קוויק: ההכנסות עלו ב-9% ברבעון, אבל מה יהיה עם הרווח הגולמי?
עוד רבעון שבו הרווח הגולמי של קוויק הוא אפסי. איך היא מצליחה לעשות את זה? גנות: "שנה אחרי רבעון שיא בשוק הקמעונאות, הצלחנו להשיג כעת תוצאות דומות"
גידול בהכנסות זה טוב, אפילו מצוין, אבל זה חייב להתבטא גם ברווח הגולמי, כך לפחות סבורה החשבונאות, אבל לא אצל קוויק. אחרי שבשנה שעברה ההכנסות התייצבו על כ-40 מיליון שקל ברבעון, קוויק מצליחה ברבעון הנוכחי לרשום עליה של 9.2% בהכנסות ל-43.9 מיליון שקל, לעומת 40.2 מיליון שקל ברבעון הקודם. מדובר אמנם בירידה של 1.7% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, אלא שצריך לזכור שזה היה רבעון שהיה בו סגר בגלל האומיקרון - ובמקרה של קוויק, סגר זה דווקא טוב ומעלה את המכירות.
בכל מקרה, ההכנסות עדיין לא מצליחות לייצר רווח גולמי, וקוויק מדווחת על רווח גולמי אפסי של 131 אלף שקל, ירידה לעומת 172 מיליון ברבעון הקודם, וזהה לרווח הגולמי ברבעון המקביל בשנה שעברה. הבעיה היא שאי אפשר להגיע לרווחיות כאשר אין רווח גולמי. בקוויק יודעים את זה ובשנה האחרונה אתם קוראים כאן שזו למעשה הבעיה הבסיסית של קוויק. אם היא תתגבר על זה היא תוכל לצמוח. בינתיים זה כמובן משפיע גם על המשך השורות בדוחות, והיא ממשיכה לרשום הפסדים. החברה רושמת הפסד תפעולי של 8.8 מיליון שקל, דומה להפסד תפעולי של 8.7 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. ההפסד הנקי עמד גם הוא על מספרים דומים.
ברבעון הנוכחי קוויק שרפה עוד 9.6 מיליון שקל על מזומנים מפעילות שוטפת, דומה ל-9.4 מיליון ברבעון המקביל. למעשה, קוויק הלכה על עסקה במסגרתה כל הפעילות של קוויק תהיה תחת אלקטרה צריכה -1.77% , כולל השליטה (51%).
אבל בקוויק משדרים שהכל בעצם בסדר. אבירם גנות מנכ"ל החברה רואה את הדברים אחרת ומסביר בשיחה עם ביזפורטל כי לא צריך להסתכל על הרווח הגולמי אצל קוויק, שכן בתוך שורת הרווח הגולמי נמצאים גם סניפים חדשים של החברה שהם לא רווחיים (או בלשון הודעת החברה היום עם פרסום הדוחות "עלות המכר כוללת בתוכה את השקעות החברה בצמיחה והתרחבות, פתיחת חנויות חדשות והכשרת כח אדם לצורכי צמיחה"), אבל לדברי גנות האמת היא שרוב הסניפים כן רווחיים ומשם גם תגיע הצמיחה של החברה. כלומר, פחות מעניין אותו בשלב הזה להציג רווחיות גולמית אלא צמיחה בשורה העליונה. הוא מסביר כי השנה האחרונה הייתה מאתגרת לחברה, שכן סגרי הקורונה דווקא עשו לה טוב - אנשים הזמינו יותר מהבית והפכו ללקוחות קבועים - וכי מה שחשוב יותר זה להסתכל על כמות הלקוחות החוזרים, שגדלה ב-18% בשנה ל-27 אלף לקוחות (אנשים שקונים בקוויק לפחות פעמיים בחודש), לעומת 22.8 אלף בשנה שעברה, וב-11.5% מאז הרבעון הקודם. שם עמד המספר על 24.2 אלף.
קוויק צופה כי תפתח השנה עוד 10-15 חנויות חדשות, וכי בזכות השותפות עם אלקטרה צריכה היא תעבור לרווחיות מהר מהצפוי. מתי? בחברה עוד מסרבים לומר, אבל כן מציינים כי כששאלו אותם בהנפקה, הם ענו שצופים מעבר לרווחיות אחרי תקופה של 3-5 שנים מההנפקה - משמע שכעת הם צופים שזה יקרה מוקדם יותר.
אבירם גנות, מנכ״ל קוויק אמר על רקע הדוחות: ״שנה אחרי רבעון שיא בשוק קמעונאות המזון בכלל ושוק האונליין בפרט, שכלל את סגר הקורונה הרביעי, הצלחנו להשיג ברבעון הנוכחי תוצאות דומות, אשר נובעות ממכירות הנשענות בצורה חזקה יותר על לקוחות נאמנים ולא על לקוחות מזדמנים. גידול של כ-20% בבסיס הלקוחות החוזרים מצביע על שביעות הרצון הגבוהה מהשירות של קוויק. הישג זה בולט, נוכח התמונה המשקית המצביעה על חזרה להיקף מכירות וצמיחה טרום-קורונה.
"בשנה החולפת השקענו רבות בתשתית התפעולית והטכנולוגית, תוך מיקוד ברמת השירות בחנויות ואזורים קיימים. בשבועות האחרונים חזרנו לפתוח חנויות חדשות נוספות וכן להגדיל פריסה ואת יכולת האספקה שלנו".