אייזק דבח מנכל דלתא
צילום: יחצ

מה הפיל את מניות דלתא, דלתא מותגים ותפרון? האם הנפילה מוגזמת?

הסיבה היא אזהרת הרווח של וולמארט, אבל בדלתא מתעקשים שההכנסות הללו מהוות "אחוזים בודדים בלבד". כמה צפויה להיפגע דלתא והאם המשקיעים נלחצו בעיקר בגלל שורה אחת בדוחות של דלתא? או שהם צופים פגיעה גדולה יותר?
נתנאל אריאל | (2)

חברת דלתא גליל  דלתא  של אייזק דבח (48.43%), העוסקת בייצור ושיווק של הלבשה תחתונה ובדים התרסקה ב-9% במסחר בבורסה, וכשגם מניות החברה הבת (80% אחזקה) דלתא ישראל מותגים  דלתא מותגים -1.07%  מאבדות גובה וגם תפרון הקטנה יותר,  ירדה ב-5%. מה זה קטנה? תפרון נסחרת בשווי של 220 מיליון שקל, בעוד דלתא מותגים נסחרת לפי שווי 1.52 מיליארד שקל ואילו דלתא גליל הגדולה נסחרת לפי שווי של 4.7 מיליארד שקל (כולן - אחרי הירידות )

אבל מה בעצם גרם לירידה החדה במניות? בשוק יש מי שמסבירים שמדובר בנפילה בעקבות אזהרת הרווח שפרסמה הלילה ענקית הקמעונאות וולמארט  WALMART . וולמארט מזהירה שהרווח ברבעון השני יירד ב-9% בעוד שרק לפני חודשיים העריכה שהוא בכלל יעלה ב-1% לעומת רבעון מקביל, בשנה כולה היא צופה ירידה ברווח של 12%. נזכיר, מדובר ברבעון שני בעייתי לוולמארט, אחרי שגם ברבעון הקודם היא דיווחה על תוצאות חלשות מאוד.

וולמארט היא סממן חשוב למצב הקמעונאים בארה"ב מעצם היותה ענקית קמעונאות שפרושה בכל רחבי ארה"ב. הירידה ברווחים נובעת כאמור מהאינפלציה, אבל האינפלציה גם מצליחה לייצר סוג של טעות אופטית – עלייה במחזור ההכנסות. וולמארט צופה לעלייה במחזור המכירות בשיעור של כ-5% ברבעון ובשנה כולה, אך מדגישה כי לא מדובר בעלייה כמותית, אלא עלייה שנובעת מעליית מחירים. האזהרה שלה הכתה את השוק בתדהמה ומניות הקמעונאות האחרות נופלות גם הן: טרגט  TARGET CORP מאבדת 4%  ואמזון AMAZON  מוחקת 5%. כעת, השוק ימתין בציפייה לדוחות אמזון, שיפורסמו ביום חמישי הקרוב לאחר נעילת המסחר ועשויים ללמד על ההשפעות של האינפלציה.

לכאורה, המוצרים של דלתא אמורים להפוך אותה ל'מניה דפנסיבית' - אנשים יצטרכו לקנות לבוש תחתון (חזיות, תחתונים, גרביים וכו') גם אם יהיה מיתון. בנוסף, יש לדלתא לקוחות נוספים לצד וולמארט - נייקי, לולו, סקימס, ספאנקס. אבל זה לא קורה, והמניה נפלה ב-20% מתחילת השנה.

השאלה הגדולה: כמה מהוות ההכנסות של דלתא מוולמארט? הירידה במניית דלתא מיוחסת גם לעובדה שוול מארט הזהירה שתחום ההלבשה חלש. וגם לעובדה שדלתא היא ספקית של וול מארט. הקשר בין וולמארט ודלתא פחות חזק מאשר בעבר. עד 2018 היווה הסגמנט הזה בדלתא גליל כ-13-18% מההכנסות, וב-2019 הוא ירד אל "מתחת ל-10%. כמה בדיוק? בדלתא מסרבים לחשוף ורק מוכנים להגיד שמדובר על "אחוזים בודדים בלבד". מה זה אחוזים בודדים? בדלתא רוצים שנאמין שמדובר על 2-3% בלבד. בדוחות של דלתא המידע הזה לא מופיע.

הדבר היחיד שכן ניתן לחלץ מהדוחות הוא המשפט הבא: "נכון למועד דוח זה ובשנים 2021 ו-2020 אין לקבוצה לקוחות אשר המכירות אליהם מהוות כ-10% מסך מכירות הקבוצה במאוחד. עד לשנת 2018 היה Walmart לקוח עיקרי של החברה אולם לאור הגידול בפעילותה העסקית של החברה, בין היתר עקב רכישת Bogart ביולי 2019 , ולאור ירידה במכירות החברה ל-Walmart ,ירד שיעור המכירות ללקוח זה מתחת ל-10%. יובהר כי לקוח זה נותר לקוח חשוב של החברה ושל תחום הפעילות, והחברה סבורה כי קיטון בהיקף מכירותיה ל-Walmart עלול להשפיע באופן מהותי לרעה על תוצאותיה הכספיות". מה זה אומר על היקף המכירות בפועל? לא הרבה.

ההכנסות מוולמארט מהוות כ-4-5%? המשמעות תהיה הפגיעה של 0.5% בהכנסות של דלתא ניתן להעריך שההכנסות של דלתא מוולמארט מסתכמות בכ-80-100 מיליון דולר בשנה, לאחר שבשנת 2019 הייתה ירידה של כ-60 מיליון דולר בהכנסות (לעומת 143 מיליון דולר בשנת 2018). בדלתא החליטו לצאת מקווי מוצר שהיו פחות רווחיים מבחינתם. זה מביא אותנו ל-4-5% מתוך ההכנסות של דלתא. אז מדובר בסכום לא קטן, אבל הכל יחסי - אם אצל וולמארט הצפי הוא לירידה של 10-12% וזו גם תהיה הירידה בדלתא, אז מדובר על ירידה שנתית בהכנסות של דלתא בהיקף של 8-12 מיליון דולר, חצי אחוז מההכנסות. מבאס אבל לא נורא לחברה שצופה הכנסות של 2 מיליארד דולר בשנת 2022 והכניסה 1.95 מיליארד דולר בשנת 2021.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

בכל מקרה, אם זה אכן המצב ומדובר בירידה של 0.5% בלבד בהכנסות של דלתא, הרי שדלתא עשתה טעות. היא לא מספרת למשקיעים שמדובר על ירידה זניחה בהכנסות וממילא גרמה למשקיעים להילחץ - אולי - יותר מדי. 

מצד שני - ייתכן שהסיפור הוא גדול יותר: אם וולמארט הענקית צופה את הפגיעה הזו, אולי גם החברות בישראל עשויות לחוות את אותה הפגיעה - ואז הפגיעה בדלתא עשויה להיות גדולה יותר? אם ניקח את וולמארט כנקודת ייחוס, אז הפגיעה עשויה להיות דרמטית.

מה דיווחה דלתא ברבעון האחרון? ברבעון הראשון של 2022 רשמה דלתא הכנסות של 483.9 מיליון דולר, גידול של 16% לעומת 416.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. על אף הצמיחה ביחס לרבעון המקביל אשתקד, מדובר בירידה ביחס לממוצע ההכנסות ברבעונים האחרונים.

בשורה התחתונה, דיווחה החברה על רווח נקי של 18.9 מיליון דולר, גידול של 26% לעומת 15.1 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד. גם בסעיף זה, על אף הצמיחה מדובר בירידה ביחס לרבעונים החולפים.

דלתא כאמור צופה לסיים את 2022 עם הכנסות של 2.1 מיליארד דולר, לצד רווח של 141 מיליון דולר.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    חברה נהדרת 27/07/2022 09:30
    הגב לתגובה זו
    לא כל יום יש הזדמנות לאסוף במחירים כאלה בטח למשקיעים לטווח ארוך
  • 1.
    ירידה מוגזמת ומחר דלתא תעלה (ל"ת)
    ליאור 26/07/2022 22:14
    הגב לתגובה זו