מיזוג בתחום הרפואה: אומגה מתמזגת לשלד ביו וויו - בעיצומו של מאבק שליטה

אומגה תיכנס לבורסה, אבל האם חברה של בדיקות קורונה זו חברה להשקעה לטווח ארוך? לא בטוח; אומגה רוצה להגיע למכירות של 251 מיליון שקל בשנה ו-66 מיליון שקל רווח בשנה ב-2023-2024. אבל כמה בכלל היא מכניסה ומרוויחה היום? החברה לא טורחת לספר למשקיעים - וסירבה לספק אותם למרות פניית ביזפורטל

 | 
telegram
(1)

אומגה, בעלת מעבדה לפיענוח רפואי המתמקדת לאחרונה בתחום בדיקות הקורונה (ומפעילה את Check2Fly), תתמזג עם השלד הבורסאי ביו-וויו ביו ויו -1.91% ביו ויו 25.7 -1.91% ביו ויו בסיס:26.2 פתיחה:25.7 גבוה:26.7 נמוך:25.5 תמורה:6,670 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . בעלי השליטה באומגה יקבלו 82% ממניות ביו וויו, וזאת כאשר החברה נמצאת באמצע מאבק שליטה, כאשר אין לה בעל שליטה וניסיון אחר להכניס אליה פעילות נתקל בהתנגדות מצד הדירקטוריון.

בפועל צריך לשאול, האם כאשר הקורונה נראית כבר שהיא בדרך להיות נחלת העבר, או לפחות לא כל כך משמעותית יותר בחיים של כולנו, האם בדיקות קורונה הם משהו שאפשר לבנות עליו חברה לטווח ארוך? יש בבורסה חברות שהציגו הכנסות בגלל הקורונה, אבל עם היציאה מהקורונה הן מחסלות את התחום. לא בטוח שחברה כזו תייצר ערך בטווח הארוך, ולכן השאלה האם היא תוכל להרחיב את פעילותה הרבה מעבר.

בכל מקרה, אומגה נכנסת לבורסה בדלת האחורית ולא בדרך המלך. בוול סטריט חברות הספאק התרסקו (פה אין הרבה לאן להתרסק. ביו וויו נסחרת בשווי של 50 מיליון שקל, ואיך שלא מסתכלים על זה, נראה שלא מדובר כאן בבשורה לשוק או במציאה גדולה. אם ביו וויו נסחרת כעת ב-50 מיליון שקל אז אחרי המיזוג השווי אמור להיות 300 מיליון שקל, האם זה יתברר בהמשך כמספר מנופח מדי?

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ובחזרה למיזוג, אומגה רוצה להגיע ב-2023-2024 למכירה "שנתית ממוצעת" של 251 מיליון שקל בשנה, EBITDA של 91 מ' שקל בשנה ורווח נקי של 66 מיליון שקל בשנה. אבל מה הנתונים של אומגה נכון להיום? החברה לא טורחת לספר למשקיעים.

מנכ"ל החברה הממוזגת יהיה לירון קרסין, מייסד אומגה. אומגה היא חברה בתחום מערכי שירות ותפעול, אשר בשנתיים האחרונות הקימה את פעילות צ'ק טו פליי המתמקדת בתחום בדיקות הקורונה בישראל. ביו וויו מפתחת ומשווקת מערכות ממוחשבות לסריקה וסיווג תאים באמצעות מיקרוסקופיה ככלי עזר לפתולוג. המוצרים מיועדים לשימוש באבחון, בגילוי, בסיווג וספירת תאים, בהתבסס על נתונים המיועדים לבדיקות אונקולוגיות. בנוסף, החברה מפתחת פתרונות בתחום הביופסיה הנוזלית לגילוי מוקדם ורפואה מותאמת אישית לחולי סרטן. אז מדוע צריכה ביו וויו את המיזוג ותפסיד 82% מהחברה? כאמור, כי אין שם ממש תוצאות. בעיקר שלד.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מאבק השליטה בחברת ביו ויו מקבל תפנית מפתיעה
    המשיח 15/06/2022 23:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מאבק השליטה בחברת ביו ויו מקבל תפנית מפתיעה. החברה מקדמת מהלך לרכישת פעילות בתחום שירותי הרפואה כנגד הקצאת 82% מהמניות. החברה מתעסקת בתחום בדיקות הקורונה בישראל עם הפעילות של צ'ק טו פליי. המהלך שמקדמת ביו ויו הוא לטעמי מהלך טיפשי מאוד אשר מעיד על חוסר היכולת של החברה להתקדם בצורה עצמאית, שזאת בעצם הטענה המרכזית של הקבוצה בראשותו של שיר חן המנסים להשתלט על החברה. למהלך זה גם אין כל משמעות אמיתית - מאחר ואם אסיפת בעלי המניות שתתכנס בשבוע הבא תחליט על החלפת הדירקטוריון, אז ברור מאליו שהדירקטוריון החדש יטרפד את העסקה - מהר מאוד. אז בעלי מניות ביו ויו בואו נציל את החברה ממיזוג רע מאוד לבעלי המניות, אתם יכולים ליצור קשר עם ליאת בידס בטלפון 054-454-3490
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות