דורון כהן עוזב את דסק"ש; יחפש רוכשים לסלקום
דורון כהן מנכ"ל דסק"ש ויו"ר סלקום, המוחזקת על ידי דסק"ש מסיים את תפקידו בחברה על רקע הערכות כי הוא "מחליף צד" ומחפש בעצם רוכשים לחברת סלקום שנמצאת על המדף. יכול להיות שעל רקע שיחות של כהן עם גופים מסוימים הוא החליט להתפטר. זה קצת מזכיר את ההתנהלות של אבי גבאי' שעזב את מנכ"לות סלקום לטובת רכישת פרטנר עם שותפים, רק ששם זה היה בוטה מאוד ומהרגע להרגע. בעודו מנהל את סלקום בגד בה גבאי עם פרטנר.
תחליף את כהן בתפקיד, נטלי משען־זכאי שהגיעה מקבוצת הביטוח הראל. כהן היה אמור להתמנות ליו"ר הדירקטוריון של דסק"ש, אולם ההחלטה של בעלי המניות בדסק"ש להאיץ את תהליך המכירה של סלקום הובילה אותו לקבל החלטה לפרוש, על מנת לנסות לרכוש את השליטה בחברת הסלולר. בעקבות הבקשה של דורון כהן לסיים את תפקידו, יישאר לעת עתה מר צחי נחמיאס, יו"ר הדירקטוריון הנוכחי, בתפקידו.
העמדת מניות השליטה בסלקום (45.7%) למכירה, מעוררת עניין רב בקרב שחקנים רבים בשוק. רבים מאמינים כי אחרי שנים לא פשוטות, שלא לומר קשות בשוק התקשורת בישראל, ייתכן שהמצב בתחום עומד בפני שיפור.
כהן מונה לתפקיד על ידי בעל השליטה הקודם, אדוארדו אלשטיין, וכשנחמיאס וזליקנד הפכו לבעלי המניות הגדולים בדסק"ש לפני כשנה וחצי, הם ביקשו ממנון לסיים את תפקידו. כהן הודיע על פרישה, אולם מי שהיה אמור לתפוס את מקומו, יובל גביש, הודיע שיישאר בבנק דיסקונט. אז ביקשו נחמיאס וזלקינד מכהן להישאר, והוא הסכים.
כהן מונה לתפקיד לפני יותר משנה. במהלך התקופה הזאת מימשון חברות בקבוצת דסק"ש, בעיקר חברת נכסים ובניין נכסים, במטרה להשלים את עסקת הענק לרכישת השליטה בגב־ים (37.2%) תמורת כ־3 מיליארד שקל. עסקה אחת שקרסה ולא יצאה לפועל, למכירת בניין HSBC בניו־יורק לאינובו, הכניסה את הקבוצה למצוקה שחייבה אותה לטול הלוואת ענק לסיום העסקה האמורה. כעת, כהן רוצה ככל הנראה להפוך לבעל מניות בסלקום, והוא רואה בה חברה בעלת פוטנציאל רב.
אבל כהן הוא לא היחיד שלוטש עיניים לשליטה בסלקום. קרן איפקס ישראל בראשות זהבית כהן, מנהלת גם היא מגעים לרכישת השליטה בחברת הסלולר. בשבוע שעבר אישרה דסק"ש שהיא בוחנת את מכירת החברה, וכי קיבלה מספר הצעות. לפני כחצי שנה בחנה גם חברת הוט את הרפשרות להתמזג אם סלקום, אבל המיזוג לא יצא אל הפועל. כעת נראה שגם קרן סקיי המנוהלת ע"י צבי יוכמן וניר דגן, מתעניינת גם היא ברכישה.
סלקום נסחרת כעת בבורסת ת"א לפי שווי של 2.8 מיליארד שקל, וכל עסקה למכירת השליטה בה צפויה לכלול פרמיה משמעותית על מחיר השוק. עם זאת, על כתפיה של החברה רובץ חוב של 2.4 מיליארד שקל, שבניסיון לצמצם אותו היא מנהלת מגעים למכירת אתרי התקשורת שלה לקרן ברוקפילד בכ־2 מיליארד שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה