.jpg)
כצמן מוכר לישראל קנדה 12% מנורסטאר; לא מאבק - הכנסת שותף
העסקה הנוספת בהיקף 192 מ' ש' ובפרמיה של 12% תביא את ישראל קנדה לשיעור אחזקה של 18.6%. החברות מתחייבות שלא תהיה שליטה משותפת שתפר את חוק הריכוזיות אך מבינות שביהמ"ש עשוי לחשוב אחרת. כצמן חולק את הסיכון ומבצר את מעמדו: רוזן וטוכמאייר לא יחברו לאחרים
אחרי שחברת הנדל"ן המניב ישראל קנדה -1.59% שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר עלתה אתמול לשיעור אחזקה של 10% ב נורסטאר -1.53% , החברה האם של גזית גלוב , כעת היא מדווחת לבורסה על רכישה של 12% נוספים - ישירות מידי בעל השליטה חיים כצמן. בשונה מההשערות הראשוניות בשוק מסתמן כי מדובר יותר בהכנסת שותף לפעילות - ולא במאבק שליטה.
לאחר העסקה ישראל קנדה מחזיקה ב-18.6% מזכויות ההצבעה בדילול מלא. לצדדים חודש להשלים את העסקה. קודם לעסקה כצמן החזיק בכ-42% מנורסטאר ולאחריה ירד לשיעור אחזקה של כ-30%, כשעדיין יהיה בעל המניות הגדול ביותר בחברה. נורסטאר מחזיקה ב-55% מגזית גלוב.
העדכון על פני המידע שפורסם כבר אתמול הוא כי נרכשו 3.8 מיליון מניות נוספות של נורסטאר מידי כצמן במחיר של 50.55 שקל למניה (פרמיה של 12% על השער קודם לסגירת העסקה) ובתמורה כוללת של כ-192 מיליון שקל. לצורך רכישה זו תיטול ישראל קנדה הלוואה.
לעומת זאת, החברה רכשה מקופת המזומנים שלה עוד קודם לכן חבילת מניות בנורסטאר מצדדי ג'. עסקה זו הייתה בהיקף של כ-3.9 מיליון מניות ובתמורה ל-118 מיליון שקל, הגוזרת מחיר ממוצע של 36 שקל למניה. כאמור, מדובר בהגדלת אחזקות שהפכה אותם לבעלי עניין בחברה ואילצה אותם להיחשף - כבר קודם לכן החזיקה ישראל קנדה במניות של נורסטאר בשיעור הקרוב ל-5%.
בסך הכל בשתי העסקאות הללו עולה כי המחיר הממוצע למניית נורסטאר עמד על 43.8 שקל למניה - נמוך בכ-35% מההון העצמי למניה של נורסטאר לפי דוחותיה לרבעון השלישי של 2021.
ומה המשמעות של העסקה הזו - האם כצמן רק חולק את הסיכון עם ישראל קנדה, וזו תהיה חופשית להצביע כרצונה באשר להחלטות העסקיות, או שמא יפעלו יחדיו כדבוקת שליטה ויקבלו החלטות יחדיו? לפי הדיווח לבורסה "החברה וקבוצת כצמן הצהירו כי אין בהסכם כדי ליצור הסכם שליטה משותפת ביחד עם קבוצת כצמן". עוד נכתב שישראל קנדה לא תעלה לאחזקה של יותר מ-22.26% מההון המונפק והנפרע של נורסטאר כש"ההתחייבות נעשית לטובת בעלי מניות נורסטאר ולטובת נורסטאר, בכדי לעמוד בהוראות החוק לקידום התחרות וצמצום הריכוזיות".
ניסוח זה הוא אולי טכני בבסיסו, שכן מבחינת שיעור האחזקה של ישראל קנדה, זו לא תחשב כבעלת שליטה בחברה, והשפט המצוין הוא יותר בגדר איתות לכך שעל פניו חוק הריכוזיות (המונע מחברה ציבורית להיות בעלת שלוש שכבות) לא מופר בעסקה על ידי שליטה משותף בפועל. ואולם, מדובר באזור אפור והצדדים מודעים לכך, על כן הם כותבים בדיווח לבורסה כי "יובהר כי אם בית משפט בישראל או רשות מוסמכת בישראל יקבעו כי בשל ההתחייבות יש לראות בחברה כבעלת שליטה משותפת עם קבוצת כצמן בנורסטאר, תפקע ההתחייבות באופן שיהיה לשביעות רצון בית המשפט או הרשות כאמור".
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אז מחד בין ישראל קנדה לכצמן לא תהיה שליטה משותפת - אך ההסכם גם מבצר את האפשרות שרוזן וטוכמאייר יקראו עליו תיגר וינסו ליצור מאבק שליטה תוך חבירה לגורמים אחרים. במסגרת זאת בישראל קנדה התחייבו שלא לשתף פעולה עם מחזיקי מניות אחרים בנורסטאר. מכאן מתפרש שכצמן אכן מנסה לחלוק את הסיכון - תוך שמירה על מעמדו.
חיים כצמן מסר בתגובה: "אנחנו שמחים על הבעת האמון של קנדה ישראל בנורסטאר ובגזית גלוב. אנחנו רואים בזה מהלך חיובי משום שמדובר בבעלי מניות בעלי מוניטין וניסיון רב בתחום הנדל"ן. הקבוצה תמשיך לפעול להשאת ערך לבעלי המניות שלה".
- 4.לילי 29/01/2022 11:31הגב לתגובה זוההון העצמי בכל החברות עולה ורק בג.ג. יורד . ברור שצריך להחליף ניהול .
- 3.נ.ש. 27/01/2022 15:06הגב לתגובה זוכבר מכסה את השווי של גזית גלוב. אם מחשבים את האגח מדובר במימוש של כצמן. אם לא מחשבים את האגח מדובר במכירה בדיסקאונט ביחס לשווי המניות של גזית גלוב שאם היו מחולקים כדיבידנד היא שווים עוד מיליארד שקל
- 2.נורסטאר לירח (ל"ת)תום 27/01/2022 12:25הגב לתגובה זו
- 1.דני 27/01/2022 12:16הגב לתגובה זויש לנורסטאר החזקות נוספות? ואם לא, אז למה לא פשוט להשקיע ישירות בגזית?
- גיורא 27/01/2022 13:32הגב לתגובה זוהמחיר של נורסטאר היה זול והם רכשו נתח עצום ללא פרמיה.במצב רגיל הם היו מתחילים ברכישה בשער 4000 ומגיעים לשער 7500