הפניקס ואפסילון יקימו חברת חיתום על מנת להפעיל לחץ על הגופים המובילים
חברת הביטוח הפניקס -2.23% הפניקס 4,654 -2.23% בסיס:4,760 פתיחה:4,760 גבוה:4,760 נמוך:4,631 תמורה:36,119,725 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת הבוקר כי תקים חברת חיתום חדשה באמצעות החתמים של חברת החיתום {אפסילון} - איל גרינבאום, אודי טויבין ויואב פוגל. הפניקס צפויה להחזיק בכ-20% מחברת החיתום החדשה בעוד ששלושת השותפים יחזיקו ביתרת 80%.
כמו כן מסרו ארבעת הצדדים כי במסגרת ההסכם נקבעו הוראות בקשר עם ניהול פעילות חברת החיתום ומינוי דירקטורים בפרט. הפניקס מסרה כי במידה וחברת החיתום תדרוש מימון עבור פעילותה, ידרשו הדירקטורים בחברה להעמיד רוב מיוחד הטעון את הסכמה של הפניקס עצמה.
במקביל הודיעה חברת הפניקס כי חברת החיתום שבבעלותה, שהוקמה על ידי בית ההשקעות אקסלנס, תיסגר סופית.
כידוע, החתמים הם אלו שמשווקים לגופים המוסדיים את ההנפקות, עורכים מצגות, משבחים את הפוטנציאל, מספרים שזו תהיה הנפקה חמה, שגופים גדולים מתעניינים. הם משווקים, אבל הם לא רק אנשי שיווק, הם גם מבינים מאוד במספרים, בתמחור חברות, באנליזה.
איל גרינבאום והמשנים שלו, אודי טויבין ויואב פוגל, פעלו כאמור דרך אפסילון. היא אינה הייתה מהגדולות בתחום, אבל כן משמעותית. הסתכלות בדוחות של החברה מראה כי היא שולית בסלי השקעות של גופים רבים, ביניהם דיסקונט, דסק"ש, סלקום, נכנסים ובניין, גב ים ושלל חברות נוספות.
מנגד כשמסתכלים פעם נוספת בדוחות החברה, מבינים כי שלושה מבין חמשת בעלי השכר הגבוה ביותר הם מאפסילון ושני המובילים איל גרינבאום ואודי טויבין - אפסילון חיתום. השניים מרוויחים יותר ממנכ"ל קבוצת דיסקונט.
הפניקס מקימה את חברת החיתום יחד עם השלושה תחת המטרה על מנת להפעיל לחץ על ארבעת גופי החיתום המובילים: פועלים אי.בי.אי, לידר, דיסקונט חיתום אותה עזבו השניים לפני 6 שנים וחצי, ולאומי פרטנרס.
שנת 2021 הייתה שנת שיא בתחום ההנפקות, אז גויסו 10.5 מיליארד שקל. לעומת זאת, שנת 2022 הראתה ירידה בתחום ההנפקות, כאשר ברבעון הראשון של השנה גויסו 1.4 מיליארד שקל, זאת לעומת גיוס של 3.1 מיליארד שקל אשתקד. מטרתה של הפניקס, בהקמת חברת החיתום החדשה, היא להשתלט על הכסף שהיא צפויה לגייס, כאשר חברות רבות דחו את הנפקתן בבורסה המקומית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה