אילן רביב מנכל מיטב דש
צילום: רמי זרנגר

העליון אישר למיטב דש לעכב את התשלום בתביעה הייצוגית לסיום ההליך

המחוזי פסק כי עד מרץ השנה יצטרך בית ההשקעות לאתר לקוחות עבר שנקלטו אצלו מקרן וותיקה שנרכשה מבנק הפועלים, בה גבו מהם דמי ניהול בניגוד להסכמים, כך לפי הפסיקה מהקיץ. בבית ההשקעות ערערו על הפסיקה כולה ויצטרכו לשלם לחברי הקבוצה רק אם יפסידו בערעור
איתי פת-יה | (1)

בית ההשקעות מיטב דש מעדכן כי ערעורו לבית המשפט העליון על עיכוב התשלום בסך כ-390 מיליון שקל לחברי הקבוצה בתביעה הייצוגית שאושרה נגדו בקיץ התקבל. אי לכך, במיטב דש לא יצטרכו להעביר את התשלום בתחילת מרץ הקרוב, אלא רק בסוף הליך הערעור הכולל לעליון בפרשה - דבר שיכול לקחת עוד זמן. ההפרשה בגין הפרשה, בסך של כ-423 מיליון שקל כבר בוצעה בדוחות הרבעון השלישי, אך לקבלת הערעור משמעות חיובית מבחינה תזרימית על מיטב דש.

בצד זאת נדחתה הבקשה לעיכוב ביצוע גביית דמי ניהול עתידיים, בסכומים שאינם מהותיים למיטב דש, כך לפי ניסוח החברה, מחברי הקבוצה שבלב התביעה ושעדיין לקוחות שלה. עוד נקבע כי על מיטב דש גמל לשלם את הגמול לתובעים הייצוגיים וכן חלק משכר הטרחה לבאי כוחם, בסך כולל של כ- 10.3 מיליון שקל.

בלב הפרשה קופת גמל שניהלו בנק   פועלים 1.83% החל בשנות ה-60 בלא שנגבו מהם דמי ניהול. עם רפורמת בכר להפרדת תחום החיסכון ארוך הטווח מהבנקים נמכרה ב-2007 הקופה למיטב דש. בפסק הדין המקורי מסוף אוגוסט נקבעו הפיצויים על 289 מיליון שקל לפני ריבית והצמדה מתחילת 2016, ו-314.7 מיליון שקל אחריה. זאת, לפני תוספת דמי ניהול בסך 66.3 מיליון שקל שנגבו מאז תחילת 2016. עם התוספת מדובר ב-381.8 מיליון שקלים, ולאחר התשלום לתובעים ועורכי הדין מדובר כאמור בכ-400 מיליון שקל.

בפסק הדין המשלים של המחוזי סברו כי טווח הזמן מהפסיקה בקיץ ועד מרץ השנה הוא מספק "כדי לאפשר למיטב דש להתארגן לצורך התשלום ולאתר את חברי הקבוצה שאינם עוד עמיתים במיטב דש", כך לפי פסק הדין המשלים. בבית ההשקעות ערערו לעליון - שסבר כאמור אחרת מהמחוזי.

לא רק על ההחלטה למתן הפיצוי כבר במרץ ערערו במיטב דש, אלא על פסק הדין עצמו של המחוזי. במקביל הוחלט על גיוס קו אשראי בנקאי של 800 מיליון שקל, המכסה אפשרות של פירעון מצד בעלי האג"ח, כך לפי הסבר החברה. במידה והחברה לא תשתמש במסגרת האשראי, תועמד ע"י התאגידים הבנקאיים הלוואה בסך של 350 מיליון שקל, לתשלום פסק הדין, ככל שיידרש, בהתאם לפסק דין חלוט. נוספת לכך הנפקת זכויות של כ-150 מיליון שקל בה ישתתפו הבעלים (יזרימו את כל הסכום אם יהיה בכך צורך).

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    דן 04/12/2022 08:36
    הגב לתגובה זו
    השאיפות להתעשרות של עורכי הדין גם אם תפיל אלפי עובדים מפרנסתם לא תזיז להם אני מאחל להנלהלה ולעומד בראשה שהשקיע את החיים שלו בחברה הצלחה בהתמודדות