הדוחות של פלאפון מאותתים - שוק הסלולר חוזר למסלול צמיחה
משה כחלון שהיה שר התקשורת זכה לאהדת הקהל בזכות פעולה אחת גדולה ונחושה - מלחמה בחברות הסלולר. הוא יצר תחרות גדולה בשוק וריסק את המחירים. הוא חסך לכל משתמש מאות שקלים ולכל בית אלף-אלפיים. זה אמיתי ובדוק למקרה שהספקתם לשכוח. אז תזכרו לו את זה, גם בשפל הנוכחי שלו - המעורבות בחברה הקיקיונית יונט שמספקת אשראי חוץ בנקאי שנמצאו בה אי סדרים ושנעלמו מקופתה מיליונים רבים.
כחלון אגב, לא נלחם בגוף הדומיננטי והחזק ביותר - בזק. החולשה של חברות הסלולר רק חיזקה את בזק (שאומנם נפגעה בשל החזקתה בפלאפון, אבל יחסית לתחום רק התחזקה). הנפילה של חברות הסלולר הפילה את סלקום והיתה הקש ששבר את גב הגמל, הקש שהכניע את קבוצת אידיבי של נוחי דנקנר. זו היתה קצת היסטוריה, ונחזור להווה. חברות הסלולר המוכות והמדוכאות, כנראה יוצאות לדרך חדשה אחרי 10 שנים של דשדוש ורווחים מצומקים.
הדוחות של פלאפון מהיום כנראה מבשרים דוחות טובים לכל התחום שנהנה מירידה מסוימת בתחרות, שיפור בהכנסה למנוי והכנסות בחו"ל (עם רווחיות גבוהה; אגב זה אומר ככל הנראה שרבעון שלישי יהיה טוב יותר). הרווח המייצג של פלאפון מגיע לקצב של 200-250 מיליון שקל והוא צומח, המרווחים בהתאמה עולים והכי חשוב - ההכנסה ממנוי עולה. נראה שחברות הסלולר יכולות להתחיל לחייך אחרי דיכאון של שנים רבות.
פלאפון מדווחת על שיא בהכנסות משירותים מזה שלוש שנים – שהסתכמו בכ-446 מיליון שקל, גידול של כ-9% לעומת הרבעון המקביל, כתוצאה מעלייה בהכנסות משירותי הרומינג וצמיחה במנויי חבילות דור 5 ובמצבת המנויים.
הרווח התפעולי עלה בכ-247%, הרווח הנקי גדל בכ-130%, ומדד ה-EBITDA המתואם השתפר בכ-18.4%. ברבעון השני צורפו כ-53 אלף מנויים, לצד גידול עקבי במספר מנויי חבילות דור 5 שעומד כיום על כ-702 אלף מנויים. מצבת המנויים של החברה עומדת נכון לסוף יוני על כ-2.636 מיליון מנויים.
תזרים המזומנים החופשי עלה ב-95 מיליון שקל, ל-131 מיליון שקל, עלייה של כ-264%. והנתון החשוב ביותר - גידול בהכנסה החודשית הממוצעת מלקוח (ARPU) שעמדה על כ-57 שקלים, גידול של כ-3 שקלים לעומת הרבעון המקביל.
דגנית קרמר, מ"מ מנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי, אמרה עם פרסום התוצאות: "החברות הבנות ממשיכות להתקדם ביישום האסטרטגיה עם תוצאות כספיות מצוינות בפלאפון, צמיחה במנויי yes והמשך המעבר ל-IP לצד מיקוד בפעילות הענן ובחוות השרתים בבזק בינלאומי, אלו למעשה פירות העבודה המהודקת שנעשתה בחברות בשנים האחרונות. אנו רואים עלייה ניכרת במדדי הרווחיות בפלאפון".
ההכנסות מציוד קצה הסתכמו בכ-153 מיליון שקל, ירידה של כ-8.4%, אשר נבעה בעיקר כתוצאה משינוי מועדי השקות מכשירים מדגמים חדשים. הגידול בסך ההכנסות היה 4% ל-599 מיליון שקל. החברה רשמה ירידה בהוצאות תפעולית שהסתכמו בכ-548 מיליון שקל - ירידה של כ-2.8%, אשר נבעה בעיקר מירידה בעלות מכר ציוד קצה במקביל לירידה בהכנסות מציוד קצה.
ה-EBITDA הסתכם בכ-188 מיליון שקל, עלייה של כ-18.2%. ה-EBITDA המתואם הסתכם בכ-187 מיליון שקל (שיעור EBITDA מתואם – 31.2%), עלייה של כ-18.4%.
הרווח הנקי הסתכם ב-46 מיליון שקל, עלייה של 130%. הרווח הנקי במחצית הראשונה של שנת 2022 הסתכם בכ-102 מיליון שקל, עלייה של כ-264.3%.
עלייה בתזרים החופשי שהסתכם בכ-131 מיליון שקל, שיפור של כ-263.9%. העלייה בתזרים החופשי נבעה בעיקר מגידול ברווח ומשיפור ופערי עיתוי בהון החוזר. התזרים החופשי במחצית הראשונה של שנת 2022 הסתכם בכ-276 מיליון שקל, לעומת תזרים חופשי שלילי של כ-23 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה