או.פי.סי מקדמת תחנת כוח בגז טבעי בהספק של כ-1.8 ג'יגה וואט

עלות הפרויקט מוערכת בכ-3-4 מיליארד שקל
 | 
telegram
(3)

חברת או פי סי אנרגיה -0.85% או פי סי אנ 3,135 -0.85% או פי סי אנרגיה בסיס:3,162 פתיחה:3,068 גבוה:3,139 נמוך:3,060 תמורה:8,524,711 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: העוסקת בייזום, פיתוח, הקמה ותפעול של תחנות כח ומתקני ייצור חשמל, מעדכנת בהצהרה משותפת עם יו"ר ועדת האנרגיה בסנאט, כי חברת הבת CPV, שנרכשה אשתקד ומהווה את זרוע הפעילות שלה בארה"ב, מקדמת פיתוח של תחנת כוח במערב וירג'יניה, שייצור החשמל בה כיום מבוסס בעיקרו על פחם, בהיקף מוערך של כ-1.8 ג'יגה וואט המונעת בגז טבעי ואשר משלבת טכנולוגיות ללכידת פחמן והטמנתו.

החקיקה החדשה בארה"ב נותנת רוח גבית למהפכת אנרגיה במערב וירג'יניה וסוללת את הדרך להמשך שימוש בגז טבעי לעשרות שנים, בזכות פיתוח והקמה של תחנות כח מונעות בגז טבעי נטולות פליטות פחמן, תוך יצירה של אלפי מקומות עבודה.

החברה מעריכה, כי עלות של תחנה בסדר גודל זה נאמדת בכ-3-4 מיליארד דולר, ופיתוחה, הכפוף להשלמת הליכים – לרבות סביבתיים, טכנולוגיים, הליכי פיתוח קרקע, מימון, רישוי ועוד – עשוי להבשיל במהלך השנים הקרובות. CPV מפתחת מספר פרויקטים בשיתוף פעולה עם GE, אשר ישלבו מערכות לכידת פחמן והטמנתו לצד פיתוח והקמה של פרויקטים באנרגיה מתחדשת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

גיורא אלמוגי, מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה: "חברת CPV מאיצה את פעילותה בשוק האמריקאי, תוך שהיא נהנית מהרוח הגבית שמעניקה לה החקיקה החדשה בארה"ב (IRA), ובמיוחד התשלום הישיר עבור תפיסת פחמן והטמנתו המאפשר להקים באופן כלכלי תחנות כוח מונעות בגז טבעי ולשלב בהן טכנולוגיות חדישות ללכידת פחמן. בכך, יתאפשר ייצור חשמל יעיל ונקי לאורך כל השנה ובכל שעות היממה ללא פליטות גזי חממה. טכנולוגיה של תפיסת פחמן מדגישה את החיוניות של הגז הטבעי כאנרגיית המעבר בעשרות השנים הקרובות".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נטיעת עצים יעילה וזולה יותר מהטמנה של פחמן באדמה (ל"ת)
    לילי 19/09/2022 13:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    הטמנת הראש בחול
    שמעון 18/09/2022 22:11
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אי אפשר לכלא נוזל בלחץ לעד. תשקיעו באנרגיה ירוקה .
    סגור
  • 1.
    פחמן נפלט מהאדמה - כל הטמנה היינה זמנית .
    לילי 18/09/2022 14:29
    הגב לתגובה זו
    2 1
    כל פחמן שלא הופך למוצק נפלט מהאדמה עקב חום , מים , לחץ וכו . רק פחמן במוצקים כמו יהלומים לא נפלט .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות