רב בריח: זינוק של 34% בהכנסות, אבל שוב הפסד. מתי יהיה רווח?
חברת רב בריח +4.08% רב בריח 76.6 +4.08% בסיס:73.6 פתיחה:73.6 גבוה:77 נמוך:74.8 תמורה:23,936 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בעוד דוחות בהם היא מציגה עליה יפה בשורה העליונה - אבל המספרים לא מצליחים לחלחל בינתיים לשורה התחתונה. בשנה שעברה החברה הבטיחה הרים וגבעות - לאחר שעם ההנפקה לא נצפה רווח בדוחות הרבעון השני, החברה טענה בראיון לביזפורטל שזה יגיע עד סוף השנה - אבל זה לא קרה, והחברה רשמה רווח שנתי אפסי. כעת שוב מציגה החברה הפסד, אבל מבטיחה שזה ישתפר בהמשך השנה. נותר רק לקוות שהשנה זה יהיה נכון.
החברה מציגה ברבעון הראשון של 2022 זינוק של 34% בהכנסות ל-170 מיליון שקל, לעומת 127 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הגולמי גדל כבר הרבה פחות: עליה של 14% ל-31.1 מיליון שקל, לעומת 27.3 מיליון אשתקד. ה-EBITDA כבר עלה רק ב-6.5% ל-16.4 מיליון שקל לעומת 15.4 מיליון ברבעון המקביל.
מנגד, הרווח התפעולי נפלב-32% ועמד על 3.97 מיליון שקל בלבד, לעומת 5.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה גם עברה להפסד של 1.34 מיליון שקל לעומת רווח של 2.5 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
אז מדוע אין רווח גם ברבעון הנוכחי? הפעם זה בגלל המלחמה באוקראינה
צריך לזכור, רב בריח היא חברה אמיתית, לא חברת חלום שמוכרת טכנולוגיה עתידית מעורפלת, אלא חברה תעשייתית, כזו שקיימת הרבה שנים ואמורה לייצר רווחיות - אבל בינתיים זה לא קורה. כמו ברבעון הקודם, גם עכשיו החברה מאשימה את התייקרות חומרי הגלם, הפעם בגלל המלחמה באוקראינה שמייקרת את מחירי הפלדה בעולם, ולדבריה היא נוקטת בפעולות כדי למזער את השפעת המשבר.
מה יהיה בהמשך? החברה מצהירה כי מחירי הפלדה הגיעו ל"ערכי שיא" ברבעון הראשון של שנת 2022, וכי היא מעלה מחירים בכל חמשת המגזרים שלה, "כולל פתיחת חוזים קיימים במגזר הקבלנים ושמירה הדוקה על מבנה הוצאות". במקביל היא צופה "ירידה במחירי חוזי הפלדה נוכח ממוצע מחיר הפלדה בחוזים שהחברה התקשרה בהם" - כלומר רב בריח בעצם צופה שיפור בתוצאות בהמשך השנה, בעקבות גם ירידה במחירי חומרי הגלם וגם העלאת מחירים שביצעה החברה.
במצגת למשקיעים שמפרסמת רב בריח אפשר לראות את התחזית הזו בצורה ברורה:
עידן זוארץ, מנכ"ל קבוצת רב בריח אמר על רקע הדוחות: "החברה ממשיכה להרחיב את נתחי השוק שלה בתעשיית המוצרים לבנייה ומימוש אסטרטגיית סל המוצרים לקבלן עם המשך גידול בחוזי ההזמנות העתידיים שלה במגזר הקבלנים, מגורים ומוסדי שהסתכמו ל-94 מיליון שקל. אנו מתמודדים בהצלחה עם עליית חומרי הגלם: מחד סגירה של חוזי פלדה במחירי רכישה שהולכים ויורדים עד סוף שנת 2022, ומצד שני עם המשך מימוש התאמות מחירים והתייעלות תפעולית. לפני כשבוע דיווחנו על הוצאה לדרך של שלב ב' של המפעל החדש שיעמוד בחזית הטכנולוגית והחדשנות ויוביל להתייעלות משמעותית בכושר הייצור ולהגדלת רווחיות החברה, יחד עם בניית מנועי צמיחה חדשים וכניסה לשווקים בחו"ל."
האם רב בריח תצליח להציג שיפור ברבעונים הבאים ולהציג רווח בשנת 2022?
אז הפוטנציאל קיים. האם הפעם החברה תצליח לעמוד בתחזיות של עצמה ולהציג גם רווח ולא רק עליה בהכנסות? נצטרך להמתין לדוחות הבאים כדי לגלות. רב בריח הונפקה באוגוסט האחרון לפי שווי של 625 מיליון שקל אחרי הכסף, מאז היא איבדה 27% מערכה ונסחרת לפי שווי של 457 מיליון שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.עצוב ומצחיקשוקי 12/06/2022 15:56הגב לתגובה זו5 0חברה שאין לה שום יתרון תחרותי בכלום. קונה חברה לייצור שוטי אשפה בכמה גרושים בשוק שלא שווה כלום בשביל לייצר כותרת חיובית לשוק ההון. מייצרת בישראל כשאין לזה שום הגיון כלכלי, מטעה משקיעים בפרסומים מאוחרים, קונה חברה גרועה שמספקת ציוד לקבלני שלד במחירי הפסד, מוכרת דלתות באיכות נמוכה ובמחירי פרימיום, המניה צונחת והחברה מפסידה ובמקביל כל נושאי המשרה ובני המשפחה המועסקים בחברה מקבלים מענקים, אופציות, מניות וכו' במיליונים (כמו שאפשר לראות במאיה)... פשוט בדיחה עצובה. מרחם על מי שבפנים, תצאו כל עוד זה אפשרי... חברה תעשייתית שלא מרוויחה אין לה זכות קיום, זה לא הייטק...סגור
-
3.מופתעים? ממש לא, תבדקו את ההיסטוריה שלו ותברחו מהמניהפלדלת 22/05/2022 12:36הגב לתגובה זו0 0רכש חברה לייצור אביזרים לבטון רק לטובת הגדלת מחזור הפעילות, אין שום סינרגיה בין דלתות ואביזרים לבטון. מסנוורים את עיני המשקיעים. אחרי ההנפקה, החברה לא מעניינת אותו. כך היה עם נגריית כרמיאל, זנח אותה לאחר הכנסת שותף.סגור
-
2.יש תחליפים טוביםלאו 21/05/2022 07:15הגב לתגובה זו0 0יש עוד הרבה חברות שם מחירי דלתות נמוכים הרבה יותר ובאיכות שלא נופלת מרב בריחסגור
-
1.רב בריחסיפורי פוגי 19/05/2022 18:23הגב לתגובה זו3 0עוד הנפקה מוצלחת של רוסריו והפסד ענק של אלטשולרסגור