אופל בלאנס: ירידה בתיק האשראי ל-503 מיליון שקל, ההפרשה להפסדי אשראי זינקה
חברת האשראי החוץ בנקאי אופל בלאנס אופל בלאנס +0.82% אופל בלאנס 196.8 +0.82% בסיס:195.2 פתיחה:195.2 גבוה:201 נמוך:191.9 תמורה:105,449 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת על ירידה של 1.4% בתיק האשראי ל-503 מיליון שקל, לעומת 510 מיליון ברבעון הקודם. חברת צמיחה צריכה לצמוח מרבעון לרבעון וזה לא קורה בינתיים אצל אופל. עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר כאן בבלימה או שינוי מגמה, אבל זה בוודאי לא חדשות טובות לחברה, בוודאי בהשוואה לחברות אחרות כמו מכלול שצמחה ברבעון האחרון וממשיכה להגדיל את התיק שלה גם אחרי סוף הרבעון.
אצל אופל בלאנס בכל מקרה, ההפרשות להפסדי אשראי זינקו ל-4.4 מיליון שקל, לעומת 2.5 ברבעון הקודם ו-700 אלף ברבעון המקביל, כאשר הסיבה היא כמובן עליית הריבית והאינפלציה.
גם בהכנסות החברה לא משכנעת. היא רושמת אמנם שיא הכנסות של 22.7 מיליון שקל, אבל מדובר בעליה של 3% בלבד ביחס ל-22 מיליון ברבעון הקודם. עם זאת, ביחס לרבעון המקביל מדובר בעליה של 32% לעומת 17.2 מיליון אשתקד.
הרווח התפעולי עמד על 14.6 מיליון, ירידה של 14% לעומת 17.1 מיליון ברבעון הקודם, וירדה של 2.4% בהשוואה ל-15 מיליון שקל ברבעון המקביל. אבל מה שמשמעותי יותר: ברבעון הקודם אחוז הרווח התפעולי מההכנסות עמד על 87.2% מההכנסות, כעת מדובר רק על 64%.
הרווח הנקי ברבעון עמד על 5.8 מיליון שקל, נפילה של 25% לעומת 7.7 מיליון ברבעון הקודם וירידה של 17% לעומת 7 מיליון ברבעון המקביל.
מנגד, סך עסקאות הניכיון הגיעו ל-577 מיליון שקל, גידול של 19.3% לעומת 484 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה תחלק דיבידנד בסכום של 2.9 מיליון שקל.
דני מזרחי, מנכ"ל אופל בלאנס השקעות: "התקופה האחרונה מאופיינת בשינויים בסביבה המאקרו כלכלית לרבות עליית הריבית, האינפלציה והתייקרות מחירי הסחורות, אשר בין היתר משפיעים על סיכון האשראי של לקוחות החברה. תקופה זו מבססת את החשיבות של ניהול תהליכי חיתום מקצועיים ומדגישה את חשיבותם של מנגנוני בקרה בהעמדת אשראי והקפדה על פיזורים רבים.
"כתוצאה מהמצב שבו שרוי המשק ולאור הגידול הצפוי בסיכון האשראי של הלקוחות, החברה הגדילה את ההפרשה הכללית להפסדי אשראי חזויים במהלך הרבעון הנוכחי לעומת רבעונים קודמים. כמו כן, לאור הגידול בשיעור החזרות, החברה הגדילה גם את ההפרשה הספציפית במהלך רבעון זה".
החברה נסחרת במחיר של 2.3 שקל למניה ולפי שווי שוק של 241 מיליון שקל. מכפיל הרווח עומד על 10.
החברה הגדולה בתחום האשראי החוץ בנקאי היא מימון ישיר. אחריה נאוי, אס אר אקורד, מניף, פנינסולה ואחרות. מימון ישיר משקיפה מעל כולן, גם אחרי שנפלה ב-7.5% לפני יומיים אחרי הדוחות שאמנם הצביעו על קצב רווחים של 200 מיליון שקל בשנה, אבל גם על עליה בהפרשות להפסדי אשראי. אפשר לראות את הגידול בהפרשות להפסדי אשראי כמעט אצל כל החברות בתחום:
>>> מימון ישיר בקצב רווחים של מעל 200 מיליון שקל; אבל ההפרשות להפסדי אשראי כבר 3%
>>> אס.אר אקורד עם גידול של 48% בהכנסות, הרווח הנקי עלה ב-30%, ההפרשות להפסדי אשראי 4.2%
>>> הרווח של פנינסולה תקוע, ההפרשות להפסדי אשראי גדלות
>>> מכלול: תיק האשראי מתקרב למיליארד שקל. ההכנסות עלו ל-24 מיליון, אבל גם ההפרשות להפסדי אשראי בעליה
יוצאות הדופן הן שתיים, אבל לא בטוח שזה אמיתי:
>>> הקוסם שאול נאוי מציג - ההפרשה להפסדי אשראי יורדת בשעה שהיא עולה אצל האחרים
>>> מניף: ההכנסות 48 מיליון שקל, תשואה להון 26.5%, מה יקרה ברבעון הבא ומה לגבי ההפרשות להפסדי אשראי?
הסיבה לזינוק בהפרשות היא האינפלציה במשק ובעקבותיה העלאות הריבית של בנק ישראל - לציבור קשה יותר לקחת הלוואות, הן מתייקרות, וגם קשה יותר להחזיר אותן. זה לא אומר שהגענו לפשיטות רגל של לקוחות ושל חברות, המצב עוד לא שם, אבל הציבור כבר מרגיש את הקושי בכיס, וזה נכון גם למשכנתאות, כאשר היקפי ההלוואות שאנשים לוקחים - נמצא בירידה חדה, כאשר באוקטובר נטל הציבור 6 מיליארד שקל, וזה אחרי ירידה ל-7.7 מיליארד בחודש ספטמבר. גם בבנקים כבר רואים את ההאטה, אך שם סבורים שמדובר בהאטה זמנית. ומה לגבי ירידת מחירים?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לנטרל הפרשה לחוב מסופקמיכאל 19/11/2022 12:02הגב לתגובה זו0 0קודם כל, סביר ששנה קודמת היו הכנסות מחובות מסופקים עקב ביטול הצפי לאסון בעקבות הקורונה. כדאי בחישוב רווח נקי כאחוז מהנסות המימון לנטרל חובות מסופקים.שנית, זה שתיק האשראי ירד, אני מסתכל על זה אחרת, חיתום קפדני יותר והקטנת התיאבון לסיכון בעקבות השוק הסוער. סימן טוב בעיניי, של הנהלה רצינית.ובסוף המכפילים בענף לא ברורים לי. החברות הוותיקות מספקות בממוצע תוצאות מעולות וצומחות (בנטרול תקופת הקורונה).. המכפילים מאכזבים.סגור