האם יש הזדמנות במניית פריורטק?

מדוע החליטה החברה לוותר על הנפקת מניות וגייסה אג"ח, אלו הכנסות צפויות לבוא לידי ביטוי בהמשך, מדוע היא כבר לא ממהרת להנפיק את אקסס - ואיך כל זה קשור לסינים?
 | 
telegram
(3)

בימים האחרונים, החלה פריורטק -4.24% פריורטק 15,790 -4.24% פריורטק בסיס:16,490 פתיחה:15,510 גבוה:15,850 נמוך:15,440 תמורה:1,724,876 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בתהליכים להנפקת סדרה של אגרות חוב. לפי הערכות, היא תגייס חוב של כ 50 מיליון דולר (כ-160 מיליון שקל). פריורטק היא כיום חברה ללא חוב והיא מחזיקה מניות סחירות של חברת קמטק -5.87% קמטק 28,060 -5.87% קמטק בסיס:29,810 פתיחה:27,880 גבוה:28,140 נמוך:27,840 תמורה:19,984,804 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בשווי של 1.2 מיליארד שקל ומניות לא סחירות של אמיטק, המחזיקה באקסס הסינית.

על ההזדמנות העסקית, בפריורטק, כתבנו בביזפורטל כאן, בתחילת יוני השנה, אך מאז חל שינוי נתיב מאוד מעניין כאשר הנפקת האג"ח מהווה חלק ממנו.

היום ב-19:00 שיעור שלישי בקורס ללימודי שוק ההון. אבישי עובדיה על השקעה במניות, הנפקות, שווי שוק, מכפילי רווח, תמחור יחסי ועוד - להצטרפות לחצו כאן

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מי זו פריורטק בארבעה משפטים
לפריורטק שתי החזקות בתחום השבבים. הראשונה, 9,163,633 מניות קמטק (כ-21%), המייצרת מכשירי בדיקה לטיב השבבים, בעת ייצורם, והיא נסחרת בבורסה בשווי שוק של 5.6 מיליארד שקל. השנייה, 66.5% מאמיטק, חברה פרטית, שמחזיקה כ-40% באקסס. אקסס היא חברה פרטית סינית, המייצרת מצעים ומארזים לתעשיית השבבים.

רקע עסקי על תחום השבבים
מגפת הקורונה, שיבשה את שרשרת הייצור של תעשיית השבבים. נכתבו על כך מאמרים וכתבות רבות  ולכן לרגע נתמקד רק ברקע העסקי של אקסס הסינית. מלחמת הסחר, שהייתה בכותרות בעידן טראמפ, נמשכת, למרות שהיא כבר לא מושכת את תשומת לב העיתונות העולמית כבעבר. התעשיה הסינית העצומה, גילתה בשנים האחרונות שיש לה כמה נקודות תורפה. אם היא תלויה ביבוא של מוצרים מסוימים, (לדוגמא שבבים), כדי לייצר באמצעותם מוצרים אחרים (לדוגמא טלוויזיה), אז היא פגיעה.

דוגמא קלאסית לכך ראינו בביטול עסקת המיזוג בין ענקיות השבבים ברודקום וקוואלקום בעידן טראמפ. הסינים גילו לתדהמתם שלא כל טכנולוגיה ניתן לגנוב או לרכוש, וכדי לחסן את הכלכלה שלהם, הסינים חייבים לפתח יכולות ייצור עצמאיות, במיוחד בענפים אותם המשטר המרכזי בסין, הגדיר כמועדפים. אחד מהענפים הללו, הינו ענף השבבים ותת ענף המצעים, בו מתמחה אקסס.

כיום, רק כ- 4% מהמצעים שסין עושה בהם שימוש, מיוצרים בסין. הממשלה הציבה יעד, להגיע ליכולת יצור עצמית של 30%. כך קרה, שחברת שבבים קטנה כמו אקסס, הפכה פתאום לגורם שיכול לספק את צרכי הייצור של תעשיינים רבים. למעשה הגידול במכירות החברה וגם הצורך לגדול ביכולות הייצור, נובע מביקושי יתר שאקסס רוצה לספק. לדוגמא בתחום ה-  FLIP CHIP, יצור מצעים מסוג FCBGA שמיועדים לרכיבים דיגיטליים/ אנלוגיים, אקסס היא כיום, היצרן היחיד בסין שיש לו את הטכנולוגיה הזו.

שינוי נתיב
באוגוסט השנה, עדכנה פריורטק על שינוי בנתיב העסקי של אקסס. התוכנית המקורית, הייתה לנצל את העלייה במכירות אקסס, כדי להנפיק אותה בבורסה הסינית ולעשות "אקזיט". הרצון להנפיק את אקסס כלל מכשולים רגולטוריים, מאחר שהשותף הסיני באקסס, נכנס להליכי פשיטת רגל ומניותיו (40% בדומה לאמיטק) עברו לניהול בידי נאמן. במצב כזה, כשאין "בעל בית" סיני, לא ניתן להנפיק את החברה שם. ההתקדמות בהליכים שהוביל הנאמן, במסגרתם אישר בית המשפט להעביר את המניות לגופים סיניים אחרים בהובלת הענקית הסינית PING AN (30%) וחברה נוספת, מאפשרים סוף סוף לנווט מחדש אל יעד ההנפקה. אך הפעם לא בטוח בכלל שכדאי להגיע ליעד הזה מהר.

הביקושים הגדולים שאקסס רואה הביאו אותה במהרה לתקרת יכולת הייצור שלה ועל כן, החליטה להגדיל את קווי הייצור שלה במהירות האפשרית ולבנות מפעל נוסף ( (FAB-C שיתמוך בצמיחה המהירה שהחברה חווה. עלות של FAB (מפעל לייצור שבבים) היא עסק יקר ואקסס נדרשה להשקעה של כ-250 מיליון דולר. חלק מההשקעה יעשה באמצעות מימון חיצוני וחלק באמצעות הזרמת כסף של הבעלים. אם כך, הבעלים נדרשים להזרים 133 מיליון דולר וחלקה של אמיטק (החברה דרכה כאמור פריורטק מחזיקה באקסס) הוא כ- 54 מיליון דולר.

השקעה מנצחת
במקרים רבים, השקעות שעושות חברות, הן סיכון עסקי, מאחר שבדרך כלל קשה להעריך האם יהיה ביקוש לכושר הייצור החדש, עוד כמה שנים, כשהרחבת המפעל תסתיים. במקרה של פריורטק, מסתמנת הזדמנות כפולה, ונסביר. ראשית, כמו שציינו, אקסס נהנית מביקושים גדולים בשל המצב בסין. למעשה הצמיחה של אקסס היא אינטרס סיני. הסיבה השנייה שההשקעה מנצחת, נמצאת ביחסים בין בעלי המניות של אמיטק.

כיום פריורטק מחזיקה 66.5% מאמיטק והשאר מוחזק ע"י קרן פרייביט אקוויטי סינית מקבוצת Principle Capital. הקרן הסינית, סיימה את תקופות ההשקעות שלה והיא נמצאת בתהליכי הנזלה והחזרת הכסף למשקעיה וכאן טמון פוטנציאל רב לפריורטק. לפי הסכם בעלי המניות, כל מכירה של מניות אקסס, לרבות הנפקה או דיבידנד, ישמשו בראש ובראשונה להחזר הלוואת בעלים שהקרן הסינית נתנה לאמיטק לפני שנים, בסך 19 מיליון דולר.

מצד שני, כל השקעה שמתבצעת באקסס, תיעשה לפי ההחזקה היחסית של הצדדים באמיטק. אך קרן הון שנמצאת בשלב הפירוק, לא יכולה לבצע השקעות חדשות. למעשה כל פעם שאמיטק תידרש להשקיע באקסס, הקרן הסינית לא תוכל להצטרף להן. מי ששמח להיכנס לנעלי הקרן הסינית, ולהשקיע את חלקה, זו פריורטק. תמורת ה"עזרה", פריורטק מדללת את הקרן הסינית ועולה באחוזי ההחזקה באמיטק. למעשה, כבר לאחר ההשקעה הקרובה, פריורטק צפויה לעלות מאחזקה של 66.5%  לכ-71%.

בשורה התחתונה
פריורטק מחפשת לגייס מזומנים באופן שאינו כרוך בהנפקת מניות שכן היא מאמינה כי הנפקת מניות במחיר המניה הנוכחי לא כדאית (מבטא בעיקר את שווי ההחזקות בקמטק כאמור ומתעלם כמעט מהאחזקה באקסס), ולכן בחרו בהנהלת פריורטק לגייס חוב ולא מניות. אנחנו רואים את השיפור בהכנסות של אקסס ומבינים שהחברה נמצאת במהלך עסקים מאוד מוצלח. ככל שיהיה הגיון, להמשיך ולהגדיל את כושר הייצור של אקסס, פריורטק תהנה מזה פעמיים. פעם בשל גידול במכירות, שיביא לגידול בשווי אקסס ופעם בשל ניצול מעמדה העסקי בתוך אמיטק והאפשרות להמשיך לדלל את השותף, עד שהקרן הסינית תתייאש ותסכים למכור את חלקה לפריורטק, במחיר הזדמנותי.

גם הנפקת אקסס, כאמור, כבר לא בוערת מבחינת פריורטק ששואפת קודם כל למקסם את הגידול במכירותיה. בגרף המצורף ניתן לראות את הצמיחה במכירותיה של אקסס (במיליוני דולר):


מקור: מצגת לשוק ההון של פריורטק

בנוסף, לפני ההנפקה, הרוכשים החדשים ואמיטק, צריכים למסד מוטת שליטה חדשה, שתבסס משקיע סיני כבעל שליטה, בהתאם לנהוג ודרוש, עבור חברה שרוצה להנפיק בסין. כיום, בגלל הליך הפירוק שבוצע לשותף הסיני הקודם, נוצרה סיטואציה בה אמיטק הישראלית היא בעלת השליטה בחברה הסינית. להערכתנו, כבר בשלב "טרום ההנפקה", אמיטק תבצע "מיני אקזיט" מאחר שתידרש למכור מניות ולרדת משליטה. בשלב הבא, אקסס תוכל להיות מונפקת ולקבל חותמת מחיר קלאסית משוק ההון.

 
הכותב הוא שותף מנהל בבית ההשקעות אקורד ש.ק.ל.

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    שורה תחתונה
    אסף 25/12/2021 17:54
    הגב לתגובה זו
    0 1
    שןוה השקעה או לא שיגעתם תמוח?????
    סגור
  • 2.
    תודה על ההסבר (ל"ת)
    משקיע פוטנציאלי 22/12/2021 18:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    מסקנה
    ג'וני 22/12/2021 14:49
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מצד אחד אמיטק תחזיק פחות אקסס ומצד שני פריורטק תחזיק יותר אמיטק. יוצא לי עשן מהאוזניים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות