הנהלת ורידיס
צילום: מאגמא פוטו

ורידיס: תש"י מכרה 4% מהמניות למנורה ב-150 מ' ש'; רווח של 300%

קרן תשתיות ישראל מכרה כ-3.7% מהמניות למנורה מבטחים, בפרמיה של כ-2.7% על המחיר בשוק. תש"י מרווחת על ההשקעה בורידיס 300% בארבע שנים
תומר אמן |

חברת ורידיס 5%  הנמצאת בשליטת דלק רכב 2.12% ועוסקת בתחומי איכות הסביבה, התפלת מים ואנרגיה, דיווחה כי במהלך סוף השבוע, מכרה קרן תשתיות ישראל 3.7% מאחזקותיה בחברה תמורת סכום של כ-148 מיליון שקל לקבוצת מנורה מבטחים, שכעת הפכה למשקיע המוסדי הגדול בחברה.

החברה, דיווחה כי העסקה נעשתה לפי מחיר של 38 שקל למניה, פרמיה של כ-2.7% ממחיר המניה בתום המסחר, אז עמד על כ-37 שקלים למניה, ופרמיה של כ-7.6% מהצעת המכר של ורידיס מוקדם יותר בחודש יוני של השנה החולפת.

בעקבות העסקה הגדילה מנורה את אחזקותיה בחברה לכ-8.8%, תשתיות ישראל מנגד הקטינה את אחזקותיה לכ-11%.

לקריאה נוספת: >>> האם יש אפסייד של 24% לורידיס?

תש"י השקיעה לראשונה בורידיס בחודש יולי לפני 4 שנים לאחר שרכשה 20% ממניות החברה אשר שוויה עמד אז על כמיליארד שקל. נוסף להצפת הערך, קיבלה תש"י במהלך התקופה דיבידנדים בשווי של כ-46 מיליון שקל. 

תש"י ודלק רכב ביצעו אקזיט חלקי בהנפקת ורידיס בחודש יוני השנה, ורשמו תשואה  מרשימה. ורידיס גייסה כ-177 מיליון שקל והונפקה לפי שווי של כ-4.1 מיליארד שקל- וקרן תש"י השקיעה בה בזמנו לפי שווי של כמיליארד שקל.

נכון לעכשיו מחזיקה החברה במניות ורידיס בשווי של כ-432 מיליון שקל, ודווח כי קיבלה דיבידנדים ורווח ממכירת מניות בשווי של כ-351 מיליון שקל. עד כה הניבה לחברה השקעתה בורידיס במהלך התקופה תשואה של קצת פחות מ-300 מיליון שקל. 

ורידיס הינה חברת תשתיות השולטת בנתח משמעותי משוק ההובלה והטיפול בפסולת. החברה היא הגדולה בישראל בתחום הטיפול בפסולת מעורבת, בייצור דלק מתוספי פסולת בהיקף של כ-600 אלף טונות בשנה ובהטמנה של פסולת מעורבת.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

מדווחת על עלייה של כ-8% בהכנסות הרבעון השלישי, לצד מעבר להפסד נקי של 14 מיליון שקל. תוצאות הרבעון הושפעו מאיחוד תוצאות החזקתה במתקן ההתפלה באשקלון (אדום), ומהוצאה חד פעמית בפרויקט OPC רותם בו היא שותפה.

בדוחותיה לרבעון השלישי של 2021 דיווחה החברה על עליה של 8% בהכנסות ל-236 לעומת כ-219 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול נובע מאיחוד הדוחות הכספיים של אדום שדוחותיה לא אוחדו בתקופה המקבילה אשתקד.

ההפסד התפעולי של החברה הסתכם בכ-2.8 מיליון שקל, בהשוואה לרווח תפעולי של 49.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. זאת, בעקבות החלק של החברה בתוצאות OPC רותם, אשר שילמה עמלת פירעון מוקדם של המימון הפרויקטלי, אשר חלק החברה בה עמד על כ- 38 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הציגה החברה מעבר להפסד נקי של 14 מיליון שקל בהשוואה לרווח של 38.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה