עמוס לוזון
צילום: תמר מצפי

משקיעי לוזון נדל"ן יצביעו במאי על מיזוג טריא לפי 320 מ' ש'

לאחר העיכובים שכללו את ריקון הפעילות הקודמת ובתוך כך סכסוך עסקי מול השותפים בה, החברה של עמוס לוזון פרסמה זימון לאסיפת בעלי מניות. טריא המועמדת למיזוג היא מחברת בין לווים למלווים (P2P). עד כה העמידה הלוואות בסך 6.5 מיליארד ש'. אשתקד צמחה 54%, הכניסה 71 מ' והפסידה 6.6 מ'
איתי פת-יה |

אחרי ריקון הפעילות הישנה, הסכסוך העסקי עם השותפים בה ושאלה משפטית שעדיין תלויה באוויר, לוזון נדל"ן פרסמה זימון לאסיפת בעלי מניות ב-17 במאי; בה תעמוד להצבעה הצעת המיזוג עם חברת הלוואות העמיתים (P2P) טריא. לפיה ההודעה, ההצעה משקפת שווי חברה של 320 מיליון שקל לטריא כיום - שמשקיעיה יקבלו 72% מהחברה הממוזגת.

ביתרה אמורים להמשיך להחזיק המשקיעים בלוזון נדל"ן, של יזם הנדל"ן עמוס לוזון, בעל השליטה ב לוזון קבוצה 0.55% הפועלת בתחומי הנדל"ן למגורים ומשקיעה בתחנת הכח הפרטית דוראד. גם לוזון נדל"ן, כשמה כן היא, הייתה פעילה בתחום.

את טריא הקימו ב-2014 אסף שלוש, אייל אלחיאני וורדה לוסטהויז. עד סוף אשתקד החברה נתנה הלוואות בהיקף כ-6.5 מיליארד שקל. ב-2021 החברה הכניסה 70.7 מיליון שקל, צמיחה של 54% מול 2020, שהייתה בתורה חלשה מ-2019, אז ההכנסות הגיעו ל- 55.4 מיליון שקל. עוד אשתקד החברה הפסידה 6.6 מיליון שקל, צמצום ההפסד כמעט בחצי מכ-13 מיליון שקל ב-2020. ב-2019 החברה הרוויחה 6.6 מיליון שקל.

עיכוב המיזוג נעשה גם בשל הצורך לרוקן את החברה מפעילותה הקודמת, כשה"שאריות" היו למעשה החזקה בפרויקט הנדל"ן לוגאנו ביהוד, שאופיין בעירוב שימושי כשרכיב המסחר בו התקשה להתייצב. השותף בפרויקט גבי מגנזי השתמש בזכות סירוב ראשונה למכירה ורכש את חלקה של לוזון נדל"ן במחיר נמוך משרצתה - וכך רשמה המוכרת הפסד של 6.5 מיליון שקל.

כאמור ישנה גם סוגיה משפטית שטרם הוכרעה, והיא האם יוכלו בעלי לוזון נדל"ן כיום להגיע להסדרים מול כל בעלי החוב, כך שבעלי טריא שיקבלו את השליטה בחברה הממוזגת, יהיו פטורים מאותם חובות עבר. הרשות לניירות ערך התירה לצדדים בעסקת המיזוג לקדם את המהלך אך סימן השאלה סביב החובות עדיין לא נפתר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה