
רני צים נכנס לפעילות ומכניס שותף באחרת: יקים חברת אנרגיה עם ברנמילר, ומוכר 50% מנכס בכפ"ס
איש העסקים רני צים נכנס לפעילות חדשה ויוצא מאחרת: רני צים אחזקות שבבעלות פרטית, שמוחזקת בבעלות של 100% על ידי רני צים -1.61% חתמה על הסכם להקמת חברה חדשה בתחום האנרגיה המתחדשת, שתעסוק בהתייעלות אנרגטית, בהפחתת פליטות וזיהום אצל יצרני וצרכני אנרגיה. ובו בזמן, חברת הנדל"ן של צים רני צים -1.61% מרכזי קניות מוכרת 50% מפרויקט שלה בכפר סבא, תמורת כ-165 מיליון שקל לפי שווי פרויקט 330 מיליון שקל לחברת קרדן-גבע.
צים יקים את חברת האנרגיה המתחדשת בשותפות עם יורם כהן, לשעבר מנכ"ל חברת נגה – ניהול מערכת החשמל בישראל, שיכהן כמנכ"ל הפעילות החדשה, וכן עם חברת ברנמילר בה צים הינו בעל מניות (מחזיק בכ-17.1% ממניות החברה). החברה החדשה נשענת על הצורך הקיים בקרב יצרני וצרכני אנרגיה כגון מפעלים תעשייתיים, תחנות כוח, בתי חולים ובתי מלון לצמצם את היקף הפליטות ממתקניהם, וזאת על פי החלטת הממשלה בנושא כפי שבאו לידי ביטוי בוועידת האקלים בגלזגו ע"י ראש הממשלה ושרת האנרגיה.
היום ב-19:00 שיעור שלישי בקורס ללימודי שוק ההון. אבישי עובדיה על השקעה במניות, הנפקות, שווי שוק, מכפילי רווח, תמחור יחסי ועוד - להצטרפות לחצו כאן
בכוונת החברה החדשה, רני צים אנרגיה מקיימת, להתחיל מידית באיתור הזדמנויות להתייעלות אנרגטית, מתן פתרונות אגירה, הפחתת פליטות וזיהום משמעותיים בקרב יצרני וצרכני אנרגיה בישראל, ולאחר מכן בעולם. החברה החדשה תבסס את פעילותה הראשונית על הטכנולוגיה שפיתחה חברת ברנמילר בתחום צמצום הפליטות עבור תחנות כוח ומפעלי תעשיה, ובימים אלה מתקרבת ברנמילר להשלמה פרויקט מסוג זה שהיא מקימה עבור תחנת כוח של חברת האנרגיה האיטלקית ENEL. במקביל, תבחן החברה המשותפת גם שימוש בטכנולוגיות נוספות בתחומים של התייעלות אנרגטית, הפחתת פליטות וזיהום ואגירת אנרגיה.
- המניות המומלצות באנרגיה מתחדשת - מה הסיבות ועל האיום המרכזי
- משרד האנרגיה והתשתיות בודק טכנולוגיות להפקת אנרגיה מגלים, זרמים ורוח במרחב הימי
בהתאם להסכם המייסדים, חברות ברנמילר והשותפות יחזיקו כל אחת ב-45% מהון המניות המונפק והנפרע במועד הקמת החברה. הצדדים הנוספים להסכם, יואב קפלן ויורם כהן יחזיקו כל אחד ב-5% מהון המניות המונפק והנפרע. הצדדים יפעלו למימון פעילות החברה הפרטית, בין היתר, באמצעות הלוואות בעלים שתועמדנה על ידי בעלי המניות, וכן על ידי גורמי מימון נוספים, לרבות משקיעים מוסדיים ושוק ההון.
הצדדים מעריכים, כי ככל ויידרש מימון והשקעה לפרויקטים בשותפות, הם ימומנו באמצעות מימון פרויקטלי non-recourse לכל אחד מהפרויקטים בנפרד, לרבות על ידי מימון מגורמים שונים, ביניהם גופים מוסדיים ושוק ההון, וכן באמצעות קבלת מענקים להפחתת פליטות. להערכת הצדדים, הם לא יידרשו להזרמת הון בעלים משמעותי לפעילות החדשה.
צים תמכור 50% מהשטח של "צים מרכזי קניות" בכפר סבא כאמור, רני צים -1.61% תמכור חצי מפרויקט שלה בכפר סבא לחברת קרדן-גבע. הפרויקט משתרע על שטח של כ-53 דונם וממוקם במזרח העיר, בסמוך לכביש 6, כולל שלושה שלבי הקמה.
- חגי גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
להערכת צים, שלב א' של הפרויקט צפוי להניב NOI שנתי של כ-4.8 מיליון שקל ו-FFO שנתי של כ-3.7 מיליון שקל. שלב ג' ישלים את הפרויקט בכללותו בהיקף של כ– 80,000 מ"ר אשר יכללו שטחי מסחר, לוגיסטיקה וחוות שרתים מתוכננת. בנוסף בכוונת הצדדים לפעות להוספת שטחי משרדים. קרדן גבע מציינת, כי סך השקעתה בפרויקט, כולל מרכיב הקרקע, עשוי להגיע לכ- 300 מיליון שקל. ככל ותושלם העסקה, צפויה צים לרשום רווח של כ-31 מיליון שקל ותזרים חופשי בסך של כ-120 מיליון שקל לפני תשלומי מיסים (לאחר החזר סך של כ-45 מיליון שקל בגין חלק יחסי מההלוואה שנלקחה כנגד הפרויקט).
בשלב א', הכולל חניון תת קרקעי וכ- 5,500 מ"ר של שטחי מסחר המושכרים במלואם לרשת הסופרמרקטים 'אושר עד' צפוי לקבל טופס 4 בקרוב ולהיפתח לקהל הרחב בחודש מרץ 2022. שלב ב' של הפרויקט כולל פיתוח והקמה של השטחים הסמוכים לפרויקט המרכזי וכוללים כ- 3,000 מ"ר לשיווק למסחר ובנייתם צפויה להסתיים במחצית שנת 2022.
רני צים, יו"ר צים מרכזי קניות: "אנו מעדכנים היום על התקשרות להכנסת שותפים אסטרטגיים מובילים לפרויקט שלנו בכפר סבא. שלב א' של הפרויקט מסתיים בימים אלה, כאשר בחודש מרץ 2022 יחל לפעול סניף של רשת 'אושר עד' אשר ישמש את אוכלוסיית האיזור וכן אוכלוסיות מהמעגל השני".
אלון וולקן, מנכ"ל קרדן ישראל: "בהמשך לכניסתנו לפני מספר חודשים לפרויקט בשוהם, אנחנו ממשיכים לגדול בתחום הנדל"ן הלוגיסטי עם כניסה לפרויקט שגם הוא משלב לוגיסטיקה, חוות שרתים, מסחר ומשרדים ומתכננים להמשיך בגידול בתחום גם ב- 2022".