עוד 55 מיליארד שקל זרמו לפקדונות בחודש נובמבר - מה הריביות?

למחשבון פיקדון ובחינת המסלול הכדאי ביותר - לחצו כאן; ריבית בנק ישראל עלתה לקראת חודש נובמבר ולכן נתוני בנק ישראל לא מעודכנים; הריבית הממוצעת בבנקים על הלוואות - 8%
 | 
telegram
(4)

בנק ישראל מעדכן פעם בחודש את נתוני הריביות שניתן לקבל בבנקים השונים. בהחלט צעד יפה ומבורך של הבנק המרכזי. במקום לרוץ אחרי כל הבנקים כדי לקבל את הנתונים - יש לכם את הכל מרוכז במקום אחד, כך תוכלו להשוות בין הבנקים השונים, לבחור פיקדון בריבית גבוהה יותר ואולי להתמקח על הפיקדון.

אבל הבעיה היא שהנתונים של בנק ישראל לא ממש מעודכנים. הבנק המרכזי העלה את הריבית ב-21 בנובמבר בשיעור של 0.5% כך שזו עומדת כעת על 3.25%, וכאשר הבנק מציג לכם את נתוני הריביות לחודש נובמבר - אלה נתונים של כל החודש. אז איך אפשר לדעת מה הריבית המעודכנת ואיפה הכי כדאי להפקיד לחיסכון? נכנסים למחשבון המשכנתא שהכנו לכם, כאן בביזפורטל:
  

הציבור הישראלי יושב על הררי מזומן. 1.5 טריליון שקל. זה המון. הבעיה היא שרק חלק קטן מהציבור באמת דואג לקבל את התשואות הטובות וזה חבל, זה כמו לזרוק כסף לפח, יותר נכון - לתרום לבנקים. הבנקים גם לא מגלגלים את כל העלאות הריבית של בנק ישראל לפיקדונות, ושמרו לעצמם חלק מהעלייה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למה בעצם צריך לייצר תשואה על הכסף?
האינפלציה בישראל עומדת על קצב שנתי של 5.3%, כלומר אם אתם משאירים את הכסף בעובר ושב בבנק ולא מייצרים תשואה על הכסף - אתם בעצם מפסידים כסף בוודאות. הוא נשחק בגובה האינפלציה. 

אם עד השנה לא הייתה אינפלציה וגם לא היו פיקדונות סבירים להחנות בהם כסף 'בלי סיכון' אז עכשיו הריבית עלתה ואפשר לקבל כסף על הפיקדונות. למה לא לנצל את זה?

נכון, הריבית שתקבלו על הפיקדונות נמוכה יותר מהאינפלציה, כלומר אתם עדיין מפסידים כסף, הוא יישחק - אבל הוא יישחק פחות מאשר בעו"ש. אתם תרוויחו לפחות חלק מהסיפור. פחות כסף שלכם יילך לפח. זה עדיין יהיה הפסד ריאלי של הכסף, אבל זה יהיה הפסד קטן יותר. זה יגן עליכם מהאינפלציה, לפחות באופן חלקי.

אפשר גם להפקיד את הכסף בקרן כספית, ייתכן שזה אפילו עדיף על הפיקדונות. (להשוואה בין קרן כספית לפיקדון - לחצו כאן)

מסלולי ריבית קבועה:

במסלול הריבית המשתנה מובילים בנק וואן זירו ובנק ירושלים - אבל שימו לב שהמספרים פה נמוכים ב-1% ביחס למספרים המעודכנים:

מנגד, בתחום ההלוואות הבנקים בהחלט לוקחים לעצמם מצוין את עליית הריבית, וזו כבר מגיעה ל-8% (זה כמובן טוב בהרבה מהריביות שניתן לקבל בשוק האשראי החוץ בנקאי. שם הריביות הממוצעות כבר הגיעו ל-12-14%)

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מקמ
    מקמ 22/12/2022 11:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תקנו מקמ בכל הנפקה של בנק ישראל תחרימו את הבנקים הם חזיריםמ
    סגור
  • 3.
    מעניין כמה % העשירים מקבלים על הפיקדון וכמה BB (ל"ת)
    צ'ארלי ורבע 21/12/2022 11:59
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 2.
    כתבה חשובה (ל"ת)
    א 21/12/2022 11:29
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 1.
    וזה חברים הכסף שכבר לא ייקנה דירות בשנה-שנתיים הקרובות
    ככה המחירים מתרסקים 21/12/2022 11:27
    הגב לתגובה זו
    13 2
    כסף נעול.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות