וילק: תוצאות המעבדה אישרו אינדיקציה ליצירת חלב "מתורבת" - מזנקת ב-7%

את הבדיקה ביצעו מכון ויצמן והטכניון; מוקדם להגיד אם אכן יש פה סיבה למסיבה למשקיעים אבל מדובר באבן דרך מבחינת החברה: "תוצאות המעבדה אישרו בפעם הראשונה שחלב מתורבת הוא מציאות ואנחנו החלוצים בהבאת הטכנולוגיה הזו"
 | 
telegram
(4)

חברת וילק +1.17% וילק 43.2 +1.17% וילק בסיס:42.7 פתיחה:43.7 גבוה:43.7 נמוך:43.7 תמורה:972 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (לשעבר ביומילק) המפתחת חלב אם מתורבת, מדווחת על קבלת אינדיקציה למציאת רכיבי חלב שיוצר כחלב "מתורבת" באמצעות מערכות החברה. עדיין מוקדם לדעת אם אכן מדובר בפריצת דרך למשקיעים אבל לפחות מבחינת החברה מדובר בעמידה באבן דרך משמעותית. החברה מזנקת היום ב-7% ונסחרת לפי שווי של 121 מיליון שקל.

על פי הדיווח, ועדת הביקורת של וילק קיבלה את התוצאות מ-2 מעבדות חיצוניות ובלתי תלויות, אחת ממכון ויצמן והשנייה מהטכניון. חוות דעתו של פרופסור ברוס ג'רמן - יועץ חיצוני המכהן כחבר הועדה היועצת של החברה - אומרת כי נמצאו שלושה רכיבים בדגימת החלב: שומן, חלבון ולקטוז אשר יוצרו כחלב "מתורבת" באמצעות מערכות החברה.

למעשה החברה פועלת בשני נתיבים להשגת יעדיה, האחד הוא פיתוח חלב אם מתורבת על בסיס תרומות של חלב אם אמיתי, והשני הוא פיתוח במעבדה של מקור חלב האם, כלומר, גידול של תאים של שדי אישה אנושיים בתרבית, והם בתורם ייצרו את החלב כמו שקורה באופן טבעי אצל נשים. בהימצאות שלושת הרכיבים (שומן, חלבון, לקטוז) עומדת החברה באבן דרך בדבר השלמה של ייצור חלב מעבדה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברה מקווה שהגיעה לרמת בגרות מדעית המאפשרת לה להמשיך את פיתוחיה העצמאיים לייצור רכיבים אמיתיים ומגוונים של חלב אנושי. כמו כן התוצאות הן אישור ראשוני ליכולת החברה להפיק את הרכיבים המהותיים ביותר (שומן, חלבון ולקטוז) מתוך תאים, בנוסף תוצאות המעבדה "מהוות הוכחה" לדברי החברה, שניתן להשתמש במערכת אותה מפתחת החברה לייצור רכיבי חלב שיוכלו להשתלב בתעשיית המזון כרכיבי חלב "מתורבת".

תומר אייזן מנכ"ל Wilk אמר לביזפורטל: "קיבלנו אישור רשמי פורמלי משתי מעבדות בלתי תלויות לכך שהתאים שלנו מפרישים את רכיבי החלב המרכזיים (שומן, לקטוז, חלבון) מה שמאפשר מעבר לשלב הבא לייצור מוצרים עם רכיבים מתורבתים בלבד ללא צורך ביכולות נוספות אלה ליצור מלאי שלם של מוצרים מרכיבים אלו מיוגורטים גבינות גלידות ועוד.." אייזן הוסיף "האישור מביא אותנו לוודאות שבאמצעות הטכנולוגיה שלנו שמוגנת בפטנט מלפני חודשיים נוכל לספק לתעשייה אין סוף אפשרויות של ייצור רכיבי חלב אמיתיים, תוצאות המעבדה אישרו בפעם הראשונה שחלב מתורבת הוא מציאות ואנחנו החלוצים בהבאת הטכנולוגיה הזו"

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    אשרי המאמין
    ירמי יצחקי 31/08/2022 03:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    התשתית לפרויקט שגוייה ולכן כך יראו התוצאות. בינתיים חוגגים בבורסה.
    סגור
  • 3.
    הפיתוח הישראלי הכי מרשים שהיה (ל"ת)
    מוטי 01/05/2022 11:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    חלב אם מתורבת
    ד"ר ירמי יצחקי 30/04/2022 04:21
    הגב לתגובה זו
    3 3
    יש לי רושם שבוילק לא יודעים מה זה חלב אם וחוות דעת מאנשים שקיבלו שכר טרחה זו לא אינדיקציה.
    סגור
  • 1.
    נשמע מענין מאד. בהצלחה לחברה! (ל"ת)
    שרול 28/04/2022 22:42
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות