סמי קצב
צילום: דניאל צרסקי
פרסום ראשון

גל ביטולי ההנפקות נמשך: SK של סמי קצב שוב מוותרת על ההנפקה

גל ביטולי-דחיות ההנפקות בת"א למועד לא ידוע נמשך: חברת האחזקות SK של סמי קצב, שמחזיקה בין היתר במספנות ישראל ותעשיות נשק לישראל, ביטלה בפעם השנייה את ההנפקה, לאחר שתוכננה להנפיק לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל. הסיבה: חוסר בביקושים; גם בינת וחוליות ביטלו, והבוקר גם אורבניקה של קסטרו
נתנאל אריאל | (2)

בפעם השניה, חברת האחזקות בתחום הנשק SK, של סמי קצב, שבין השאר אחראית על ייצור כלי הנשק המוכרים היטב בצה"ל 'תבור' וגם 'עוזי', מוותרת על הנפקת החברה בבורסה (או דוחה למועד לא ידוע). החברה רצתה להנפיק ב-2017 לפי שווי של 2 מיליארד שקל, ובשנה שעברה הוא ניסה להנפיק שוב לפי שווי של 1.5 מיליארד אך גל ביטולי ההנפקות בת"א בתקופה האחרונה בגלל התקררות השוק משפיעים גם עליה והחברה נאלצת לוותר על ההנפקה. את ההנפקה ניסתה להוביל פועלים איביאי

בין האחזקות של הקבוצה נמצאות IWI מפעלי נשק לישראל שמפתחת חליפת הגנה קלה לכוחות בטחון באירועי הפרות סדר, מפרולייט (Meprolight) עם כוונת הנק"ל טייגון ההיברידית, קמרו-טק עם מערכת  לחישה דרך קירות ממרחק של 50 מטר, יוניסקופ מייצרת פריסקופים לנגמ"שים וטנקים, אושירה בתחום הנדל"ן, נמל מספנות ישראל וגם מספנות ישראל 5.08% שהונפקה ב-2020 בבורסה.

SK רצתה להתמודד גם על רכישתה של תעש, אבל בסוף ויתרה על כך. מי שבסופו של דבר רכשה את תעש היא אלביט מערכות 0.66%  - שהשנה נהנית מאוד מגל ההתחמשות הגלובלית ומנייתה מזנקת ב-46%.

הקבוצה מספקת ללקוחותיה ספינות טילים, ספינות סיור ובט"ש, נשק קל, תחמושת, כוונות ואמצעי ראייה אופטיים ואלקטרו־אופטיים לראיית יום ולילה, מוצרי אופטיקה לרק"מ, טכנולוגיה לחישה דרך קירות, מערכות סריקת גוף ומערכות לצילום ומיפוי אווירי ועוד.

יצוין כי הביטול מגיע בהמשך לגל ביטולי ההנפקות. לביזפורטל נודע כי גם בינת וחוליות ביטלו את ההנפקה, והבוקר קסטרו 0.35% החליטה לסגת מההנפקה של אורבניקה.

לגבי חוליות - בשנת 2018 רכשה קרן טנא 50% מהחברה לפי שווי של 200 מיליון שקל. לחוליות שני מגזרי פעילות: תחום הזרימה הכולל פתרונות זרימה למערכות מים נקיים ולניקוז דלוחין בבתי מגורים הזוכה לצמיחה בעקבות תנופת הבניה בארץ ובעולם, ומגזר האחסון - הכולל פתרונות אחסון לשווקי התעשייה והרפואה. בחודשים האחרונים תכננו קרן טנא וקיבוץ שדה נחמיה לגייס 200 מיליון שקל להנפיק לפי שווי של 800 מיליון שקל אבל גם הם נאלצים כעת לוותר על ההנפקה, שאותה הובילה ווליו בייס. 

בינת תקשורת מחשבים היא חברה שמציעה פתרונות ושירותי אינטגרציה לחברות סייבר ואבטחת מידע, ענן, דאטה סנטר וניהול רשתות, רצתה להנפיק במחצית הראשונה של 2022, לפי שווי של 800-900 מיליון שקל - וכעת גם היא נאלצת לוותר על כך. היא מעסיקה 700 עובדים ומכניסה מעל מיליארד שקל, ורושמת רווח נקי של עשרות מיליוני שקלים. החברה מהווה חלק מקבוצת רד- בינת בבעלות האחים זיספל ובבעלות הקבוצה יותר מ-20 חברות טכנולוגיה המייחסות לה הכנסה שנתית של כ-1.2 מיליארד דולר. את ההנפקה ניסו להוביל דיסקונט קפיטל ופועלים אי.בי.אי.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    ענתבי 06/07/2022 11:49
    הגב לתגובה זו
    איך אומרים אצלינו , ניגמרו הכלמנטינות הנאיבים איבדו את כספם בהנפקות קיקיוניות וניצלתם את התקופה של עליהום בלי הבנה ובלי מחשבה זה חוזר על עצמו בכל תקופה של עליות נימשכות אז ניתראה בסיבוב הבא
  • 1.
    מה עם הנפקת תנובה? הבטיחו שיהיה במאי 2022 (ל"ת)
    קיש קיש 05/07/2022 23:52
    הגב לתגובה זו