"תהליכי אישור הבנייה ארוכים, לוקח הרבה זמן עד שהדירות מוכנות" האזרחים משלמים את המחיר"
העליות בשנה וחצי האחרונות במחירי הדירות הן מוטרפות. הן איבוד שליטה. 25% של עלייה במחירי הדירות, זה לא עניין שאפשר לעבור עליו על סדר היום. זה כישלון מערכתי, כישלון של המנהיגים שלנו, זה נזק לדורות, תרתי משמע. איזה דור יכול ויוכל בהמשך לקנות כאן דירה. אז מי שיש לו דירה (וזה רוב האוכלוסייה) אולי מתנחם בכך שהוא התעשר בעוד 300-400 אלף שקל (הרחבה כאן), אבל, בשביל זה יש פוליטיקאים - כדי שיעבירו את התועלת-רווחים-משאבים בין האזרחים בצורה נכונה ושיוויונית. גם דפנה הר לב, מנכ"לית אביב ייזום, סבורה שהפוליטיקאים לא מנסים באמת לטפל בבעיית הדיור.
אביב ייזום, אשר בבעלות של קבוצת אביב ו- מליסרון -1.77% מליסרון 30,500 -1.77% בסיס:31,050 פתיחה:30,700 גבוה:30,840 נמוך:30,060 תמורה:18,090,460 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . דיווחה על רכישת קרקע בת"א בסך של 170 מיליון שקל. הרלב, מסבירה לגבי הפרויקט שהתוכנית במקום היא תואמת את תל אביב 5,000 - "אנחנו בעידן בו יש צורך אמיתי בהיצע של דירות ואין סיבה שלא יאשרו תוכנית כזאת, גם אם לשכנים מסוימים יהיה יותר צפוף, בסוף העיר צריכה להצטופף ולספק את כמות הדירות שהאוכלוסייה משוועת אליהן. אנחנו מסתמכים על זה שהתוכנית תאושר והיא כרגע צריכה לצאת להפקדה".
מה הרווח הצפוי כרגע מהפרויקט, בכמה ימכרו הדירות ומתי הפרויקט צפוי להגמר?
"המחירים באזור עומדים כעת סביב ה-50 אלף שקל למטר, זו שכונה ממש טובה. בהיותנו שמרנים, הערכנו תקופה מספיק ארוכה עד שנעלה על הקרקע - ההערכה לפי התוכנית העסקית עומדת על ארבע שנים ויכול להיות שייקח פחות זמן מזה".
אילו פרויקטים משמעותיים נוספים החברה עובדת עליהם כעת?
"אנחנו בתהליכי בנייה של שני פרויקטים מאוד איכותיים, אחד מהם הוא רובע משרד החוץ בירושלים - 254 יחידות דיור שמתוכן כבר התחלנו את שלב א' של הפרויקט ונותר לנו רק את שלב ב'. יש לנו את הפרויקט באחימאיר 1 בתל אביב, שהוא בניין אייקוני, כל הדירות נמכרו, כל המסחר נמכר - פרויקט מדהים ואנחנו נמצאים עכשיו בעבודות הגמר שלו. יש לנו עוד פרויקטים בביצוע של התחדשות עירונית - ברחוב חנקין בתל אביב הכל כבר מכור, פרויקט ברחוב הנצח ברמת השרון ופרויקטים נוספים ברמת גן נמכרו לגמרי. הכל נמכר. אחת הבעיות הגדולות כיום היא שאין מספיק סחורה ואנחנו נמצאים בתהליכים של קבלת היתרים רבים, בעיקר באזור המרכז. אנחנו מתכוונים לעשות גם התחדשות עירונית וגם רכישת קרקעות".
ניתן להבין שאתם לא רואים כרגע האטה בביקושים?
"קודם כל מכרנו את כל מה שיש, גם אם נרצה אין לנו מה למכור וכמוני גם הקולגות שלי. למה אין בעצם מספיק מלאי למכירה? כשכל התהליכים כל כך ארוכים וממושכים, לוקח באמת שנים כשאתה יוזם פרויקט עד שאתה עולה על הקרקע וזה מטורף. מי שנפגע בעיקר מהמצב הזה הוא כמובן אזרחי המדינה, ההיצע עדיין לא מצליח לעמוד בביקושים ולכן המחירים עולים. יש עוד סיבות כמובן למדוע המחירים עולים, למשל בגלל העלייה במחירי התשומות והצורך בתקנים. כל הפלסטרים שניסו לשים, כשאנחנו בתור קבלנים אמרנו שהם לא רלוונטים ולא יפתרו את המשבר, אכן לא פותרים את הבעיה, לא מחיר מטרה ולא מחיר למשתכן".
מה בעצם מעיק יותר על הבעיה - עודף הבירוקרטיה או חוסר השחרור של הקרקעות?
"אחת הבעיות שבגללה לא משוחררות קרקעות היא כי גם לרשויות יש בעיות וקשיים בתכנון. מכרז שחקים בהרצליה למשל, לא יוצא לדרך בגלל שעיריית הרצליה טוענת שאם היא לא תקבל כספים לתשתיות, היא לא תאפשר לבנות יותר. בסופו של דבר נגיע למצב כזה - קבלן רוצה לבנות על קרקעות אבל לא יהיו לכך היתרים, ראש עיריית הרצליה אומר במפורשות - הוא לא יוציא היתרים עד שלא יקבל עוד כספים עבור תשתיות שיגבו את הבנייה. פרויקטים של התחדשות עירונית למשל לוקחים 8 שנים, למה שזה יקח כל כך הרבה זמן?".
יכול להיות שיש אינטרס שהמחירים לא יפסיקו לעלות?
"אני לא יכולה להגיד לך את זה אבל אני יכולה להגיד דבר אחד - כנראה שאם היו רוצים שתהיה הרבה סחורה היו צריכים להשקיע בפתיחה של כל החסמים ואולי לקחת חלק מהמשילות של הוועדות המקומיות. במקום לתקן, באים ושמים פלסטרים ומאשימים את היזמים ומגיעים עם תרופות פלא שלפי דעתי דווקא ייקרו את השוק. כשאריק שרון רצה בינוי מואץ, היה בינוי מואץ. היזמים והקבלנים ידעו להיענות לזה וזה באמת נתן פתרון.
"הרגולציה היום פשוט מכבידה עלינו - היום אחרי שהוצאת היתר בניין, תיקון 101 דורש מאיתנו גם היתר עבודה לפני עלייה לקרקע. מה שקורה שאחרי שאנחנו מוציאים היתר בניין ששמאי נתן לנו להוציא אותו, צריך לחכות בין שלושה חודשים לחצי שנה, ויש יזמים שמדברים על מספרים יותר גבוהים, כדי לקבל אישור לעלייה לקרקע.
"עכשיו כשהריבית עלתה, ברור שהעלייה במחירים תתגלגל לרוכשים כי בסופו של דבר היזמים לא יכולים להפסיד כסף, אם הם יפסידו כסף לא יהיו יזמים ולא יהיה מי שיבנה את הדירות. למי כל המצב הזה עושה טוב? אני לא יודעת אבל אני כן יודעת שמשתלחים ביזמים והקבלנים, כל פעם יש את השר התורן שחושב שזה מאוד פופוליסטי לומר דברים רעים על אותם יזמים וקבלנים אבל זה לא פותר את הבעיה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.הבעיה הקשה שאין פיקוח ואכיפה בשוק הפרוץ הזה......העם הנבער 27/09/2022 10:03הגב לתגובה זו0 0קבלנים ממררים חיי הרוכשים, איש לא מפקח על הקבלן ומעשיו, אין אף גוף שמטפל בתלונות נגדם. גם ענף הפיקוח פרוץ להפליא, אין פיקוח על איכות הבנייה ואין ענישה לכאלה שלא מבצעים עבודתם. הבעיה הקשה כאן היא היעדר המשילות.סגור
-
4.נכון..אמת...12 12 26/09/2022 19:45הגב לתגובה זו1 0תהליכים ארוכים...בירוקרטיה איומה...לא רואים תקדמות הרבה זמן...מי שקובע את הכללים בשטח חי טוב...לא אכפת לו מאחרים...סגור
-
3.מחירי הדיוררח 26/09/2022 15:51הגב לתגובה זו2 0המדינה לא רוצה להוריד את מחירי הדיור, ולראיה כמעט שום מפלגה לא שמה את השוגיה בראש סדר העדיפויות שלה גם לא במצע הבחירות כולם רוצים לגזור קופון. והמיליארדים זורמים לאוצר על גבם של האזרחים החפצים בקורת גג גם מחירי השכרויות האמירו כך שרבים לא יכולים לעמוד בהוצאה המכבידה הזו. פגיעה באזרחים שחיים תחת עול כבד עבור קורת גג. לפעמים נהרסות משפחות בשל כך. ומי שאין לו גב כלכלי בחיים לא יכול להגיע לקורת גג. כך המדינה מגדילה את הפערים בחברהסגור
-
2.מה הבעיהאורי 26/09/2022 08:45הגב לתגובה זו1 830000 שקל לטיפול בחברת הגירה חוקית לאחת ממדינות המערב 10000 שקל לטיסות אחרי קבלת האישור והכי לכם שתמורת 40000 שקל אתם פותחים בחיים חדשים במקום שפוי לבנות בו עתיד נורמלי זה אמת ביתי ומישפחתה עשו זאת והיום אחרי 5 שנים קיבלו אזרחות והדבר היחידי שמדאיג שם את המדיה זה מה קרה לפינגווין המיסכן שאיבד את דרכו להגיע לחוף , איזה עולם שונהסגור
-
1.נכוןמרי 25/09/2022 21:37הגב לתגובה זו1 2ולא לשבת בתוך קהל עויןסגור