רימון תרכוש חברה ספרדית בתחום הדחיקה והמנהור תמורת 67.5 מ' יורו
חברת התשתיות והאנרגיה רימון 0% רימון 4,187 0% בסיס:4,187 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת הבוקר כי תרכוש חברה ספרדית העוסקת בתחום הדחיקה והמנהור היבשתי והימי בתמורה לכ-67.5 מיליון יורו. בנוסף, חברת הבת, 'אופק-אתרים 10' זכתה במכרז של מקורות לביצוע עבודות תמורת כ-200 מיליון שקל.
ההסכם נחתם עם "Europea De Hincas Teledirigidas", חברה פרטית שמשתייכת לקבוצת "Terratest" הספרדית וכן עם "Terratest" עצמה, וזאת לרכישת מלוא מניותיה של החברה הפרטית וכן את כלל פעילות הדחיקה, על נכסיה הרלוונטיים, של "Terratest".
על פי הדיווח, לחברה הנרכשת יש ניסיון רב בתחום הדחיקה, ולה מומחיות לביצוע מנהור בסוגי קרקע שונים. כמו כן, נמסר כי עסקה החברה בעבר בפרויקטים של תשתיות ימיות למתקני התפלה ומתקני חוף אחרים והיא פועלת בתחומים אלו בכמה מדינות שונות.
עוד דווח כי לאחרונה זכתה 'אופק-אתרים 10' - חברת בת של רימון - במכרז של מקורות לביצוע רכש והנחת קווי פלדה בקוטר של 80 צול לצורך חיבור מתקן התפלה בגליל המערבי לרשת המים הארצית, בתמורה לכ- 200 מיליון שקל.
דיווחים אלו עוקבים להודעה נוספת אותה מסרה החברה בחודש דצמבר של השנה החולפת במסגרתה זכתה חברת הבת במכרז להקמת מערכת יניקת מים באילת בהיקף של 125 מיליון שקל. חברת הבת זכתה בפרוייקט ביחד עם שותף צד ג', המוחזק על ידי רימון וחברת הבת בשיעורים של 66.6% ו-33.3% בהתאמה. במסגרת הפרויקט, צפוי המיזם המשותף לבצע עבודות דחיקה ימית של קידוחים אופקיים ולהקים תחנות שאיבה.
בדוח החצי שנתי של 2021, הכנסות רימון עמדו על 122 מיליון שקל, בהשוואה ל-143 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי עמד על 19.7 מיליון שקל, לעומת 12 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, והרווח הכולל עמד על 21 מיליון שקל, לעומת 9 מיליון שקל אשתקד. החברה נסחרת בתל אביב לפי שווי של 1.714 מיליארד שקל, ושער בסיס המניה עמד הבוקר על כ-48.15 שקל למניה, גידול של כ-25% מאז תחילת השנה אז עמד המחיר על כ-38.3 שקלים למניה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה