גאון מגדילה רווחים, אבל המאזן מציג חולשה - עד כמה זה בעייתי?
רווח של 5.2 מיליון שקל על הכנסות של 183 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת רווח של 3.7 מיליון שקל על הכנסות של 122 מיליון ברבעון המקביל; הוצאות המימון זינקו, האשראי גדל, ההון החוזר עלה
קבוצת גאון מדווחת על שיפור בתוצאות הרבעון - הכנסות ברבעון השלישי זינקו ב-49.8% ל-182.6 מיליון שקל, בהשוואה ל-121.9 מיליון, ברבעון המקביל. הגידול נובע בעיקר ממגזר התשתיות והתעשייה, שהכנסותיו צמחו ב-47.4 מיליון שקל, ומאיחוד לראשונה של חברת שגיב, שתרם לגידול של כ-15 מיליון שקל בהכנסות.
הרווח הגולמי ברבעון טיפס בכ-62% לכ-31.4 מיליון שקל (כ-17.2% מההכנסות), לעומת כ-19.4 מיליון שקל (כ-15.9% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה עלייה של 137% ברווח מפעולות רגילות ברבעון לכ-11.6 מיליון שקל, לעומת כ-4.9 מיליון שקל שנרשם ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDA ברבעון עלה ב-84.6% ל-21.6 מיליון שקל, בהשוואה ל-11.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול ב-EBITDA נובע מעלייה בהכנסות במגזר התשתיות ומאיחוד לראשונה של שגיב. בשורה התחתונה הרוויחה החברה 5.2 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-3.7 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2021.
גיא רגב, מנכ"ל קבוצת גאון אמר על רקע התוצאות: "אלו תוצאות חזקות המהוות המשך ישיר לשיפור בתוצאות הקבוצה במהלך ארבעת הרבעונים האחרונים, עם גידול משמעותי בהכנסות וקרוב להכפלה של ה-EBITDA מול התקופה המקבילה אשתקד.
"המעבר לייצור במפעל הפלדה החדש בנאות חובב הביא לשיפור משמעותי וכן להגדלת מכירת המוצרים החדשים, תוך ייעול תהליך הייצור, והדבר משפר מהותית את התוצאות הכספיות. אנו ערים לגידול המשמעותי בהון החוזר הנובע כתוצאה מהתארכות שרשרת האספקה וגידול במלאים. הגידול בהון החוזר השליך על גידול במינוף החברה ובהוצאות המימון בהתאמה, החברה תנקוט בצעדים בתקופה הקרובה לצמצום ההון החוזר".
אבל מה קורה למאזן?
ההון החוזר מבטא את היחס בין הלקוחות והמלאי לספקים, כלומר הסעיפים התפעוליים במאזן החברה. העלייה ביתרת הלקוחות והמלאי מדאיגה את המשקיעים כי היא עלולה לבטא חוסר יעילות ו-או היתקעות עם מלאים או חובות מסופקים של לקוחות.
המלאי של גאון זינק ל-361 מיליון שקל בעוד שלפני שנה הוא עמד על 224 מיליון שקל בעוד שיתרת הספקים דווקא ירדה מ-132 מיליון ל-113 מיליון שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה