רווח ידוע מראש? מניית שיכון ובינוי קפצה 10% אחרי הנפקת הזכויות
כל מניות חברות הנדל"ן היו בנפילה בחודשים האחרונים, שיכון ובינוי היתה מהבולטות שבהן. חודש מאי והמחצית הראשונה של יוני היו קשים מאוד - נפילה של 35%, הרבה יותר מהשוק עצמו, הרבה מעל חברות ההשוואה מאותו התחום. מה שהעצים את הירידות היה הדיווח על הנפקת זכויות.
הנפקת זכויות היא הנפקה שמיועדת לבעלי המניות הקיימים של החברה. כל בעל מניות יכול להשתתף וכך הוא למעשה לא מדולל. הנפקה כזו נחשבת שוויונית, היא מאפשרת לכל בעלי המניות לשמור על חלקם. אם בעלי המניות לא רוצים להשתתף בהנפקה הם יכולים למכור את הזכויות בשוק ומי שרוכש את הזכות יכול לרכוש את המניות בהתאם לתנאי ההנפקה.
הבעיה בהנפקת זכויות היא כפולה - ראשית, כל הנפקה היא בעצם מכירה של מניות לציבור ומכירה היא אמירה שהמחיר בעיני המוכר הוא מחיר טוב. בהנפקת זכויות זה פחות "חזק" מהנפקה רגילה ועדיין - החברה מעדיפה להיות בצד המוכר ולא בצד הקונה (במהלך של רכישה עצמית). במקרה של שיכון ובינוי זה בגלל מינוף גבוה, אי וודאות בשווקים הפיננסיים, אלו לא סיבות טובות. חיזוק ההון אומנם חשוב מאוד, אבל הוא משדר למשקיעים מסר של לחץ.
שנית, הנפקת זכויות נעשית לרוב תחת תנאים כאלו שהמימוש הוא וודאי, אך לצורך כך ניתנת סוג של מתנה - הנחה במחיר. זאת לא באמת הנחה, לא נוצר כסף מכלום, לא נוצר רווח. אבל מחיר המימוש של הזכות נמוך ממחיר המניה וזה לוחץ את המניה כלפי מטה. זאת ועוד - בהנפקת זכויות, בעצם מדללים את מי שלא משתתף.
יש חברות שחיות מהנפקה להנפקה ומאחר שהמשקיעים יודעים זאת (השאלה כמה זמן לוקח להם), אזי המניות מתרסקות ולא מתאוששות גם אחרי השלמת ההנפקה. אבל במקרים של חברות גדולות, חזקות, שמנפיקות אחת לתקופה ממושכת, השוק מפנים שזה אירוע חד פעמי. השלמת ההנפקה משחררת לחץ גדול על המניה, והמניה מנתרת.
זה מה שקרה בשיכון ובינוי. אחרי שהחברה שנסחרת במעל 6 מיליארד שקל גייסה 250 מיליון שקל , הדיכאון במניה התחלף בחגיגה. תוך ימי מסחר בודדים המניה זינקה ב-15% ונרגעה ביום חמישי כשעדיין היא מספקת מאז השלמת ההנפקה לפני כשבוע וחצי 10% תשואה.
האם זה היה רווח ידוע מראש? אין דבר כזה רווח ידוע מראש, אבל משקיעים מתוחכמים ידעו שזה מה שהולך להיות, אלא אם מצב השווקים יהרוס את החגיגה.
שיכון ובינוי דיווחה לאחרונה על הכנסות של 1.56 מיליארד שקל ברבעון הראשון, גידול של 8.1% לעומת 1.45 מיליארד שקל ברבעון המקביל. מגזר קבלנות תשתית ובניה בישראל צמח ב-305 מיליון שקל לעומת מגזר יזמות הנדל"ן שהכנסותיו ירדו עקב עיתוי הכרה בהכנסות. הרווח הגולמי הסתכם ב-210.9 מיליון שקל, 13.5% מההכנסות, ירידה לעומת 228.4 מיליון שקל, 15.8% מההכנסות ברבעון המקביל. הרווח התפעולי הסתכם ב-148.3 מיליון שקל, כ-9.5% מההכנסות, לעומת 160.5 מיליון שקל, 11.1% מההכנסות ברבעון המקביל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הכתבה - חוכמת הבדיעבד (ל"ת)משקיע 28/06/2022 19:16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.בדיוק ההיפךאנונימי 26/06/2022 14:37הגב לתגובה זו1 0מדובר בחברה חזקה ויציבה וצי שרוכש גם עכשיו ייעשה הרבה כסף בעתיד הקרוב.סגור
-
המצב בהחלט מסקרןשחר 26/06/2022 15:39הגב לתגובה זו1 0אולי? אותי הצלחת להלחיץ, בכל מקרה שווה לעקוב גם החודש...סגור
-
1.הנפקת הזכויות זה כמו ויסות למשתכן רק בנדלן חירועי 26/06/2022 10:00הגב לתגובה זו1 3מכירת אשליות גם לביייב לפני שנפל עשה כמה פעמים הנפקת זכויות ובסוף היתרסק הנפקת הזכויות זה אומר שהמצב רע שיכון ובינוי בדרך לקריסהסגור