תיק סרגון: הרכב חדש שינה את החלטת אלטוביה; דואליות כפופות לדין זר

התביעה בטענה להטעיית משקיעים אכן תתברר כייצוגית, אך לא לפי הדין המקומי, כפי שקבע אלטוביה, בהחלטה ממנה הסתייגה רשות ני"ע. אלטוביה בין היתר סתר תקדימים בעליון אך בכל זאת ראוי לשאול במידה והחוק הזר מגן פחות על המשקיעים, כיצד יש ליצור את האיזון מול האינטרס לעודד רישום כפול
 | 
telegram

התפתחות בפרשת הטעיית המשקיעים לכאורה של חברת סרגון של היזם זהר זיסאפל: הרכב חדש במחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי שינה מחודש את החלטת השופט מגן אלטוביה מהקיץ האחרון. כמו שקבע אלטוביה, התביעה אכן תתברר כייצוגית בבית המשפט, אך לפי ההחלטה החדשה, ובהתאם לתקדימים בעליון עליהם לא נסמכה פסיקת אלטוביה, בעניין האחריות האזרחית של אורגנים בחברות הרשומות לבורסת ת"א ברישום כפול, הפסיקה תהיה בהתאם לחוק במדינת הרישום המקורי - ולא לפי החוק הישראלי. ההחלטה מאמצת את גישת הרשות לניירות ערך, שמנסה למשוך חברות נוספות לרישום כפול בבורסה המקומית. בדיון המחודש ההרכב בבית המשפט הכלכלי כלל את השופטים חאלד כבוב, רות רונן ותמר אבהרמי.

מדובר בבקשה לתביעה ייצוגית שהתגלגלה החל ב-2014, ובלבה טענות על דיווח מוטעה מצד חברת הטכנולוגיה הישראלית סרגון -3.9% סרגון 2.71 -3.9% סרגון סגירה:0 פתיחה:2.81 גבוה:2.87 נמוך:2.65 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (CRNT) שבזמנו עוד נסחרה גם בנאסד"ק וגם בתל אביב, אך מאז נמחקה מזו האחרונה. לפי התובע, יהושע חזן, שיוצג ע"י עו"ד יורי נחושתן ועדי יוגב ממשרד גרוס ושות', קודם להנפקתה, החברה פרסמה בקיץ 2014 באופן וולנטרי תחזית פיננסית, שעם הדוחות הרבעוניים לאחר ההנפקה התבררו כמיצג שווא.

ב-2019 תוקנה הבקשה לאישור התביעה הייצוגית, ובקיץ האחרון כאמור בית המשפט הכלכלי אישר את הבקשה. לפי החלטת האישור, העדים מטעם סרגון נמצאו לא אמינים, בעוד העד המומחה מטעם התובע, שהיה פרופ' ירון זליכה נמצא כעד אמין ומהימן. עם זאת, מחוות הדעת בה נתמך המבקש, כך לפי סרגון, עלה כי על הטענות כבר חלה התיישנות. עוד טענה סרגון כי מבחינה פורצדורלית התובע העלה בבקשה המתוקנת טענות נוספות שהיו צריכות להטען עוד בבקשה המקורית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מטעם סרגון נטען כי החלטת אלטוביה מנוגדת לתקדימים בתיקים שעסקו ב טאואר -5.05% טאואר 16,730 -5.05% טאואר בסיס:17,620 פתיחה:16,650 גבוה:16,790 נמוך:16,600 תמורה:24,441,572 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: וכן בוריפון. גם הרשות לניירות ערך הסתייגה מההחלטה ההיא. ואולם יצוין כי על אף השאיפה של הבורסה והרשות לניירות ערך להגדיל את הסחירות כאן ולחשוף את המשקיע המקומי ביתר פשטות לאפשרויות השקעה נוספות, קרי חברות מחו"ל, על כף המאזניים מצויה מנגד שאלת ההגנה על המשקיעים - והאם במקרה ובו הדין האמריקאי למשל הוא מקל ביחס לזה המקומי, ומגן יותר על החברות עצמן, האם יש לקבלו.

השאלה הזו הייתה נכונה גם לעניין ההתיישנות וגם לאחריות האזרחית עצמה של הנהלת סרגון. מכל מקום, אחרי הפסיקה ההיא של אלטוביה ברשות לניירות ערך הסתייגו מההחלטה והציבו בעדיפות עליונה את עידוד הרישום הכפול. עתה בדיון המחודש התקבלה עמדת הרשות - שתואמת את התקדימים המשפטיים, אך כאמור מקרה סרגון הוא הזדמנות לשאול על מידת האיזון בין האינטרסים השונים גם במקרים ההם.

עו"ד אמיר וסרמן, היועץ המשפטי של רשות ניירות ערך: "הסדר הרישום הכפול ביקש להרחיב את מספר ומגוון החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב באמצעות עידוד חברות ישראליות שנרשמו למסחר בבורסות המובילות בעולם להירשם למסחר גם בישראל. לחברות הנכללות בהסדר הרישום הכפול ניתנה האפשרות לדווח לפי הוראות הדין הזר. הנחת יסוד אחת של ההסדר היא כי תחולת הדין הזר לצד הפיקוח ומשמעת השוק בחו"ל מהווים תחליפים מספקים לדין הישראלי. הנחת יסוד שניה היא כי חברות יתקשו מאוד ליישם במקביל שתי מערכות דינים.

"החלטת בית המשפט בדיון החוזר בעניין סרגון מבהירה כי הנחות יסוד אלה של הסדר הרישום הכפול נותרו בעינן. החלת שני משטרי אחריות אינה מתיישבת עם העיקרון עליו מבוסס הסדר הרישום הכפול, ועל כן העמדה שהתקבלה היא כי כללי האחריות עוקבים אחרי כללי הגילוי. במישור של הגנת ציבור המשקיעים, זכות התביעה אינה נפגעת, אולם תביעות יתבררו בהתאם לכללים על פיהם פעלה חברת הרישום הכפול כאשר מסרה את הגילוי למשקיעים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות