"אנחנו צומחים כל הזמן באופן מאסיבי, נציג רווחים כבר השנה"

רני פרידריך מנכ"ל אלומי קפיטל אומר שהדוחות היו די צפויים, כיון שרוב ההכנסות ידועות מראש, עם הפתעה קלה לטובה, לדבריו, הטיימינג עכשיו בשוק מאד חשוב והם מאיצים את הפרויקטים במידת האפשר; שנת 2026 תהיה שנת המהפך מבחינת הכנסות
 | 
telegram

לרגל דוחות אלומיי אלומיי -0.6% אלומיי 5,477 -0.6% אלומיי בסיס:5,510 פתיחה:5,510 גבוה:5,550 נמוך:5,430 תמורה:132,364 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: קאפיטל שפועלת בתחום האנרגיה נקייה קיימנו שיחה עם מנכ"ל החברה לגבי פעילות החברה והצפי שלה לעתיד. החברה דווחה על זינוק של 64% בהכנסות ל-11.8 מיליון יורו אך בשורה  התחתונה ישנו הפסד של 3.4 מיליון יורו. הגידול בהכנסות נובע בין השאר מכך שהרבעון הזה הוא הראשון שבו ישנה הכרה בהכנסות מפרויקט טלאסול בספרד לאורך כל הרבעון. 

"הדוחות שלנו די צפוים. אנחנו יודעים את הכנסות כמעט לכל השנה מראש שכן רוב ההנכסות שלנו מגודרות. העובדה שמחירי החשמל גבוהים נותן לנו בוסט נוסף שאני לא לוקח אותו בחשבון מראש כיון שאני לא יודע לכמה זמן המחירים יישארו כך. יש כל מיני הערכות לגבי מחירי החשמל, אני מעדיף להיות פסימי-ריאלי בתקווה שנופתע לטובה. הדוחות היו אם כן פחות או יותר לפי מה שציפינו וקצת הפתיעו לטובה".

ש. כמה מהפרויקטים שלכם מגודרים ובכמה אתם מושפעים מהתנודתיות במחירי החשמל
ת. "בפרויקט הגדול בספרד בטלאסול 75% מהמכירות מגודרות ובחלק הזה אנחנו לא נהנים ממחירי החשמל במידה ויעלה ולא נושפע לרעה אם הם ירדו. 25% מהפרויקט לא מגודר ואנו תלויים במחירי השוק לטובה אם יעלה ולהיפך אם ירדו. באופן כללי בכל הפרויקטים שלנו יש לנו כיום כ-330 מגהוואט ומתוכם 220 מגהוואט שמגודרים". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ש. מה ההערכה שלכם לגבי מחירי החשמל בהמשך? האם תגיעו למצב שבו המחירים ירדו כל כך עד שלא תרוויחו בחלק הלא מגודר?
"אנחנו מקבלים הערכות מחברות שעושות את העבודה של הערכת מחירי החשמל בעתיד. ההערכות שאנחנו מקבלים הן בשבנת 2023 עוד יהיו מחירים גבוהים ב-2024 הם יתחילו לרדת ובשנת 2025 נחזור למחירים שהיו קודם לכן. גם כשהמחירים ירדו, ואפילו אם ירדו יותר אנחנו נעלנו את הרווחיות על 14% לאורך כל חיי הפרויקט בחלקים המגודרים.

"גם בחלק הלא מגודר אנחנו נרוויח כי בנינו את זה מאד זול. כל הסיפור בשוק עכשיו הוא לנצל את תנאי השוק הטובים ולהגיע עם פרויקטים כמה שיותר מהר לשוק. הטיימינג הוא הכי קריטי לנצל את המצב. מחירי החשמל הגבוהים לא יחזיקו מעמד עוד הרבה מאד זמן".

ש. אתם רואים גם עליה בעלויות בניה בפרויקטים החדשים?
ש. "בהחלט. את הפרויקט הקודם בניתי בכ-550 אלף דולר למגה, כעת אנחנו מניחים עלויות בנייה של כ-800 אלף יורו למגה עלות בניה, לא כולל קרקע פיתוח וכו'. החשש הוא לבנות פרויקט בעלות גבוהה ולהגיע לשוק במצב של מחירי חשמל יורדים. זה המצב הכי גרוע שיכול להיות אז או שמגדרים או שמעכבים את הבניה מתוך הנחה שהמחירים ירדו בהמשך. קשה לדעת את זה. אחנו לא מעכבים אלא מאיצים את הבניה כמה שיותר כדי להשיג את המחירים הטובים בשנה וחצי  שנתיים הקרובים, הצלחה בזה משנה את כל הכדאיות של הפרויקטים כי זה אומר שמחזירים את העלות בצורה מהירה מאד". 

ש. לגבי המודל העסקי של החברה: תפעולית ותזרימית אתם מרוויחים אבל בשורה התחתונה אתם מציגים הפסד, זה משהו שישתנה בהמשך?
ת. "ראשית את השנה הזו נסיים ברווח, יחד עם זאת צריך לזכור שיש לנו הרבה מאד פרויקטים בפיתוח שזה הוצאות אבל בלי הכנסות בינתיים. לדוגמה אנחנו בונים אגירה שאובה על צוק מנרה. זה פרויקט של 350 מיליון שקל שיתן הכנסות רק ב2026. בחברה כמו שלנו שצומחת כל כך הרבה בפיתוח ובבניה אתה תמיד נמצא במצב של הוצאות גבוהות. אנחנו צומחים כל הזמן בעזרת עוד ועוד פרויקטים. עם כל זאת את השנה הזו אנחנו אמורים לסיים ברווח של 7 מיליון יורו, שנה הבאה באזור ה-12 מיליון וזה הולך ועולה כל הזמן. זה נדיר לחברה שמשקיעה כל כך הרבה כסף ובונה פרויקטים ארוכי טווח.

"מה שמייחד את החברה שלנו הוא שאנו פעילים בכמה תחומים.הפרויקט לאגירה שאובה הוא ארוך טווח אבל מאד מאסיבי, עם הכנסות ארוכות טווח צמודות מדד. אנחנו נכנסים אם כן לפרויקטים מורכים שכוללים יכולת ניהול גבוהה אסטרטגיה ארוכת טווח. 

"בנוסף, אנחנו מפתחים את הפרויקטים שלנו מעצמנו מאפס. זה אומנם לוקח זמן אבל זה מוזיל מאד את העלויות. אנחנו לא קונים רישיונות מוכנים אלא מפתחים אותם. לדוגמה לקנות רישיון באיטליה זה 300 אלף יורו למגה לפתח זה 25 אלף למגה". 

ש. מהם הסקטורים בהם אתם פעילים? מה היחס ביניהם?
ת. "יש לנו את התחום הסולארי, אגירה שאובה שמתפתח עכשיו וביו-גז. האגירה השאובה אמורה לתת לנו 74 מיליון יורו בשנה לפי שער היורו של היום. אם נגדיל את המכסה נגיע לאזור ה-90 מיליון יורו הכנסות. שאר ההכנסות של החברה אמורים להיות בערך 120 - 130 מיליון יורו". 

ש. ספר לנו בבקשה על הפעילות שלכם בביו גז.
"ביו גז מגיע משני מקורות. אחד זה זבל של בעלי חיים שחייב להיות לפחות 50% מההרכב, ועוד חלק ממקורות נוספים שיכול להיות שאריות של מוצרי מזון למיניהם - קלחי תירס חתוכים, שאריות אוכל לכלבים, שאריות חלב וכו'. בתהליך אינארובי זה נהפך לגז שנקרא ביוגז אנחנו מנקים אותו עד לרמה של הגז הביתי. 

"אנחנו פעילים בתחום הזה בהולנד  וזו תקופה מצוינת להיות שם. המממשלה החליטה להגדיל מאד את ייצור הגז בביו גז, הם הולכים לעודד את זה בצורה די דרמטית. היום אנחנו מייצרים בערך 16 עד 17 מיליון מטר מעוקב גז בשנה, ואנחנו היצרן השני או השלישי בגודלו במדינה. אנחנו פועלים כל הזמן לגדול שם. קנינו חלק מהמפעלים קיבלנו חלק משותף, ואנחנו עושים הרבה פעולות כדי להשביח את זה. זה חלק חשוב עם עתיד מאד חשוב באירופה כי המטרה שלהם להיפטר מהגז הרוסי ולהביא גז מרחוק זה מסובך אז הם רוצים להגדיל כמה שיותר את הביו גז".

ש. איך אתה רואה את עתיד החברה?
ת. "פרסמנו הערכות לגבי הפעילות שלנו עד שנת 2025. שנת המהפך היא 2026 אז נגיע לבערך 150 - 160 מיליון יורו מכירות. שנה אחרי זה נהיה בסביבות ה-200 מיליון יורו מכירות. זו המטרה שלנו". 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות