למה הציבור שונא את הבנקים ומי אחראי על האבסורד הגדול - ככל שרע לנו, לבנקים טוב יותר
חמישה בנקים גדולים יש בישראל – לאומי, פועלים, מזרחי-טפחות, דיסקונט, הבינלאומי. אתם מכירים את השמות ולכל אחד מכם יש כנראה חשבון באחד מהם (או בשלוחות הבת של אחד מהם). כל אחד מכם משלם לבנק מדי שנה לפחות כמה מאות שקלים על עמלות. אבל, אם לקחתם הלוואה, משכנתא ואם אתם פעילים בניירות ערך, מדובר כבר באלפים או עשרות אלפים שהעברתם לבנק. אתם הלקוחות של הבנק ואתם מייצרים לבנק הכנסות.
באופן מיוחד ואפילו מוזר, אתם לא רק הלקוחות של הבנק, אתם גם הספקים של הבנק. אתם מספקים לבנק את הכספים לפעילותו השוטפת. אתם שמים את הכסף בפיקדונות, מקבלים עד לפני שנה אולי 0.2%, עכשיו כבר כ-1.6%-1.7% (וזה ימשיך לעלות בעקבות העלאת הריבית). הבנק צמא לכספים שלכם, כי אחרי שהוא לוקח מכם הוא מעביר לשכנים שלכם, לדודים שלכם, לעמישראל כולו, אבל לא בריבית של 1.6%-1.7%, אלא ב-7%, 8% ואפילו יותר וגם כאן – זה עולה במקביל לעליית הריבית. עליית הריבית אגב, מעלה את הריבית על ההלוואות הרבה יותר מאשר היא מעלה את הריבית על הפיקדונות. למה? כי אפשר.
בנקים זה שוק תחרותי, אם אתם לא מסתפקים ב-1.7%, לכו לבנק אחר. אהה, גם שם זה 1.7%, טוב, תנסו בנק אחר. גם שם אותה ריבית? לכו לבנק ירושלים – "אבל בנק ירושלים קטן, ויוסי מהסניף אמר לנו שלא נעיז ללכת לשם, אין שם שירות, אם רוצים את הכסף באמצע התקופה, יש קנס, אנחנו מכירים את יוסי 20 שנה".
הצעירים לא מכירים את יוסי, הם מכירים דיגיטל, אבל המסר ברור – אין תחרות אמיתית על הכסף של הציבור, אין תחרות אמיתית על הריבית בפיקדונות. ומכיוון שגם כך, אתם נמצאים בסניף, בבנק, אתם ב-99% מהמקרים (וכנראה שבשיעור שנושק ל-100%) לא תעבירו כספים לפיקדון בבנק אחר בשביל הפרש של 0.1%.
גם בריבית על הלוואות אין תחרות. כל הבנקים דומים. לא זהים. דומים-קרובים מאוד, מספקים כמעט אותו דבר. חיים בזכות הכסף שלכם, משתמשים בכסף שלכם לעשות כסף עליכם. זה המודל, זה המודל בכל העולם, כאשר בעולם מנסים להפריד את הפעילויות – יש בנקים שמתמחים בנתינת אשראי, יש בנקים שמתמחים בפיקדונות ועוד, אבל המודל בגדול הוא אותו מודל.
זה מודל פשוט. בנקים לא צריכים תחכום, בנקים לא צריכים ניהול מחוץ לקופסא או יצירתי במיוחד. קחו את רותם סלע, דביר, את השיר של נונו, שפכו מיליונים רבים על פרסום וכנסים, כמה גימיקים להראות שאתם עמ'ך (עממיים) וסגרתם את הפינה.
בנקים צריכים דבר אחד כדי שהמודל העסקי שלהם יצליח – את השמירה של בנק ישראל והמחלקה המיוחדת שלו – הפיקוח על הבנקים. היחידה הזו תפקידה לגרום למנהלי הבנקים לחייך. מאחורי המשפט המכובס – "שמירה על יציבות הבנקים", עומד המשפט האמיתי שנאמר בסתר – "אוי ואבוי אם במשמרת שלנו יקרה משהו לבנקים, אנחנו רוצים אותם רווחיים וחזקים".
הפיקוח על הבנקים לדורותיו לא מתעניין בכם, לא מפתח ולא מייצר תחרות אמיתית. המפקח מנפנף בבנק הדיגיטלי החדש שהושק עכשיו (רק עכשיו – אחרי שנים של הכנסות) כהוכחה לכך שהוא מעודד תחרות. וואן זירו, עם כל הכבוד, זה קוריוז, זה אולי קצת דגדוג למערכת הבנקאית, אבל אין בו שום מסר חדש. כולם דיגיטליים היום.
הפיקוח שומר על הבנקים מפני עצמם. בנקים נתפסים כמקום מאוד בטוח, מאוד יציב, אבל בנק זה מכשיר פיננסי ממונף מאוד ומסוכן מאוד שחי בזכות הפיקוח על הבנקים. בכל תחום אחר, בכל פעילות אחרת, לא יתאפשר לעסק לחיות עם מינוף של פי 10-12 על ההון שלו. במערכת הבנקאית כן. במערכת הבנקאית ההון של הבנק קטן ביחס למימון שהוא לוקח מהציבור (דרך הפיקדונות). ככה ממנפים זול ובטוח ועוד מקבלים פרוטקשן מבנק ישראל.
בנק ישראל לא סתם שומר על הבנקים, הוא הופך אותם לחזקים יותר ורווחיים יותר. הוא כל כך חושש מכך שבמשמרת שלו יקרה משהו לבנק אז הוא מיד, איך שיש קצת חששות מהאטה בכלכלה, נותן להם מתנות ענקיות. זה קרה בקורונה. ההלוואות של הציבור היו בסיכון כי חלק גדול מהציבור לא עבד. המפקח אמר – לא נורא, תדחו ותפרסו את ההלוואות ואל תרשמו עליהן הפרשה לאשראי.
למעשה, גם בשנת הקורונה הבנקים הרוויחו, הקורונה דילגה מעליהם, וכעת – הם ברווחי שיא. רווחי שיא ברבעון השני, רווחי שיא במחצית הראשונה של השנה. רווחי שיא בזכות שמירה הדוקה של הפיקוח על הבנקים.
המנהלים של הבנקים מאוד שונים אחד מהשני. ארבעה גברים, אישה אחת. עד לפני שנתיים היה רוב נשי. חלק מהם סבור שהרווחים המדהימים בזכותם. שאלנו פעמיים, אבל כן – הם בטוחים שהם אחראים לרווח, שזה יכולות הניהול. אחרים, צנועים יותר ונותנים קרדיט גם למודל ולאח הגדול ששומר עליהם. אבל, באותה נשימה גם מדברים על המורכבות של ניהול בנק. זה נכון, זה מורכב לנהל בנק, עם עשרות מחלקות, מאות סניפים, אלפי עובדים. אבל השונות הנמוכה יחסית על פני זמן בין הבנקים ברווחיות מראה שזה לא פרסונלי ולא ספציפי. זה המודל – קחו הון של מיליון, קבלו מימון של 9 בזול, תנו הלואוות של 10 , קבלו הכנסות מימון שנתיות ורווחים שמבטאים תשואה של 10%-12% על ההון.
דבר נוסף משותף למנהלי הבנקים – הם מאוכזבים מאי אהבת הציבור שלא לומר שנאת הציבור. הם אומרים את זה מליבם, והם צודקים. אישית הם לא צריכים לקבל את הביקורת, את הכעס והזעם הציבורי, הם לא צריכים לקבל את השנאה. הם מנהלי בנק והתפקיד שלהם הוא להשיא רווחים. והם מצליחים בתפקיד.
אבל הבנקים כגופים שנהנים על חשבון הציבור מרוויחים את השנאה הזו בצדק. יום אחרי שהתפרסם מדד המחירים שזינק ב-1.1% בחודש אחד ושהמחיש את העלייה ביוקר המחייה לצד טירוף המערכות בשוק הנדל"ן עם עלייה של 2% במחירים, הבנקים צוחקים כל הדרך את הבנק עם פרסום דוחות שיא. זה לא נתפס. זה לא נתפס שזוג צעיר שרוצה לקנות דירה ממוצעת שעולה כיום 2 מיליון שקל צריך להוסיף 40 אלף שקל בשל ההתייקרות החודשית, סכום שאין מצב שהוא "מדביק" בחודש, ומולו ומול רבבות כמוהו, יש בנקים שמצבם משתפר למרות ההאטה הכלכלית, למרות האינפלציה, למרות העלייה בריבית.
ההיפך – כשאתם מתלוננים על עלייה בריבית כי זה מעלה לכם את החזרי המשכנתא, את ההלוואות, וכאשר אתם מרגישים את האינפלציה במחירים, הבנקים נהנים מעלייה בריבית – המרווח בין הריבית על ההלוואות לריבית על הפיקדונות רק עולה. גם אינפלציה טובה לבנקים.
אי אפשר להגיד או לשאול – "מה הציבור רוצה מאיתנו" כאשר התוצאות של הבנקים ברבעון השני, רבעון של חששות-אי וודאות-האטה, בשיא והתוצאות של הציבור הן – שחיקה בשכר, עלייה בהלוואות וחשש מההמשך.
יש כאן אי-סימטריה מובנית שהיא יכולה להישאר אולי כלכלית, אבל לא בטוח שחברתית. כשקשה, כולם צריכים להיכנס תחת האלונקה, והבנקים לא עושים זאת. הם מרוויחים בכל מצב – אבל, כשמתעמקים בזה, צריך להגיד את האמת: האשם העיקרי הוא בנק ישראל.
בנק ישראל דואג לרווחים שלהם בכל מצב – באש ובמים, בטוב וברע. כאן הבעיה. בגופים עסקיים יש סיכוי ומולו יש סיכון. זה הולך ביחד – כגודל הסיכוי גודל הסיכון. איפה הסיכון לכל הרוחות של המערכת הבנקאית? השנים האחרונות מוכיחות שאין דבר כזה סיכון. לפחות לא בינתיים. זה יכול כמובן להשתנות, אבל תחת השמירה והפיקוח של המפקח, נראה שהבנקים רווחיים וחזקים מתמיד.
דוחות הבנקים וכמה שווה עלייה של 1% בריבית?
עלייה של 1% בריבית תעלה את הרווחים של חמשת הבנקים ב-5.4 מיליארד שקל. כבר היום צפויה הריבית לעלות ב-0.5% עד 0.75%. כלומר עוד הכנסות של 2.7% עד 4 מיליארד שקל. שוב, תודה לנגיד, פרופ' אמיר ירון.
קצב הרווחים השנתי של הבנקים הוא מעל 20 מיליארד שקל, תשואה על ההון של 16%. הרווחים נבעו מהאינפלציה, מעלייה בריבית ובעיקר מכך שאנחנו מכורים למימון. תיק האשראי של הבנקים עלה ביותר מ-9% בחצי שנה. הסיבה פשוטה – אנשים מעדיפים שלא לרדת ברמת החיים, על רקע האינפלציה, אז הם לוקחים יותר הלוואות. נשמע מפחיד, נראה מפחיד – זה באמת מפחיד. אבל אפשר להתגלגל מהלוואה להלוואה ומפריסה לפריסה, הרבה מאוד שנים. יש לנו עוד זמן עד שנגיע לרמת המינוף של הציבור האמריקאי, ככה שמפחיד ככל שיהיה, יש עוד מקום ללקיחת הלוואות כדי לשמור על רמת החיים, ויש עוד מקום לבנקים להגדיל את האשראי ואת הרווחים במקביל.
הבוננזה היא כמובן המשכנתא. שם זאת אומנם הלוואה בריבית יחסית נמוכה, אבל במספרים גדולים ועם בטוחה טובה – הדירה. תחשבו על זה, כל הדירות שנמכרו שנה ואחרונה, עלו לפחות 18%. זה אומר שהבנקים רחוקים מאוד מדיפולט ובעיית אשראי. אגב, זה אומר שאנשים יכולים לקחת משכנתא נוספת, משכנתא לכך מטרה על הדירה שלהם. עוד חובות – עוד רווחים לבנקים.
ועדיין המחצית הראשונה של השנה היתה עם הפרשה נמוכה להפסדי אשראי. זה לא יימשך, אם ההאטה תחלחל למקומות נוספים במשק. ההפרשה תגדל, הרווחים ירדו. גם אם יהיה משבר גדול, שזה תרחיש בסבירות קטנה, לפחות ממה שהיה בהיסטוריה, התברר שהבנקים מנצחים. עושים מתיחות להלוואות, רושמים הפסדים כמה רבעונים, לא משלמים דיבידנדים כמה רבעונים, וחוזרים להאצה ברווחים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
33.קרטל בחסות המפקח על הבנקים ומתואם ע"י איגוד הבנקים.סוד העושק 23/08/2022 23:50הגב לתגובה זו3 0קרטל חזק דורסני ומתואם שמפוקח ע"י רגולציה רופסת במימון הציבור שאותו עושק.סגור
-
32.ריבית חובה וריבית זכותחושי הארכי 22/08/2022 15:21הגב לתגובה זו3 1שאלה: מה הריבית על העוש ? תשובה: אסימפוטית לציר ה-x. שאלה נוספת: מה הריבית על חריגה.? תשובה: קרוב ל-15%. מה המסקנה? כל המדינה הזאת היא בית זונות אחד גדול .סגור
-
31.למה אתם לא בוחרים את זליכה לשר אוצר (ל"ת)עוז 22/08/2022 14:55הגב לתגובה זו3 0סגור
-
זליכה משרת של הטייקונים8 23/08/2022 13:36הגב לתגובה זו0 0יותר מסוכן מכולם. אל תאמינו לאף מילהסגור
-
כי הוא פופוליסטאוהד 22/08/2022 19:16הגב לתגובה זו1 1צריך להיזהר ממנוסגור
- טען עוד
-
30.בנק ישראל הפיקוח על הבנקיםשלמה 22/08/2022 13:47הגב לתגובה זו6 0המשפט הידוע:הדג מסריח מהראשסגור
-
29.ריקבון בכל מערכות החוק בישראלבני 22/08/2022 13:45הגב לתגובה זו7 0כמו בכל מערכות החוק בישראל שבשנים האחרונות מגלים את הריקבון העמוק ואיך שכל מערכת שומר על חברתה כך גם הפיקוח על הבנקים והבנקים עושים יד אחת וכל אחד מגבה בשקט את השני וכלפי חוץ מנסים להתחזות כאילו יש פיקוח על הבנקיםסגור
-
28.המחלקה לפיקוח על הבנקיםבן 22/08/2022 13:41הגב לתגובה זו5 0המחלקה לפיקוח על הבנקים מתחרה עם פוטין ורוסיה איך קומוניסטים מנסים להצטייר כדמוקרטים אבל זה לא מצליח לאורך זמן הנה הזבל מתחיל לצאת החוצהסגור
-
27.הפסקה החשובה ביותר בכתבה :יותם ג. 22/08/2022 13:27הגב לתגובה זו2 0הפסקה החשובה ביותר בכתבה : קצב הרווחים השנתי של הבנקים הוא מעל 20 מיליארד שקל, תשואה על ההון של 16%. הרווחים נבעו מהאינפלציה, מעלייה בריבית ובעיקר מכך שאנחנו מכורים למימון. תיק האשראי של הבנקים עלה ביותר מ-9% בחצי שנה. הסיבה פשוטה – אנשים מעדיפים שלא לרדת ברמת החיים, על רקע האינפלציה, אז הם לוקחים יותר הלוואות. נשמע מפחיד, נראה מפחיד – זה באמת מפחיד. אבל אפשר להתגלגל מהלוואה להלוואה ומפריסה לפריסה, הרבה מאוד שנים. יש לנו עוד זמן עד שנגיע לרמת המינוף של הציבור האמריקאי, ככה שמפחיד ככל שיהיה, יש עוד מקום ללקיחת הלוואות כדי לשמור על רמת החיים, ויש עוד מקום לבנקים להגדיל את האשראי ואת הרווחים במקביל.סגור
-
26.ממליץ לראות את הסדרה מגש הכסף ביוטיובזליג 22/08/2022 13:19הגב לתגובה זו0 0פרק ראשון דון קישוט גיא רולניק ומלחמתו במטחנות הבנקים https://youtu.be/ucfNZfRJFNIסגור
-
25.בנק ישראל הפיקוח על הבנקיםמשה 22/08/2022 12:47הגב לתגובה זו5 0אני מעוניין לבצע סקר בין הקוראים הנכבדים האם יש מישהוא ששלח תלונה לפיקוח על הבנקים ועזרו לו?בבקשה לכתוב תגובותסגור
-
תשכחו מזה אין לא פיקוח ולא נעלייםדני 22/08/2022 14:16הגב לתגובה זו4 0תשכחו מזה אין לא פיקוח ולא נעליים הכל שמות מכובסים אנחנו משחקים דמוקרטיהסגור
-
הפיקוח על הבנקיםקרן 22/08/2022 14:13הגב לתגובה זו4 0איזה אפסורד אנחנו משלמי המיסים משלמים וממנים את כל חורשי ומבצעי רעתינו הם גם מקבלים משכורות מנופחים ממשלם המיסם וגם דואגים כל הזמן לדפוק אותו כמה עצוב כמה מיאש אבל בנתיים זה המציאותסגור
-
בנק ישראל=נאמנות עיוורת לבנקים פשוט חבל להתלונןמושיקו 22/08/2022 13:56הגב לתגובה זו4 0בנק ישראל=נאמנות עיוורת לבנקים פשוט חבל להתלונןסגור
-
אין שם עם מי לדבר גיבוי מוחלט לבנקיםאחמד 22/08/2022 13:55הגב לתגובה זו5 0אין שם עם מי לדבר גיבוי מוחלט לבנקיםסגור
-
אני הגשתי תלונה ואל קיבלתי עזרהישראל 22/08/2022 13:54הגב לתגובה זו4 0אני הגשתי תלונה ואל קיבלתי עזרהסגור
-
יעקבשמע 22/08/2022 16:29הגב לתגובה זו2 0ואל תתלונןסגור
-
24.הפיקוח על הבנקיםבוריס 22/08/2022 12:45הגב לתגובה זו5 0הפיקוח על הבנקים צחוק מעבודה עוד מחלקה להתשת האזרחים לא עושים כלום עם התלונות ששולחים אליהם רק מגבים את הבנק וכשזה לא הולך הם אומרים שזה לא בסמכותם בקיצור זילזול מחריד בתושבי מדינת ישראל ואח"כ תגידו שאנו מדינה דמוקרטיתסגור
-
23.צריך לבטל את המס ההזוי 15% לחיסכון בפקמירון,, 22/08/2022 12:41הגב לתגובה זו2 0הבנקים חוגגים על הציבור,, כי הציבור פראייר וחי על הלוואות,, ומי שחי על הלוואות מצידי שהבנקים יאנסו אותו אבל מה עם מי שיש לו כסף בצד שם הבנקים הזונות הם לא מביאים ריבית נורמליתסגור
-
22.מק"מ(מלווה קצר מועד)עמרם 22/08/2022 12:20הגב לתגובה זו2 0בנק ישראל יכול לנפק מק"מ בריבית של1.5%שנתי זה יגרום לתחרות על מחיר הכסף.סגור
-
21.בנקקסנטיפה 22/08/2022 12:12הגב לתגובה זו2 0הבנקים, כידוע, הם שודדים ברישיון. המנהלים תמיד מסתתרים מאחורי החומה ראו התחמקות מנהלים מאחריות בעניין גניבת כספים מהממשלה האמריקאית, כולל סיוע לפשע לאזרחים אמריקאים. ומה עם התספורת שאנחנו נאלצים לממן, אחרי שהבנקים מעלו בתפקידים לשמור ולהגן על כספי המפקידים.סגור
-
20.למה שונאים? פשוט הם מנותקים מאיתנו.לוקחים ריבית מנופחת על -,אבל כשאנחנו קצת ב ,לא נותנים,אם היה איזהשהיא חקיקה ע"י המנותקים בי-ם,אזי היה טיפה טוב יותר.בשירות הם גרועים,כי אני לא רואה את בני הדור ה-3 מצליחים לעשות משהו בלי הילדים/נכדים.עכשיו לך תדע כמה גם (ל"ת)יוסף 22/08/2022 11:55הגב לתגובה זו7 1סגור
-
19.מה אתם בוכים מישהו מכריח אתכם לקחת הלוואות מהבנק ? (ל"ת)סיימון לבייב 22/08/2022 11:53הגב לתגובה זו5 4סגור
-
18.ככל שהם מרוויחים יותרג'ק 22/08/2022 11:40הגב לתגובה זו3 0הציבור הוא הקורבן שנשחט על ידם . לא צריך להיות גאון כלכלי להבין זאת . יוקר המחיה מתחיל במחיר הכסף .סגור
-
17.אין עליוכרמי 22/08/2022 11:28הגב לתגובה זו2 0החיוך של הנגיד אומר הכל וכל אחד שיבין זאת איך שהוא רוצהסגור
-
16.לאסור על מפקחי על הבנקים בנקים לעבוד בתפקיד כלשהו בבנקsdsd 22/08/2022 11:05הגב לתגובה זו8 0מתי יהיה בארץ עובד מדינה בכיר אחד שידאג לציבור לא לתפקיד הבא שלו במיגזר הפרטי?סגור
-
15.צריך לדרוש מחברי הכנסת והממשלה לפעול בנושאאברהם 22/08/2022 11:02הגב לתגובה זו7 0חייבים לדרוש מהמנהיגות הנבחרת לחוקק חוק שהבנקים לא יוכלו לגבות יותר מ 2% בפער בין המפקידים ללווים, פשוט מאוד מאוד,סגור
-
14.נצלן בנק ישראלחנן 22/08/2022 10:51הגב לתגובה זו5 0הרי זה סוד גלוי , כל הכלכלני בנק לא עושים כלום חוץ מלספור מיליונים של הציבור שנכנס לחשבון שלהם עוד לא היה מקרה שבנק ישראל דייק או יותר נכון התקרב למשהו מציותי , אינפלציה לא יכולים לחזות ריביות לא תואמות לכלום לכן הכל משתולל לו ללא הבחנה , הם לא כלכלנים הם קלקלנים ,סגור
-
13.מה אנחנו כאזרחים יכולים לעשות? (ל"ת)נגה 22/08/2022 10:41הגב לתגובה זו6 0סגור
-
לסבול ולשתוק-חולרות (ל"ת)מאיר 22/08/2022 10:55הגב לתגובה זו2 0סגור
-
12.מדוע הציפיה מבנק ישראל לעשות משהו שלא לשמו הוא הוקם?היסטוריה 22/08/2022 10:34הגב לתגובה זו3 2עיון קצר בדפי ההסיטוריה מראה שבנק מרכזי הוקם כדי לשמור על יציבות הבנקים. באמת סליחה אבל הציבור לא אמור לעניין אותו. אולי יש גופים אחרים במשק שלנו שתפקידם לשמור על הציבור, לעודד תחרות, למנוע תיאום מחירים ושאר תופעות שאולי הן אפילו חוקיות אבל פוגעות קשות בציבור, אבל הם ככל הנראה ישנים בשמירה ולמיטב הבנתי בנק ישראל הוא לא אחד מהם.סגור
-
הם לא ישניםף הפשוט דואגים לתפקיד הבא (ל"ת)sdsd 22/08/2022 11:08הגב לתגובה זו0 0סגור
-
11.הבנקים פה מנהלים למעשה את בנק ישראלחן 22/08/2022 10:32הגב לתגובה זו11 0והם אלו שדרשו את הגבלת השימוש במזומניםסגור
-
10.בכל משחק מונופולאני הילד 22/08/2022 10:14הגב לתגובה זו5 0יש שחקן שהוא הבנק. כשהוא גם מרמה... ברור למה כולם שונאים אותו.סגור
-
9.בנקיםצדק 22/08/2022 10:13הגב לתגובה זו4 1הבנקים במדינה המקוללת בדיוק כמו הממשלה מה יכולה אישה בת 85 לעשות כאשר אין קבלת קהל והכל צריך לעשות מול מסך בושה למדינה שכך דואגת לאזרחיהסגור
-
הדאגה לחלשים :זקנים ילדים נכים ומעוטים ,היא היא הירודה (ל"ת)sdsd 22/08/2022 11:10הגב לתגובה זו1 0סגור
-
8.רוחי הבנקים בלתי סבירים מרביתם מפערי הריביתנכון 22/08/2022 09:51הגב לתגובה זו15 0ובנק ישראל והפיקוח לא עושים דבר. זה פשוט שוד האזרחים.סגור
-
7.לא קשור לכתבה אבל בנקים מרכזיים שולטים בעולםאזרח 22/08/2022 09:28הגב לתגובה זו1 1הם מדפיסים את הכסף לממשלות ובלעדהם ממשלות חסרות יכולת. ממשלת ארצות הברית המעצמה העולמית הייתה חסרת יכולת אילולה הפד היה מדפיס כסף בטריליונים כדי לקנות את האגח שלהסגור
-
6.ברק כהןred 22/08/2022 09:25הגב לתגובה זו8 1עו"ד ברק כהן הוכיח שיש יכולת להלחם וגם להצליח. שירים את הכפפה יבקש מימון המונים לנושא וכך כל עם ישראל ירוויח (פרט למנהלי ועובדי הבנק).סגור
-
במה הוא הצליח ? (ל"ת)קלבסיאלה 22/08/2022 10:20הגב לתגובה זו1 0סגור
-
5.צרחן חכםצרחן 22/08/2022 09:03הגב לתגובה זו4 6לא צועק ומקשקש.. בנקים זה עסק טוב? תקנה מניות בנקים ותשתתף ברווחים ובכל הטוב במקום להתלונן כמה רע וכמה הבנקים עושקים את כולם.סגור
-
4.אצבע מאשימהקלקלן 22/08/2022 09:02הגב לתגובה זו4 4כשאתה אדןני מאשים את הבנקים.. 3 אצבעות ביד מופנות כלפי עצמך-הציבור. לא הבנק לוקח אשראי כי הציבור.. לא הבנק לוקח הלוואוצ כי הציבור... הבנק מספק מוצר, אם להשתמש בו או לא זה הציבור מחליט, ןכמו שנאמר.. הציבור מטומטם ןהציבור ישלם! (צרכן יכול לפתוח חשבון דיגיטל ולשלם 0 עמלות בכל בנק קיים בלי הלוואות ובלי מינוס..).סגור
-
3.הבנקים הם החנקן של האזרחים. (ל"ת)הבנקים החמצןשלהמדינה 22/08/2022 08:52הגב לתגובה זו13 1סגור
-
הבנקים הם הפחמן החד חמצני של האזרחים. (ל"ת)גמביט המלל 22/08/2022 09:05הגב לתגובה זו3 1סגור
-
2.דירהאוחנה 22/08/2022 08:49הגב לתגובה זו5 4בשל הסכנה שיום אחד הבנק יפול , יש לשקול ברצינות תחליפים. דירה או עסק או לשים $ מתחת לבלטותסגור
-
1.מדויק, עצוב, מעצבן ומרתיחמתחכם 22/08/2022 08:46הגב לתגובה זו18 1והשאלה שנותרה פתוחה: מה אפשר לעשות? ואם בכלל? או מי יכול לשנות משהו בתחום הזה?סגור