הבעיות של מלרן ממשיכות - לאן נעלמו עוד 3 מיליון שקל?

מלרן רוכשת נכס משועבד ב-12 מיליון שקל אבל לא רשמה הפרשה לחובות מסופקים על חוב של 15 מיליון שקל, מה שהיה מפחית את הרווח שלה לשנת 2021. בנוסף, החברה לא צירפה חוות דעת שמאי לרכישת הנכס המשועבד. האם המשמעות היא שהנכס שווה פחות? ; לאחרונה רשות ניירות ערך פתחה בחקירה נגד החברה בעקבות כך שלא דיווחה למשקיעים על העמדת ערבות לבעל השליטה בחברה, מואנד ריאן; מלרן הצליחה לקבל מסגרת אשראי של 40 מיליון שקל מתאגיד בנקאי
 | 
telegram
(5)

מה קורה בחברה חברת האשראי החוץ בנקאי מלרן מלרן 0% מלרן 660.4 0% מלרן בסיס:660.4 פתיחה:660.4 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ? המניה מוחקת השנה 38% מערכה, אבל הבעיות אצלה זה לא רק מחיר המניה או תדמית שלילית בכל ענף האשראי החוץ בנקאי בעקבות קריסת יונט קרדיט וגיבוי אחזקות - מלרן ירדה יותר מרוב החברות האחרות - אלא יש בעיות גם בפעילות עצמה של החברה. הבעיה היא שהחברה מדווחת למשקיעים באיחור, ונדמה כאילו היא עושה זאת רק כשאין לה ברירה.

מלרן דיווחה אתמול בלילה על אישור בית המשפט המחוזי בחיפה לרכישת קרקע משועבדת באום אל פאחם מידי חברת הבנייה מחאמיד תאופיק ב-12 מיליון שקל. היא דיווחה על הבעיה בגביית החוב לפני שנה אבל מדובר על הלוואה של 15.4 מיליון שקל. החברה מתעלמת באלגנטיות מהשאלה הפשוטה - לאן נעלמו 3 מיליון שקל? כדי לסבר את האוזן, לא מדובר בסכום זניח לחברה, אלא 10% מהרווח השנתי של החברה בשנת 2021, כ-18% מהרווח של שנת 2020 ואחוז משמעותי של 27% מהרווחים הן של שנת 2019 והן של שנת 2018. 

מעבר לכך, מלרן לא הפרישה 15 מיליון שקל ולמעשה לא הפרישה כלל סכום לחובות מסופקים. כלומר, בהינתן שהיא לא ידעה שהיא תצליח לגבות את החוב, או לפחות את חלקו, היא הייתה צריכה להפריש לחובות מסופקים והרווח השנתי של 2021 היה נמוך יותר. ובנוסף - מלרן לא צירפה חוות דעת של שמאי. האם ייתכן שהנכס בפועל שווה פחות, או שלבית המשפט כן הוצגה הערכת שמאי? מלרן לא מפרטת על כך דבר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כזכור, לאחרונה נאלצה החברה לדווח על חקירה של רשות ניירות ערך נגד החברה, בעקבות ערבות שנתנה לבעל השליטה, מואנד ריאן, מבלי לדווח על כך למשקיעים. כמה ימים קודם לכן התפטר הדירקטור עומרי זהר - האם הוא ידע על כך והחליט לנטוש את הספינה?

כיצד מנסה מלרן להרגיע את המשקיעים?
בעל השליטה, מואנד ריאן, מחזיק ב-50.66% ממניות החברה, לאחר שמאז חקירת רשות ניירות ערך הוא מגדיל מעט את האחזקות, בהיקף של 1.9 מיליון שקל עד כה ומנסה לשדר אמון בחברה שלו. החברה גם אישרה תוכנית בייבאק - רכישה עצמית של מניות - בהיקף של 50 מיליון שקל, שהם למעשה 19% ממניות החברה.

היום מלרן דיווחה שתאגיד בנקאי יעמיד לה מסגרת אשראי של עד 40 מיליון שקל, ובסך הכל יש לה אשראי של 323 מיליון שקל. כ-48% מתיק האשראי של מלרן הוא לטווח של עד 3 חודשים, וכ-86% מתיק האשראי הוא לטווח של עד שנה (נכון לרבעון השני של 2022).

אלו עוד בעיות מסתתרות בדוחות מלרן?
כבר פירטנו על הבעיות בדוחות הכספיים. כאשר על פי בדיקתו של אורי רונן, קיימות אינדיקציות כי בדוחות מלרן נפלה טעות חשבונאית מהותית בקשר עם רכישת פעילות אמריקאית בתחום הלוואות לרכישת רכבים משומשים.  מלרן 'שכחה' להכיר בהוצאה של 7.4 מיליון שקל. האם החברה תתקן את הדוחות?

בדיקה נוספת העלתה סימן שאלה גדול - כיצד יתכן ששיעור ההפרשה להפסדי אשראי בגין הלוואות בפיגור שבין 31 ל-180 יום, שסיכון האשראי שלהן עלה משמעותית, נמוך משיעור ההפרשה על הלוואות שאינן בפיגור? קצת קשה איפה בדיוק נמצאת הבעיה שכן מלרן אינה מצייתת לדרישות ה-IFRS לתת גילוי ליתרת הברוטו וליתרת ההפרשה וראוי לציין כי גם בתשקיף לקראת ההנפקה ב-2019 מלרן לא נתנה את הגילוי הנדרש. לא נלאה אתכם בפרטים ורק נציין שמלרן צריכה להסביר לקוראי הדוחות הכספיים שלה כיצד הגיעה במגזר האמריקאי למצב המוזר שבו שיעור ההפרשה להפסדי אשראי בגין הלוואות בפיגור שבין 31 ל-180 יום, שסיכון האשראי שלהן עלה משמעותית מאז שנרכשו, נמוך משיעור ההפרשה על הלוואות שאינן בפיגור. כמו כן, היא צריכה לגלות את המדיניות החשבונאית בקשר עם מחיקת חובות ובקשר עם עיקול רכבים, ולגלות היכן היא מציגה רכבים שעוקלו (ואם זה במסגרת אשראי לקוחות, אז לחפש להם מסגרת אחרת).

מניית מלרן נסחרת כעת במחיר של 8.94 שקל למניה ושווי שוק של 265 מיליון שקל, אחרי שכאמור איבדה השנה 38% מערכה.

במלרן סירבו להגיב לעובדות המוצגות בכתבה ולמעשה לא רוצים לתת תשובות למשקיעים. החברה מסרה: "מדובר בכתבה רצופת אי דיוקים וטעויות. צר לנו שאלה הם פני הדברים - ומשכך, הצורך בתגובה התייתר".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    היו"ר הוא דוד גרנות, האיש היחיד שניהל 3 בנקים בישראל
    יריב 15/11/2022 10:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כיצד זה קורה שאדם כמו גרנות חותם על דוחות כאלה? ואיך הוא מסביר את הבלגן בחברה שתחת אחריותו? מכיוון שתמיד יש חשד לחוסר שקיפות במגזר הערבי, דווקא גרנות היה צריך להרגיע את המשקיעים. ראו מקרה גיבוי (שגם אני נפלתי בה!) שם השחיתות שהפילה את החברה הייתה בסניף הצפוני והלווים רובם ערבין שלא החזירו את ההלוואות.
    סגור
  • 4.
    נראה שלא הבנתם את ההודעה של החברה
    יאיר3 08/11/2022 22:13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מתוך החוב של 15 מ"ש החברה תמחוק 12 מ"ש כנגד הקרקע (המשועבדת לחברה) שאר החוב ילך לכינוס יחד אם חובות נוספים שיש לאותו חייב (כנראה נראה הפרשה על ה3 מ"ש בדוחות אם עוד לא הופרש) החברה תמכור בעצמה את הקרקע נראה בעתיד אם ביותר או פחות מ12 מ"ש
    סגור
  • 3.
    ככה זה שנותנים כסף.לבני דודים
    מוחמד 08/11/2022 21:36
    הגב לתגובה זו
    2 1
    שקיפות לא תראו פה
    סגור
  • 2.
    מנהלת הסיכונים אתי אלון
    שוטי 08/11/2022 20:55
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אמיתי
    סגור
  • 1.
    אין הרבה סיכוני אשראי בארהב כי יש רכבים משועבדים
    שמוליק 08/11/2022 20:46
    הגב לתגובה זו
    0 2
    עניין ההפרשה בארהב הוא טכני בלבד כי בסוף יש עיקול רכב שנמכר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות