שנה לקצב העולה על 40 מיליון דולר? אם וכאשר יתחילו להעריך אותה במכפילים של אינמוד, הפוטנציאל גבוה מאוד. כאמור - יש גם סיכונים. אף אחד לא מבטיח שאקהויז יעשה זאת שוב.  

אקהויז - כל הדרך מרפא"ל למכונה לייצור סטארטאפים
אקהויז עבד עד שנת 1986 ברפא"ל בתחום הלייזרים. עובד שכיר מהשורה, בלי יומרות מאוד גדולות מעבר לפעילות בחברה עצמה. 17 שנה הוא היה ברפא"ל, ואז החליט לטוס לארה"ב הגדולה כדי לעבוד במקסוול, חברת פרויקטים של משרד ההגנה האמריקני. 4 שנים בגולה הספיקו לו והוא חזר והקים עסק שהתמחה בפיתוח טכנולוגיות לטיפולים רפואיים-קוסמטיים. העסק הזה התגלגל לחברה בשם ESC שבהמשך שינתה שמה ללומניס. 

בתחילת הדרך צירף אקהויז את הלל בכרך שהיה למעשה אחד מהמייסדים של החברה ובמקביל גייסה החברה - חצי מיליון דולר מקרן מדמקס בתמורה למחצית מהחברה. ומאז קפצה החברה מדי שנה, בהמשך רכשה את חברת תעשיות לייזר הישראלית והגיעה לשווי של קרוב לחצי מיליארד דולר. בדרך גם היו מאבקי שליטה מול אריה גנגר כשבסוף עוזב אקהויז ומקים את סינרון שהפכה להצלחה גדולה יותר. האקזיט בסינרון לפי שווי של 400 מיליון דולר הושלם לפני ארבע שנים וכעת מטפח אקהויז את שתי החברות שיצאו להנפקה בתל אביב, לצד יזמויות נוספות.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    רמת הערות ירודה ביותר
    ארתורו 14/12/2021 13:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רמת ההערות היא כה ירודה שנדרש סינון מטעם המערכת.
    סגור
  • כמה איקוייז משלם לך? (ל"ת)
    אני 14/12/2021 15:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    איזה מחמאות למישהו לא ראוי
    ==================== 14/12/2021 12:02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אקוייז הוא בעיקר סוחר . לא פיזיקאי ולא נעלים הוא רומני מכפר של גנבים וכך היא תפיסת עולמו
    סגור
  • 1.
    הבורסה בתל אביב כמו מזבלה אוספת את כל פחי הזבל הזה (ל"ת)
    אלי 14/12/2021 09:07
    הגב לתגובה זו
    3 2
    סגור
  • לא נכון. החברה טובה (ל"ת)
    איציק 14/12/2021 11:42
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • טען עוד
  • חחחחח (ל"ת)
    אני 14/12/2021 15:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות